Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Internetten dolandırıcıları nereye şikayet edilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Internetten dolandırıcıları nereye şikayet edilir?

Bunun sesli olarak söylenmesini dinleyin
Duraklat
Mağdur olduğunuz bir durum karşısında derhal şikayet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunun. Dolandırıldım ne yapmalıyım hususunda soruya cevap vermeden önce nerede dolandırıldığınız önemlidir. Zira burada şüphelilerin bulunması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

İnternet üzerinden dolandırıldım nereye şikayet edebilirim?

Dolandırıldım nereye şikayet edebilirim? 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun “İhbar ve şikayet” başlıklı 158' inci madde hükmü şu şekildedir: “(1) Suça ilişkin ihbar veya şikâyet, Cumhuriyet Başsavcılığına veya kolluk makamlarına yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

İnternet üzerinden dolandırıldım ne yapmam gerek?

İnternet dolandırıcılığı mağdurları derhal ödeme yapılan banka ile iletişime geçmeli ve söz konusu işleme bloke talebinde bulunmalıdır. Ardından suçun işlendiği yerde bulunan savcılık ya da kolluk makamlarını durumdan haberdar etmeli ve şikayette bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Internet dolandırıcılığı suç duyurusu nasıl yapılır?

İnternet dolandırıcılığı suçunu şikayet için en yakın emniyet birimine ya da Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Dolandırıcıları nereye ihbar edebiliriz?

En yakınınızdaki karakola veya savcılığa giderek ilgililer hakkında şikâyetçi olabilirsiniz. Basit dolandırıcılık suçları uzlaştırmaya tabiidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Suç Duyurusu Nasıl Yapılır? Nasıl Şikayetçi Olunur? Şikayet Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dolandırıcılar Cimer e şikayet edilir mi?

- CİMER"den doğrudan bir makamın (belediye, vergi dairesi vb.) hukuken yapması gereken işin yapılmasını istemek hatalıdır. İşlendiğini düşündüğünüz bir suçla ilgili (örneğin dolandırıcılık) ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Cimer ihbarı bir suç ihbarı değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Internet dolandırıcılığı yargıtay kararları banka sorumluluğu nedir?

Yargıtay, hesap sahibinin kusuru ya da dolandırıcıyla iş birliği ispatlanmadığı hâllerde, tüm zarardan bankanın sorumlu tutulacağına karar verdi ve “Banka, hesap sahibinin parasını korumakla yükümlü” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Internet dolandırıcılığı hangi suça girer?

İnternet dolandırıcılığı suçu, Türk Ceza Kanunu'nun 158/1- F bendi kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca nitelikli suçlar kapsamında yer almaktadır ve yaptırımları oldukça ağırdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kalemci.av.tr

İnternet dolandırıcılığına hangi mahkeme bakar?

Basit dolandırıcılık suçlarında görevli mahkeme asliye ceza mahkemesidir. Nitelikli dolandırıcılık suçlarında görevli mahkeme suçun işlendiği yer ağır ceza mahkemesidir. Dolandırıcılık suçu hakkında bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığı'na, polis karakoluna veya jandarma karakoluna şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Bir internet sitesi nasıl şikayet edilir?

BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Dolandırıcıya para gönderdim ne yapmalıyım?

Bu nedenle profesyonel hukuki destek alınması son derece önemlidir. Dolandırıldım ne yapmalıyım sorusunun en net cevabı en yakın savcılığa veya karakola giderek şikayetçi olmaktır. Dolandırıcılık suçu mağduru, fiil ve faili öğrendiği tarihten itibaren 6 ay içinde suç duyurusunda bulunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Internet dolandırıcılığı cezası nedir?

Bu durumda verilen ceza 1-5 yıl aralığında hapis ve 5000 gün adli para cezası olur. Dolandırıcılık suçu nitelikli olarak işlendiği takdirde de verilecek cezada artışa gidilmektedir. Suçu nitelikli hale getiren birtakım unsurların tespit edilmesi durumunda verilen ceza artar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Dolandırıcılıktan 3 yıl ceza alan ne kadar yatar?

Örneğin; Sanığa dolandırıcılıktan verilen ceza 3 yıl 1 ay 1 gün hapis cezası ise; yatarı 1 yıl 6 ay 18 gün hapis cezasıdır. Sonuç ceza 1 yıldan fazla olduğundan 5275 Sayılı Kanunun 105/A maddesi gereğince Sanık denetimli serbestlikten doğrudan yararlanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Dolandırıcılar Ibana ne yapar?

IBAN Dolandırıcılığı, genellikle ticarette alım satım yapan şirketlerde, korsanın maillerde araya girmesi ve hazırladığı maili sanki diğer taraftan gelmiş gibi göstermesi ile oluyor. Bu sırada IBAN NO'sunu kendisininki ile değiştiriyor ve sanki ticari ilişkinin karşı tarafı göndermiş gibi gösteriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahi.av.tr

Dolandırıcılıktan açılan dava ne kadar sürer?

Dolandırıcılık suçu ile ilgili ceza davaları ortalama olarak 300-390 gün arası sürer. Ancak uygulamada bu sürelerden daha uzun süren davalar vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: celebihukukburosu.com

Kimlik bilgileri ile dolandırıcılar ne yapabilir?

Örneğin kimlik bilgilerinizi ele geçiren bir kişi, sizin adınıza bankalarda ve kimlik onayı gerektiren internet sitelerinde işlemler yapabilir, sizin adınıza telefon hattı veya banka hesabı açabilir, kefil olabilir hatta şirket kurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guvenliweb.org.tr

Dolandırıcılıkta şikayet süresi ne kadardır?

Dolandırıcılık suçu için herhangi bir şikayet süresi yoktur. Ancak suçun en basit halinde dava zamanaşımı süresi 8 yıl olduğundan en geç 8 yıl içinde şikayet hakkının kullanılarak olayın savcılığa bildirilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Dolandırıcılar hangi tip cezaevinde yatar?

Eğer T tipi cezaevine hangi suçtan girerler diye sorulacak olursa bu soruya şu şekilde cevap verilebilmektedir: Örgüt suçları, cinayet, dolandırıcılık, hırsızlık gibi suçlara karışmış olan kişilerin burada bulunmakta olduğu bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

CC dolandırıcılığı nedir?

Bu yöntemde dolandırıcıya ya da herhangi birine ait gerçek bir kredi kartı kullanılır. Gerçek kredi kartı üzerindeki bilgiler ütü benzeri ısı cihazıyla yok edilir ve yerine başkasına ait çalınmak istenen kart bilgileri yeniden işlenir. Bu yolla elde edilen sahte kredi kartıyla dolandırıcılık gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bonus.com.tr

Telefon dolandırıcılığı nereye şikayet edebilirim?

Sizleri telefonla arayarak kendilerini, polis, asker veya savcı olarak tanıtıp adınız veya banka hesabınız FETÖ/PDY terör örgütüne karıştı diyerek sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın. Böyle bir durumda hemen155 Polis İmdat ihbar hattını arayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egm.gov.tr

İnternet üzerinden işlenen suçlar nelerdir?

Bilişim sistemi kullanılarak işlenen nitelikli dolandırıcılık suçu, hırsızlık suçu, cep telefonu yolu ile bilişim sistemine girme suçu, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal gibi birçok suç unsuru bilişim suçu olarak kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melihsaatci.av.tr

Hangi durumlarda internet suçu işlenir?

Siber suç; bilişim araçları ile yani bilgisayar, telefon, tablet, ATM, pos makinesi gibi aygıtlar kullanılarak işlenen suçlardır. Fakat söz konusu tanım dar anlamda bir tanım olup bir bilişim sistemine herhangi bir şekilde hukuka aykırı olacak şekilde girilmesi, orada kalınması suçun işlenmesine yol açacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Internet bankacılığı dolandırıcılığına karşı ne gibi önlemler alınmalıdır?

İnternet bankacılığı dolandırıcılığı için sizi arayan, hesabınızın çalındığını söyleyen kişilere itibar etmeyin. Bu tip durumların önüne geçmek için sakıncalı bulduğunuz numaraları bankanıza ya da savcılığa bildirin. Online bankacılık şifrelerinizi banka yetkilileri dahil kimseyle paylaşmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbank.com.tr

Dolandırıcılar banka hesabından para çekebilir mi?

Dolandırıcılar size ulaşarak yasa dışı bahis/kumar sitelerinde paranızı katlayabileceklerini söyleyebilir. Hatta onlara güvenmenizi sağlamak için size bir miktar para bile yollayabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akbank.com

Bankaya karşı hangi mahkemede dava açılır?

Bankalar Kanununda yer alan özel yetki kurallarına göre, BDDK'nun Kurul kararı ile yaptığı her türlü işlemler ve bu işlemlerden doğan zararlara ilişkin olarak açılacak idari davalar, ilk derece mahkemesi olarak Danıştay'da açılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkercolak.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT