Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kadrolu hemşire ne zaman tayin isteyebilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kadrolu hemşire ne zaman tayin isteyebilir?

3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Yeni atanan hemşire kaç yıl sonra tayin isteyebilir?

MADDE 30 – (1) (Değişik:RG-4/4/2015-29316) Bu Yönetmelik hükümlerine göre atanan personel atandıkları tarihten itibaren fiilen iki yıl çalışmadıkça başka bir yere atanma talebinde bulunamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?

1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu? Eşi devlet memuru olan ya da olmayan eşler de eş durumundan tayin talebinde bulunabilirler. Ancak bu tür durumlarda tayin isteyen kişiler için son iki yıllık bir süre içinde en az 360 prim gün sayısının doldurmuş olması şartı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Kadrolu olunca tayin hakkı var mı?

Kadrolu olan sözleşmeli personel isteğe bağlı yer değiştirme, aylık izin hakları var mı? Kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olacaklar. Kurum içi yer değişikliği talebi de münhal kadro olursa yapılabilecek. Eş, sağlık ve özel durumlara bağlı olarak diğer eş kamu personeli olmasa dahi tanınacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

1 yılını dolduran memur tayin isteyebilir mi?

ADAY MEMUR TAYİN İSTEYEBİLİR Mİ? 657 sayılı Kanunu'nun 54'üncü maddesinde “ Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" ifadeleri yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

3+1 SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MAZERET TAYİNLERİ // MEVZUAT VE YÖNETMELİKLER

İlgili 36 soru bulundu

Soru cevap kısmı

3 yıl dolmadan il dışı tayin olur mu?

3. İkinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapmakta olanlardan yöneticiliğe devam etmek istemeyenler, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.meb.gov.tr

Sağlık personeli doğu görevi kaç yıl?

Yönetmeliğe göre, Artvin, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Şanlıurfa ve Siirt 5. bölgede; Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Kars, Mardin ve Muş ise 6. bölgede yer alıyor. Yine mevzuata göre bölgelerde en az 2 yıl görev yapma zorunluluğu aranıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

4 yıl sonra tayin isteyebilir mi?

Eş durumu tayini Ocak ve Temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır. Diğer tayinleri 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra isteyebilir. *Sağlık Mazeret tayininde ailesindeki birinci derece yakınını kullanarak tayin isteyen bir kişi ancak 3+1 yani 4 yıl sonunda bundan yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tmrtder.org.tr

Kadroya geçenler ne zaman tayin isteyebilir?

Yani bu öğretmenler bugün kadroya geçseler bile sözleşmeli öğretmenlikte geçen süre dahil 3 yıllarını doldurduklarında aile birliğine bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Kadrolu memur tayin hakkı kaç yıl?

Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Eş durumu tayini için kaç yıl çalışmak gerekir?

Eşi memur olmayan da 'eş durumundan tayin' isteyebilir. Fakat bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim şartı aranıyor. Yani memur olmayan eş 2 yıl içinde en az 360 gün prim ödemiş olmalıdır. Aile birliğinin sürdürülebilmesi için memurlarda eş durumundan tayin hakkı söz konusudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Her yıl il dışı tayin istenir mi?

Yönetmeliğe göre öğretmenlerin il dışı yer değiştirmeye başvurabilmesi için bulunduğu ilde 3 yıl çalışması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Eş durumu tayininde 3 yıl şartı var mı?

Öncelikle aile birliğinin sağlanması için sözleşmeli öğretmenlerden birinin 1 yıl çalışma süresini doldurmuş olması gerekiyor. 1 yıllık çalışma süresini doldurmuş kişi, henüz yeni atanmış 1 yıldan az süreli çalışmış öğretmenin yanına tayin isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ogretmenlericin.com

Kadroya geçtiğimi nasıl anlarım?

http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ckysweb.saglik.gov.tr

3 1 hemşire ne zaman tayin hakkı?

Sözleşmeli sağlık personeli, 3 yılını doldurup devlet memurluğuna geçmesi halinde mazeret tayinlerinden yararlanmakta diğer tayinleri yapabilmesi için 3+1 yıl süresi olan toplam 4 yılı tamamlaması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikagi.com

Hemşire tayin nasıl istenir?

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (www.yhgm.saglik.gov.tr ) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup münhal kadrolar göz önünde bulundurularak en fazla on (10) tercih yapılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Yeni kadro alanlar tayin isteyebilir mi?

Kadroya geçenler, görevde yükselme ve tayin gibi tüm haklardan yararlanabilecek. Tayin hakkı, 1 yıl sonra verilecek. Belediyelerdeki sözleşmeliler de düzenleme kapsamında yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Kadrodan sonra tayin isteyebilir mi?

Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Kadroya geçiş kaç gün sürer?

Düzenleme kapsamında bulunan sözleşmeli personel, kadroya geçmek için 30 gün içinde başvuru yapacak. Bu başvuruyu yapanlar, dünden itibaren 60 gün içerisinde kurumlarına atanacak. İşlemler en geç 60 gün içinde tamamlanacağından, sözleşmeliler en geç Mart ayı içerisinde kadrolu olabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Hemşire kadroya geçince maaş artar mı?

Kadroya geçen ve 12 bin 610 TL maaş olan sanatçının aylığı 22 bin 921 TL'ye kadar yükselecek. 5. derece lisans mezunu vekil hemşirenin maaşı kadroya geçmesi halinde 15 bin 584 TL olacak. Vekil imamlar ise 12 bin 250 TL alacak. Böylelikle maaşlarda 3 bin 764 TL'lik bir artış söz konusu olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Çakılı kadro tayin isteyebilir mi?

Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür. Sadece kurum içi tayin hakkı tanınmıştır. Bu sebeple sözleşmeli personelin tayin talebinde bulunması için görev yaptığı kurumun birden fazla ilde veya ilçede birimi olması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sehitgazikamusen.org.tr

Tayin isteme ne zaman?

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 25-29 Temmuz 2022'de saat 16.00'a kadar alınacak. Atamalar 1 Ağustos 2022'de gerçekleşecek. Görevden ayrılma işlemi ise 2 Ağustos 2022 itibarıyla yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Hemşirelikte zorunlu tayin var mı?

Zorunlu doğu görevi yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Hangi iller doğu görevi sayılıyor?

Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hemşirelik zorunlu hizmet var mı?

Sağlık Bakanlığı, yayımladığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'yle doktor, ebe, hemşire gibi sağlık çalışanlarının zorunlu hizmet süresini 2 yıla çıkardı. Buna göre; 500 gün olan süre, 730 gün oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT