Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Iş göremezlik raporunu kim onaylar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Iş göremezlik raporunu kim onaylar?

İş göremezlik raporunun Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hekim tarafından verilmiş olması gerekir. İnternet üzerinden düzenlenen istirahat raporları SGK'nın sitemine otomatik olarak düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

İşveren raporu onaylamak zorunda mı?

Bildirimler elektronik ortamda yapılmaktadır. Raporlu olan işçinin bulunduğu satıra “çalışmadı” ibaresini koyması gerekiyor. Raporun onaylanmaması veya bildirilmemesi durumunda işverene asgari ücretin yarısı kadar idari para cezası uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cavitbulut.com

SGK rapor onaylama ne zaman yapılır?

Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

Iş göremezlik raporu nasıl onaylanır?

Raporlu işçi için sistemde ''Çalışmadığına Dair Bildirim'' seçilerek ''Onay''landığında raporlu süreye ilişkin onay gerçekleşir. İşçinin istirahat raporu aldığı süreler ''Onaylı Raporlar'' kısmına intikal eder. Bir diğer husus ise; bazı durumlarda raporların elektronik ortamda sisteme girilmesi mümkün olmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Raporun onaylandığını nasıl anlarız?

E-devlet platformu olan turkiye.gov.tr üzerinden ilgili raporlara ulaşmak mümkündür. Raporlar özel ya da devlet hastanelerinden alınabilmektedir. Sağlık kurulu raporu sorgulama e-devlet üzerinden basit bir arama sorgusuyla ulaşılabilen bir işlemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esemosgb.com.tr

SGK Rapor Onaylama İşlemleri

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Iş göremezlik raporu e Devlete ne zaman düşer?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Raporlar kaç günlük onaylanır?

Rapor süresinin 40 günü geçmesi durumunda da rapor, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili kurulları tarafından incelenir. Raporun onaylanması hâlinde ise işçiye iş göremezlik ödeneği verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Iş göremezlik raporu kime teslim edilir?

Hastalık, meslek hastalığı, analık, iş kazası nedeniyle iş göremez durumda olduğunu belirten sigortalının, Yetkili hekim ve sağlık kuruluşuna başvurması, Raporun en az 3 gün süreli olarak alınması, Alınan en az 3 gün süreli raporun işverene en kısa sürede teslim edilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Iş göremezlik raporu sisteme ne zaman düşer?

Ancak raporun e-devlete düşmesi 3 iş günü kadar sürebilir. Rapor, öncelikle doktor tarafından düzenlenir ve hastanenin sekreterliğine iletilir. Sekreterlik, raporu işleme koyar ve daha sonra e-devlet sistemine yükler. Bu süreç genellikle 3-5 iş günü sürmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Iş göremezlik raporu nereye düşer?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

İşveren rapor onaylandıktan sonra ne zaman yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

İşveren raporu geç onaylarsa ne olur?

Bu bildirimlerin hiçbirini yapmayan işveren hakkında bir aylık brüt asgari ücretin yarısı tutarında idari para cezası uygulanır. Bildirim geç yapılırsa, bu defa daha az idari para cezası uygulanır. Uygulanacak olan idari para cezası aylık brüt asgari ücretin ondan biri tutarında olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

İşveren raporu SGK'ya bildirmezse ne olur?

Raporu Bildirmeme Cezası 2023

2- E-rapor ekranından işçinin çalışıp çalışmadığını “Çalışmadı” veya “Çalıştı” olarak, bildirmeyen işverenlere asgari ücretin yarısı, geç bildirenlere ise asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

İşveren sürekli rapor alan işçiyi işten çıkarabilir mi?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin 2007/15398 Esas, 2007/16979 Karar sayılı ve 28.05.2007 tarihli ilamında; işçinin sık sık rapor alması her ne kadar geçerli bir fesih sebebi olsa da, fesihten önce işçiden savunmasının alınmaması söz konusu feshi geçersiz hale getirdiği içtihat edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Rapor alan bir işçi işten çıkarılabilir mi?

Raporluyken işe çağrılan işçi işe gitmek zorunda değildir | Ekmek ve Gül. Sağlık (istirahat) raporu olan işçi, işveren tarafından işe çağrılsa bile işe gitmek zorunda değildir. İşçinin raporluyken çalışması nedeniyle işten çıkarılması İş Yasası'na aykırı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Onaylanan rapor iptal edilir mi?

Rapor üzerinde gerekli tüm onaylar yapıldığında, ekranda “rapora ait tüm onaylar tamamlanmıştır. Ödeme MOSİP'e aktarılabilir” ibaresi yer alacaktır. Eğer onayın iptali için “onay iptal” tuşuna basılırsa, onayın iptal gerekçesi açılan ekrana yazılarak kaydedilecektir. Bu gerekçenize göre ipc olur/olmaz belirlenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Rapor neden sistemde görünmüyor?

Elinizde rapor varsa elektronik ortama düşmesini bekleyin. Elektronik ortamda gözükmüyor ise, ilgili hastaneye veya sgk il müdürlüğüne gidip sistemde gözükmesini sağlayın. İşverenin muhasebecisi varsa veya gidebilecek birileri var ise bu işleri muhakkak yaptırsınlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.mustafagulsen.com

Rapor alıp vermezsek ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Rapor alınca sisteme düşer mi?

Açıkçası işçi, işverene raporunu bildirmese bile, ilgili sağlık kuruluşu sağlık raporunu SGK'ya bildirir ve SGK'ya elektronik ortamda gönderilen belgeler de işverenin SGK ekranına otomatik düşer. Ayrıca işçinin rapor alması halinde, işverenlerin sistemde kayıtlı telefon numaralarına gerekli uyarılar da gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Iş göremezlik raporu işveren onayı nasıl yapılır?

İŞVEREN MODÜLÜNE ERİŞİM

İşveren modülüne erişim https://uyg.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do web adresinden sağlanmaktadır. Ayrıca işverenler www.sgk.gov.tr adresinden E-SGK > İŞVEREN > Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (4A) linkini kullanarak geçici iş göremezlik işveren işlemleri sayfasına geçiş yapabilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgdb.isparta.edu.tr

Rapor kaç gün içinde teslim edilmeli?

Bu düzenlemeye göre, 1- Alınan bir sağlık raporu, raporun düzenlendiği günü takip eden mesai saatine kadar kuruma bildirilmelidir. Örneğin rapor Çarşamba günü alınmış ise, Perşembe günü mesai saatine kadar kuruma ulaştırmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Iş göremezlik raporu sigorta yatar mı?

Rapor Aldım, İşveren Sigorta Primlerimi Ödemezse Ne Yapmalıyım? Öncelikle belirtmek gerekir ki yukarıda sayılan geçici iş göremezlik hallerine ilişkin rapor aldığınızda işverenin sigorta yatırmasına gerek bulunmamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus işverenin bu sürelerde size ücret ödeyip ödememesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Il dışında alınan raporlar geçerli mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Raporun ilk 2 günü kim öder?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

İşveren rapora itiraz edebilir mi?

İşverenler işçileri adına düzenlenen istirahat raporlarına sıhhati konusunda kuşku görmeleri halinde İl Sağlık Müdürlüklerine itiraz edebilirler. İl Sağlık Müdürlükleri konuyu hakem hastanelere taşıyarak işlemi başlatırlar ve sonucuna göre işlem tesis ederler. [1] Yargıtay İBHGKK, 19.10.2018 T., 2017/9 E., 2018/10 K.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vizyongrubu.com
Önceki makale
Limon suyu ve su ne işe yarar?
Sonraki makale
Ilk gece acısı neye benzer?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT