Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

K1 yetki belgesi hangi araçları kullanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » K1 yetki belgesi hangi araçları kullanır?

K1 Yetki Belgesi ; Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara verilir. Şirketler için 75 ton taşıma kapasitesi şahıslar için 25 ton kapasite şartı uygulanmaktadır. K1* (il içi ) Ticari amaçla il içinde kamyonetlerle yapılan taşımalar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yavuzlartrafik.com

K1 belgesi hangi araçlar için geçerli?

Yıldızlı K1 yetki belgesi, şehir içi taşımacılık yapacak olan ve ağırlık olarak 3,5 tonu geçmeyen kamyonetler için verilen bir yetki belgesi türüdür. Yıldızlı K1 yetki belgesine kayıtlı olan sürücü ve araçlar, mutlaka SRC4 belgesine sahip olmalıdırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taksimdanismanlik.com

K1 belgeli aracı kimler kullanabilir?

K1 yetki belgesi sahipleri, yalnız kendi adına kayıt ve tescil edilmiş özmal ticari taşıtları kullanabilirler. K1 türü yetki belgesinin eki taşıt belgesine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek taşıtlar için yaş şartı aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hatso.org.tr

K1 belgesi için kaç araç gerekli?

K1 belgesi için başvuru yapacak kişilerin, kayıt ile birlikte en az 3 adet birim taşıta sahip olması gerekir. Daha düşük sayıda araç ile taşıma yapacak kişilerin K1 belgesi için başvurmadan önce taşıt sayısını istenilen düzeye getirmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yolda.com

K1 ve K2 belgesi arasındaki fark nedir?

- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, - K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, - K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tobb.org.tr

K YETKİ BELGESİ K2 Yetki belgesi: Kendi adına kayıtlı araçlarla 0850 360 34 66 www.yetkibelgesi.com

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

K2 belgesini kimler alır?

K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hatso.org.tr

K2 Belgesi kimlere zorunlu?

Kendi işi ile meşgul olup yük taşıyan ve 3.5 tonu geçmeyen ve kamyoneti olan tüm işletmelerin bu belgeyi alması gerekmektedir. Yıldızlı K2 yetki belgesini alabilmek için vergi mükellefi olma şartı gerçek kişilerden kaldırılmıştır. Tüzel kişilerin ise vergi sistemine kayıt olmaları gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taksimdanismanlik.com

K2 Belgesi K1 belgesine çevrilir mi?

Şahıs firması veya tüzel firma olarak K1 yetki belgesi alabilmenin şartı olan 25-75 ton taşıma kapasitesine sahip araçlarınız varsa ve firmanızın faaliyet konuları içinde taşımacılık hizmetleri veya benzeri mevcutsa, K2 yetki belgenizi K1 yetki belgesine değiştirmek üzere Bakanlığa başvurabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hatso.org.tr

K belgesi araca mı alınır şahsa mı?

Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi (aile için) kullanım dışında kullanıyor ise K belgesi alması zorunludur. Kendi öz mal araçları ile hususi veya ticari olarak alınmış olsun şayet araç yük taşımaya haiz bir araç ise yapılan işe uygun K Belgesi mutlaka alınması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yeniumitkbelgesi.com

K1 yetki belgesi cezası ne kadar?

Yeni alınan aracın K belgesine müracaatı hemen yapılmalıdır. K belgesine kaydı yapılmadan Trafiğe Çıkan aracın Cezası 1.000,00 TL dir. K belgesi işlemleri için verilen vekâlet Vekâletnamede T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlüğünde K belgesi işlemlerini yaptırma yetkisi ibaresi yazması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslan-ticaret.com

K1 belgesi kiraya verilir mi?

K1 Yetki Belgesi kiralanamaz, devredilemez (Belirli şartlarda babadan oğula geçer) ve Ulaştırma Bakanlığı dışında başka kurumlarca satılamaz. Kiralama işlemi K1 Belgesi ile aynı özelliklere sahip L1 Belgesi üzerinden yapılır...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kiralikkbelgesi.com

K1 belgesi neyi kapsar?

a) K1 yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, b) K2 yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, c) K3 yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

K1 yetki belgesi kaç yıl geçerli?

K1 YETKİ BELGESİ GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADARDIR? Yetki belgelerinin geçerlilik süresi beş yıldır. Eğer yetki belgesi sahibi olan şahıs veya firma faaliyetine devam etmek istiyorsa yetki belgesini süresi içinde yenilemelidir. Süresi içinde yenilenmeyen yetki belgeleri ve eki belgeler iptal edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taksimdanismanlik.com

K1 belgesi devir olur mu?

1) Yetki belgeleri, adlarına düzenlenen gerçek veya tüzel kişiler dışında başkaları tarafından kullanılamaz ve hiçbir şekilde devredilemez. 2) Yetki belgesine sahip tüzel kişiliklerdeki pay sahipliği satış, bağışlama veya muadili bir işlemle el değiştirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: catso.org.tr

K1 * belgesi nedir fiyatları?

Özetlersek; kamyonet/kamyonetlerle taşımacılık faaliyetinde bulunacak olan gerçek veya tüzel vergi mükellefi taşımacılar için K1 yetki belgesi bedeli 3.792,-TL, Kamyon, tır, kırkayak vs gibi azami yüklü ağırlığı 3,5 ton' dan fazla araç/araçlarla taşımacılık faaliyetinde bulunacak olanlar için 15.166,-TL' dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abuyum.com

K1 belgesi almak için şartlar nelerdir?

K1 Yetki Belgesi'ne, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş, eşya taşımak için kullanılan en az 1 araca sahip gerçek kişilerin başvurması gerekir. Aracın yüküyle birlikte en az 35 ton ağırlığında olması ve araç sahibinin de 10.000 TL işletme sermayesine sahip olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: etasimacilik.com

E devlet üzerinden K1 belgesi nasıl alınır?

1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: catso.org.tr

Çekici için hangi K belgesi?

Hangi K belgesini almalıyım? Yurt içi Nakliyecilik faaliyetinde bulunanlar K1 türü yetki belgesi. Kamyoneti ile Nakliyecilik faaliyetinde bulunanlar K1* türü yetki belgesi. Yurt içi Oto kurtarıcı faaliyetinde bulunanlar K1(Ö) türü yetki belgesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: amasyatso.org.tr

K2 Belgesi kaç araç için geçerli?

Yıldızlı K2 belgesi en az bir, en fazla sınırsız olarak yapılabiliyor. Örnek verecek olursak, aynı ruhsat sahibi firma veya kişi sınırsız araç ekleyebilmekte.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugem.com.tr

K Belgesi anneden oğula geçer mi?

a) Gerçek kişilerde, yetki belgesi sahibinin talebi üzerine; yetki belgesi, babası veya annesi veya eşi veya çocukları veya kardeşleri arasında bulunan bir gerçek kişi adına düzenlenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koto.org.tr

Kamyonet için hangi belge gerekli?

K1 Yetki Belgesi ; Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara verilir. Şirketler için 75 ton taşıma kapasitesi şahıslar için 25 ton kapasite şartı uygulanmaktadır. K1* (il içi ) Ticari amaçla il içinde kamyonetlerle yapılan taşımalar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yavuzlartrafik.com

K 3 belgesi nedir?

K3* Kamyonet ile taşınma eşyası taşımacılığı yapacak gerçek kişi (şahıs) ve tüzel kişiler için verilen belge türüdür. Ticari amaçla ; Toplam yüklü ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen taşıtlarla yapılan taşınma eşyası taşımacılığı için yetki belgesi ücretinde uygulanan indirim oranı %75 olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koto.org.tr

K2 belgesi ücreti ne kadar?

K2 Yetki Belgesi Ücreti : 44,264TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 11066TL. Taşıt Kartı Ücreti: 1324TL.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koto.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT