Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ispanak ve pırasa ne zaman ekilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ispanak ve pırasa ne zaman ekilir?

Ispanak: Ağustos ve eylül aylarında tohumu ekilir. Pırasa: Mart ve mayıs aylarında tohumu ekilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Ispanak hangi aylarda dikilir?

Birçok çiftçi, ıspanak ekimini ilkbahar donlarından altı hafta önce yapmayı tercih eder. İlkbahar ayları soğuk olan bölgelerde ise, ilkbaharın sonlarına kadar (Mayıs ortasına kadar) her on günde bir ekim işlemi yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Pırasa ne zaman ekilir?

Bölgenin iklim özelliğine göre : Mart, Nisan veya en geç Mayıs ayı başlarında pırasa tohumları ekilmiş olmalıdır. Ekim şekli serpme ve daha iyisi çizgiye ekimdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tohumcu.org

Kışlık pırasa ne zaman dikilir?

İlkbahardan itibaren sonbahara kadar tohum ekimi yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ispanak hangi ayda yetişir?

Ispanak kış mevsimine özel sebze türleri arasında yer alıyor. Bu sebzenin yetiştirilmesi daha çok kasım, aralık ve ocak aylarını bulabiliyor. Bu mevsimde hasat edilen ıspanak bekletilmeden market ve pazarlarda yerini alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Tohumdan Ispanak Ekimi | Ispanak Nasıl Ekilir?

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Marul ıspanak hangi ayda ekilir?

Ispanak tohumları genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarına ekilmektedir. Bu aylarda ıspanak tohumlarını dikebilirsiniz. Zaman zaman yaz aylarında da ekildiği görülmüştür. Ancak, yaz aylarının sıcak geçtiği bölgelerde ilkbahar veya sonbahar aylarında ekilmesi daha uygun olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ispanak kaç günde bir sulanır?

Sulama: Ispanak bitkisinin gelişmesi için sulamanın düzenli yapılması gerekir. Büyüme esnasında haftada 1-2 kez sulama yapılır. Kumlu topraklarda 2 kez sulama yapmak uygun olur. İlkbahar ve sonbahar yağışları, sulama miktarını ve sayısını azaltabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Pırasa hangi aylarda yetişir?

Pırasa, sonbahar aylarında yetişen bir sebzedir. Ekim ayında hasat edilmeye başlanır ve hasat kış sonuna kadar devam edilir. Yani, Ekim ayından Ocak, Şubat aylarına kadar pırasaya pazar tezgahlarında rastlamak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Pırasa ne kadar sürede yetişir?

Optimum koşullarda tohumun tarlaya dikilecek fide boyutuna ulaşması iklim şartlarına göre değişmekle birlikte ortalama 50-70 gün sürmektedir. İstenilen hasat zamanı ve buna bağlı olarak dikim zamanı belirlenerek, bundan 50-70 gün önce tavalara tohum ekimi yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yetistir.net

Pırasa nereye ekilir?

Pırasalar toprak istekleri açısından seçici değildir. Tınlı-killi topraklarda en başarılı sonucu veririler. Organik besin maddelerine zengin topraklardaki yetiştiriciliği çok başarılı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Pırasa su ister mi?

İlk can suyundan 3-4 gün sonra mutlaka ikinci bir sulama yapılmalıdır.İkinci sulamadan 10 gün kadar sonra yağmur yağmadığı taktirde üçüncü bir sulama ve hava şartlarına göre bütün gelişme süresince 1-2 hafta ara ile sulama yapmak pırasanın istenilen şekilde gelişmesi için şarttır.Sulamalardan sonra toprağı ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorhocam.com

Kışın pırasa toprağa nasıl gömülür?

Yıllardır yerli pırasa tohumuyla ekim yapıyorlar. Ömer Çalış ise "Kışın kar yağdığı için pırasa ağırlığa dayanamaz kırılır, o yüzden 10 Kasım'dan önce bunu toprağa 75 derece eğimle yatırır, gömeriz. Daha sonra havuzda yıkacağımız kadarını getirir yıkarız, bağ haline getiririz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Pırasa soğuğa dayanıklı mı?

Pırasa, sarımsak ve soğan aynı aileye aittir ve bahçede yetiştirilebilir. Soğuğa dayanıklı bir bitkidir: taze yeşillikler, soğuk havanın başlangıcından önce lezzet ve kalite özelliklerini korur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Ispanak ekildikten kaç gün sonra çıkar?

Ispanak tohumunun çimlenmesi yaklaşık olarak 8-12 gün arsında değişir. Ekilen ıspanak tohumları ise bu süre sonrasında çimlenir ve kısa bir süre içinde de yetişmeye başlar. Çimlenen ıspanak tohumlarına çok iyi bir şekilde bakmanız gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Ispanak kışın yetişir mi?

Kış boyunca taze sebze yemek isteyenler için serada ıspanak yetiştirmek doğru şeydir. Ispanak soğuğa dayanıklıdır. Bu yüzden yılın son zamanlarında bile ekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gardena.com

Ispanak gölgede yetişir mi?

Güneş alan ama yapraklarının doğrudan güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmayacağı ortamlar ıspanak için doğru olacaktır. Ancak güneş alan bir balkonunuz/bahçeniz yoksa endişelenmeyin, hafif gölgeli ortamlarda da ıspanak yetiştirmek mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Pırasa en çok nerede yetişir?

En çok İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara'da yetiştirilir; 2. kara pırasa'nın yeşili beyazindan çoktur; birincisi kadar lezzetli değildir; daha çok Orta Anadolu ve Denizli taraflarında yetiştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Pırasa hangi mevsimde olur?

Pırasa, yılın her mevsiminde yetişen veya iki senede bir yetişen ve genellikle yaprakları için yetiştirilen bir bitkidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Pırasa kaç ay?

Pırasayı haşlayarak saklarsanız 3-4 ay içinde, çiğden saklarsanız 5-6 ay içinde, şoklayarak saklarsanız ise 7-8 ay içinde tüketmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Pırasa yazın mı yetişir kışın mı?

Kış Meyveleri:

Kış mevsimine göre yenecek sebzeler arasında ise yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp bulunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkadimlarim.com

Ispanak ve pırasa hangi mevsimde tüketilir?

Mart ayında sebze tercihiniz ıspanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli, pancar, taze yeşil kabak, meyvelerde ise elma ve muz olmalı. Nisan ayında tüketmeniz gereken sebzeler taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul, barbunya, bezelye, semizotu, taze soğan iken meyve ise can eriği diyebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bogazkoy.com.tr

Pırasa hasadı nasıl yapılır?

Pırasayı çevirerek topraktan çekin. Pırasanın tabanını sıkıca tutun ve kökleri yerden çıkarmak için hafifçe döndürün. Bundan sonra pırasayı topraktan kolayca çıkarabilmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Ispanak hangi gübre atılır?

Tohum ekiminden birkaç ay önce dekara 1.5- 3 ton yanmış çiftlik gübresi ile toprak tahlil sonuçları- na göre dekara 20-30 kg arasında nitrojen, 10 kg fosfor ve 15-20 kg potas içeren ticari gübreler verile- bilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Ispanak kaç ay?

Yaklaşık olarak 6 ay tazeliğini koruyan ıspanakları, ihtiyaç olduğunda derin dondurucudan buzdolabına aktararak çözdürebilirsiniz. Ispanağı derin dondurucuda saklama yöntemlerinden biri de şoklama yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rafinera.com

Ispanak tohumu Ne zaman ve nasıl ekilir?

Genellikle sonbahar ayları ıspanak ekimi için tercih edilir. Bu dönemde ekilen ıspanağın hasadı da kış aylarında yapılacaktır. Bazı bölgelerde ise ilkbahar döneminde ekim tercih edilebilir. Bu dönemde yapılan ekimlerin hasadı da sonbaharda alınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT