Püre kıvamına gelinceye kadar çektirin. Püre kıvamına gelen balkabağını oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından buz kalıplarına, muffin kaplarına veya buzdolabı poşetlerine doldurarak buzluğa atın. Pişmiş balkabağını bu şekilde 10 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kabak Tatlısı Nasıl Saklanır : Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
Bütün bal kabağını oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay ve buzlukta 1 sene saklayabilirsiniz. Eğer dilimlenmişse oda sıcaklığında 1 gün durabilirken, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 8 aya kadar dayanabilir. Pişmiş bal kabağı oda sıcaklığında yalnızca 1 gün dayanabilirken, buzlukta 10 aya kadar saklanabilir.
Tencereniz dar ise 1 kat kabak, 1 kat şeker dizerek tüm malzemeyi bitirin. Tencerenizin kapağını kapatın ve kabağı sulanıp şekerin erimesi için en az 4 saat mümkünse 1 gece oda sıcaklığında bırakın.
Balkabağı Şoklama Yöntemi İle Nasıl Saklanır? Balkabaklarını şoklayacaksanız önce sıcak suya atın, sonrasında soğuk suya koyun. Ardından suyunu güzelce süzdürüp buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Bu şekilde buzluğa kaldırın.
İlgili 35 soru bulundu
Bütün balkabağı, dilimlenmiş balkabağına göre daha uzun süre dayanır. Bütün balkabağını serin ve karanlık bir yerde, ortalama 10-15 dereceli bir ortamda 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Rutubetlenmesini önlemek için, sakladığınız yerin hava aldığından ve kabağın kuru kaldığından emin olun.
Bal kabağının dış kısmındaki yeşil kalın kabuğu bıçakla güzelce temizleyin. Ardından kullanacağınız boyutta küpler haline getirin. Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın.
Bekletmeden kabak tatlısı yapmak için, pişirme esnasında tencereye su eklemeniz gerekmektedir. Tam kıvamında şerbeti yakalamak için, kabaklar hafifçe yumuşamaya başladıktan sonra, bir süre kapağını açık bırakarak, pişirmeye devam edin. Bu kabak tatlısının şerbetinin koyulaşmasını sağlayacaktır.
Bal ve pekmezi, bal kabağını pişirdikten sonra üzerine ilave etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlayan ve daha birçok hastalığa kalkan olan tahin ile tüketilmesi ise faydasını adeta kat kat arttırıyor.
5- Kısık Ateşte Pişirin
Bal kabağının şerbetini iyi bir şekilde çekip kıvamlı bir lezzete sahip olmasını istiyorsanız kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. Kısık ateş sayesinde bal kabağı tatlısının şerbetini bir anda çekip yanmasını ve lezzetsiz kalmasını önleyebilirsiniz.
Pişen tatlımızı sıcakken kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz. Buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Bu tarif için 2. bir yöntem; küp küp doğradığımız kabaklarımızı uygun bir kap içerisine alalım. Üzerine kabuğunu soyarak doğradığımız domatesi ilave ederek kaşık yardımı ile karıştıralım. Daha sonra kabaklarımızı buzdolabı poşetlerine paylaştırarak yine havasını alalım ve ağzını kapatalım.
Bütün balkabağı bozulduğunda önce alt kısmı yumuşamaya başlar ve sulanma yaparak dışarı sıvı akıtır. Sonrasında farklı renklerde küfler oluşmaya başlar. Yumuşama başlamış ise çok hızlı ilerleyecektir bu nedenle çok yumuşamış veya küflenmeye başlamış balkabağını hemen atmanızı öneririz.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine tahin gezdirelim ve ceviz atalım. Muhteşem oluyor arkadaşlar.
Üzerine toz şekeri ilave ederek bir gece veya en az 6-7 saat şeker eriyip suyunu salması için bekletelim. Bekleme süresinin ardından tenceremizin kapağını kapatarak ocağa alalım ( bu esnada kontrollü olalım taşmasın) kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kapağı açalım pekmezi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirelim.
kireç kabağın yumuşayıp dağılmasını önlemek için kullanılır. kireçte bekletilen kabak dilimlerinin formu, tatlı pişirildikten sonra da yaklaşık olarak çiğ halindeki kadar diridir. aynı metod patlıcan reçeli yapımında da geçerlidir.
Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Kabakları soyun ve istediğiniz büyüklükte dilimleyip, tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip, ocağa alın ve kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp, üzerine 3 yemek kaşığı kadar tahin dökün ve kırılmış cevizi serpip servis yapın.
Pişirirken tencerenin kapağı kapatılmamalı. Bu kapaktaki suyun tencereye akmasına ve sulanmasına neden olur. Kabakları mümkün olduğunca iri parçalar halinde kesmeliyiz.
Balkabağı Zararları
Balkabağı A vitamini açısından çok zengin bir sebzedir. Bu yüzden normalden fazla tüketildiğinde vücutta fazla A vitamini depolanmasına sebep olur. Bu yüksek A vitamini de karaciğer başta olmak üzere organları yorabilir.
Şekerde bekleyen kabaklarınızı ocağa alın ve kapağı kapalı bir biçimde önce kısık ateşte (yaklaşık 15 dakika), sonrasında da dilediğiniz yumuşaklıkta olana kadar yüksek ateşte, mümkünse içerisine az miktarda su ilave ederek pişmeye bırakın.
Kabak Tatlısı Tarifi Püf Noktaları
2 kilogram kabak için ideal şeker oranı 1.5 su bardağıdır. Ancak çok tatsız kabaklarda 2 bardağa kadar şeker kullanabilirsiniz.
Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen kabakları bir borcama alın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz ve tahin ekleyerek servis edin.
Buzdolabında çok fazla neme maruz kalmayacağı bir çekmeceye koyun. Buzdolaplarında bulunan sebze çekmeceleri bunun için uygundur. Bu çekmece, sebzeleri daha uzun süre taze tutmak için ideal nem seviyesini korur. Kabağı 5-7 gün içinde kullanın.
Doğranmış, rendelenmiş, halka halka veya küp küp olacak şekilde dilimlenmiş taze kabakları dondurmak mümkün olmaktadır. Yazın mevsiminde doğru şekilde dondurulan kabakları kış mevsimi boyunca, tıpkı yaz aylarında olduğu gibi lezzetli bir şekilde tüketmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri