Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

IMEI kaydı olmadan telefon kullanılır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » IMEI kaydı olmadan telefon kullanılır mı?

IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür. Yani kayıtsız telefon toplam 240 gün kullanılabilir. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yurt dışı telefon kayıt ücreti zamlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

IMEI kaydı olmadan ne kadar kullanılır?

Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!

Her ne kadar bu cihazlar ülkemizin IMEI veritabanına kayıtlı olmasa da, 120 gün boyunca bu telefonlar kullanıma açık. Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

IMEI kaydı olmazsa ne olur?

Bildiğiniz gibi bir akıllı telefonun ülkemizde sorunsuz bir şekilde operatör hizmeti alabilmesi için kayıtlı olması gerekiyor. Eğer kullandığınız akıllı telefon sisteme kayıtlı değilse kısa bir süre mobil hizmetlere erişimi kapatılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tamindir.com

Yurt dışı telefonu kayıt olmadan kullanılmaz mı?

Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

IMEI kayıt dışı ise ne yapmalıyım?

Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. “ Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz” uyarısını aldım. Ne yapmalıyım? Bu durumda cihazın satın alındığı yere başvurulması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

Yurt Dışı Telefonu 16 Ay Kayıtsız Kullanma - imei Kaydı Yapmadan Kayıtsız Kullanma

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

IMEI kaydı şart mı?

Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların (IMEI numarasına sahip) tamamının kayıt altına alınması gerekmektedir. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar vs.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.btk.gov.tr

Kaçak telefona IMEI atma kaç TL?

IMEI ATMA ÜCRETİ 20-100 LİRA ARASINDA

Bu işlemin ücreti ise 20 ile 100 lira arasında değişiyor. IOS tabanlı cihazlara ise IMEI atma işlemi gerçekleştirilemiyor. Android tabanlı olan cihazların IMEI kodlarının değiştirilmesi ise box setler ya da manuel kod girilerek gerçekleştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kayıtsız telefon kullanım süresi her yıl yenilenir mi?

IMEI kayıt işlemleri tamamlanmayan ürünlerin her yıl için kullanım hakkı 120 gündür. Yıl içerisinde 120 gün kullanıma açık olan telefonlar, bu sürenin ardından ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortaladim.com

Yurda giriş yapmadan IMEI kaydı yapılır mı?

Dikkat edilmesi gerekenler; - 2023 yılı için güncel kayıt ücreti 6.090 TL - Kayıt yapmak için son 1 yıl içinde yurtdışına çıkış ve yurda giriş yapmış olmanız gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Pasaporta kayıtlı telefonu başkası kullanabilir mi?

Cevap: Bir başkası sizin için telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasına kayıtlı olan telefonu kullanabilir. Eğer bir başkası üzerine alınan telefon kayıt edilirse ancak size ait olan hattın o kişi üzerine devir edilmesi ve telefonun yine o kişi üzerinden kayıt olması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hwp.com.tr

Kaçak IMEI kaydı kalktı mı?

Bir pasaport için IMEI sınırı bulunmuyordu ve bu nedenle şartlar karşılayan bir kişinin pasaportu ile çok fazla sayıda telefonun IMEI süresi kolayca uzatılabiliyordu. “14 Eylül 2022 itibariyle bu işlem için kullanılan BTK Kullanım Süresi Uzatma başvuru sayfası e-Devlet'ten kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Geçici IMEI kaydı nedir?

Geçici kayıt, ülkelere giriş çıkışın zor olduğu pandemi döneminde getirilen, yurt dışı cihazların sorunsuz kullanımını sağlayan bir işlem. Ülkeye giriş yapan bir kişi, geçici IMEI kayıt işlemiyle, BTK tarafından tanınan 120 günlük süreyi 2 daha daha uzatabiliyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

IMEI kayıt parası ne kadar?

2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

IMEI kayıt ücreti kaç yıl geçerli?

Örneğin yurda 01.01.2022 tarihinde girdiniz. Kayıt hakkı süreniz 01.01.2023'e kadar devam eder. 365 gün içinde telefonu kaydetmeniz gerekiyor. Telefona sim kart taktıktan sonra ise 120 gün içinde IMEI kaydını yapmalısınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bujuyollarda.com

Kayıt dışı cep telefonu nasıl açılır?

Yurtdışından getirilen telefonun açılması için pasaport ibraz etmek gereklidir. Pasaportun ibraz edilmesi durumunda, telefonun IMEI numarası kayıt altına alınarak telefon kullanıma açılır. Bu işlem, gümrükte yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbestiyet.com

IMEI kaydı yapılan cihazı kimler kullanabilir?

30 Mayıs 2019 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan yeni kanundan sonra, yurt dışından alınan telefonların IMEI kayıtları, artık sadece pasaport sahibinin adına yapılabilecek. Dolayısıyla IMEI kaydı yapılan bir telefon, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: garantibbva.com.tr

IMEI kaydı yapılan telefonu başkası kullanabilir mi?

Kilopat. Üç takvim yılı boyunca IMEI kaydı hangi kişinin pasaportu üzerine yapıldıysa telefon sadece aynı kişinin üzerine olan GSM hatlarında kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

1 pasaporta 2 IMEI kaydedilir mi?

Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Geçici IMEI kaydı açılır mı?

Geçici IMEI uzatma e-Devlet'den kaldırıldı. Böylece pandemiyle birlikte yurtdışından gelen telefonları kayıt etmek için verilen 120 günün üstüne tanınan ek süreler kaldırıldı. Geçici imei kayıt işlemi 120 günlük kayıt hakkını geçtikten sonra yapılamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Kayıtsız telefon kaç ay kullanılabilir?

-Yıl başına kadar beklemek: BTK'nın tanımlamış olduğu 120 gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden 120 gün kullanım hakkı tanınıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

IMEI süresi bitince tekrar açılır mı?

Bu 240 gün kayıtsız kullanma sonrası yılbaşı itibariyle imei numaralarının kayıtsız kullanma hakkı sıfırlanır ve tekrar kullanma hakkı elde edebilirsiniz. Bu sayede yılbaşı itibariyle tekrar 240 gün kullanma hakkına sahip olursunuz. Bu günlerin toplamı 16 ay süre yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

IMEI kayıt uzatma açıldı mı?

İMEİ UZATMA KAPANDI MI? Geçici IMEI uzatma e-Devlet'den kaldırıldı. Böylece pandemiyle birlikte yurtdışından gelen telefonları kayıt etmek için verilen 120 günün üstüne tanınan ek süreler kaldırıldı. Geçici imei kayıt işlemi 120 günlük kayıt hakkını geçtikten sonra yapılamıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Kalıcı IMEI kaç TL?

Buna göre 2023 yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye'de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. Ocak ayından itibaren IMEI kayıt harcı ise 2732 TL'den 6091 TL'ye çıkarılmıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Her telefoncu IMEI atar mı?

Yurt dışından telefon getirip başka bir telefonun IMEI'sini atarak kullananlara önemli bir uyarı geldi. Telefoncular, cihaza atılan IMEI'nin daha önce bir suça karışmış olabileceğini belirtilerek, "Söz konusu cihazları kullananların başı derde girebilir" dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sondakika.com

Kaçak telefon almak mantıklı mı?

Tamamen yasa dışı olan bu işlemi kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Kaçak telefonlar derken, kişinin bir yurt dışı gezisinde güvenilir yerlerden sıfır olarak satın aldığı, ülkeye getirdikten sonra pasaport kaydını yaptığı veya 4 aylık süre sonunda tablet niyetine kullandığı nereden geldiği bilinen cihazlardan bahsetmiyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT