Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ifade verdikten kaç gün sonra dava açılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ifade verdikten kaç gün sonra dava açılır?

Dava verilen ifadeden 1 yıl sonra da 1 gün sonra da açılabilir ya da hiç açılmayabilir. Bunun için savcının iddianamesini hazırlaması gerekir. Olayın özelliklerine ve delillerin toplanmasına göre de bu süre değişkenlik gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Ifade alındıktan sonra mahkeme ne zaman olur?

Soruşturma aşamasında toplanacak hiçbir delil yoksa ifade verdikten sonra yaklaşık 6 ay sonra kovuşturma aşamasında ilk mahkemeye çıkılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Ifade verdim dava açılır mı?

Hayatın herhangi bir noktasında başımıza gelen ya da şahit olduğumuz ve suç unsuru oluşturan olaylar sebebiyle hemen hemen bir çoğumuz karakola ifade veririz. Bundan sonraki süreçte ise yasaların uygun gördüğü şekilde süreç ilerler ve olayın dahli ya da şahsımıza gerek olmadan dava devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Ifade verdikten sonra ne zaman sonuçlanır?

Dosya hazırlanıp savcılığa sunulacak, savcı inceleyecek ve ya takipsizlik verecek ya da mahkemeye sevk edecek. En az birkaç ay eğer suç ağır ceza mahkemesi görev alanına girmiyorsa. Yok ağır ceza değil. O zaman en az 1 ay sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Karakolda verilen ifade mahkemede değiştirilebilir mi?

Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz. Şüphelinin aynı olayla ilgili olarak yeniden ifadesinin alınması ihtiyacı ortaya çıktığında, bu işlem ancak Cumhuriyet savcısı tarafından yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

karakolda verilen ifade daha sonra değiştirilebilir mi?

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mahkemede ifade verdikten sonra ne olur?

İfadeden sonra kişi genellikle savcı tarafından tutuklama veya adli kontrol istemiyle sulh ceza hakimliğine sevkedilir. Burada sulh ceza hakimi şüphelinin yargılama süresince tutuklu veya serbest şekilde yargılanacağına karar verir. Bu sorgunun konusu tamamen kişinin tutuklanmasının gerekli olup olmadığı üzerinedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Avukatsız verilen ifade değiştirilebilir mi?

Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz. Şüphelinin aynı olayla ilgili olarak yeniden ifadesinin alınması ihtiyacı ortaya çıktığında, bu işlem ancak Cumhuriyet savcısı tarafından yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Hakkımda şikayet varsa ne zaman haberim olur?

Polis/savcılık bir suç duyurusu varsa tahmini olarak ne kadar sürede şüpheliyi ifade için çağırır? Savcılığın çalışma hızına göre ifadeye çağrılma süresi 1 hafta ile 1 ay arasında değişir. İfade sonrası savcılık delil toplar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

Savcılıktan haber ne zaman gelir?

Bu süreç bazen bir ayda sonuçlanabileceği gibi bazı durumlarda ise bir yıl bile sürebilmektedir. Bireyler, savcılığa suç duyurusu sonuçları ile ilgili süreci, suç duyurusu yaptıklarında kendilerine verilen soruşturma numarası ile takip edebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acasoy.com

Hakkımda suç duyurusu varsa ne zaman öğrenirim?

Şikayet dosyalarına sıra ile bakıldığından dolayı çeşitli kriterlere bağlı olarak minimum 1 ay maksimum 1 yıl içerisinde şikayete konu olan suç duyurusuna bir cevap gelir. Dilekçenin verilmesi esnasında kişiye verilen soruşturma numarası üzerinden dosyanın durumunu takip edebilmek mümkün olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: safsoz.com

Savcının dava açma süresi ne kadardır?

Savcılığın soruşturmayı neticelendirmesi için belirlenmiş azami bir soruşturma süresi yoktur. Her soruşturmanın özelliğine göre soruşturma süresinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. Ortalama olarak bir ceza davasının 6 aylık bir sürede açıldığını söylemek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Karakolda verilen ifade e devlette gözükür mü?

Hakkınızdaki şikayeti e-devlet üzerinden göremezsiniz. Çünkü soruşturma gizlidir. Her soruşturma gizli yürür. Bu sebeple bunu avukatınız dışında UYAP sisteminden görüntüleyemezsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Dava süreci ne kadar sürer?

Avukatlara en sık sorulan soruların başında davanın ne kadar süreceği sorusu gelmektedir. Açtığınız davanın niteliği, taraf sayısı ve konusunu bilmeden bu soruya net bir cevap vermek mümkün değildir. Ülkemizde davalar ortalama 1-2 yıl sürmekte olup bu süre değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oguzozdemir.av.tr

Ilk mahkeme kaç ay sonra olur?

Dava açıldıktan sonra 6 ay içinde davanın ilk duruşması belli olur. Mahkemenin yoğunluğuna göre en kısa zaman içinde duruşma davetiyesi kişilere ulaştırılır. Tensip zaptı ile duruşma günü belirlendikten sonra PTT aracılığı ile taraflara gönderilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Mahkeme süreci ne zaman başlar?

Düzenlenen iddianamenin görevli ve yetkili mahkeme tarafından kabul edilmesiyle birlikte soruşturma (savcılık) aşaması biter ve kovuşturma (mahkeme) aşaması başlamış olur. Mahkeme, iddianamenin kabulünden sonra bir duruşma gününü belirler ve duruşmada hazır bulunması gereken kişileri çağırır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Ilk mahkemede ne olur?

Ceza davalarının ilk duruşmasında, tanzim edilen iddianame sanığa okunarak il önce sanığın savunması alınır. Sanığın mahkeme huzurunda savunmasını yapmasının ardından varsa şikayetçi taraf dinlenerek davaya katılma talebinin bulunup bulunmadığı sorulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Savcılık şikayetleri ne zaman sonuçlanır?

Şikayetin ne zaman sonuçlanacağı olaya göre değişiklik göstermekle birlikte bu süreç ortalama 6 ay ile 1 yıl arasında sürmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilgichukuk.com

Şikayet süresi kaç gündür?

Şikâyet Süresi: Şikâyet süreniz 6 aydır. Buna göre soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse 6 ay içinde şikâyette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdurbilgi.adalet.gov.tr

Savcılıktan ne kağıdı gelir?

Adliyeden Bir Kâğıt Geldi! Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kâğıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kâğıda da “Tebligat” adı verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fatmanurtoprak.com

Şikayet süresi kaç aydır?

Şikâyet süresi altı ay olarak kabul edilmiştir. Bu altı aylık sürenin başlangıcı suçtan zarar görenin “fiil ve faili” öğrendiği günden başlar. Bundan çıkan sonuca göre şikâyet hakkı olan sadece fiilin öğrenme- si halinde süre henüz işlemeye başlamamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Şikayetçi olduktan sonra süreç nasıl işler?

Kişi şikayetçi olduktan sonra mahkeme süreci nasıl işler? Sorusunun cevabı ise sırasıyla ilk başta savcı tarafından soruşturma yapılır devamında eğer gerekli şartlar oluşursa iddianame düzenler ve kovuşturma aşamasına geçilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Birinin beni şikayet ettiğini nasıl anlarım?

Bir kişinin hakkında açılmış bir davası olduğu Uyap Vatandaş Portaldan dosya sorgulama veya e-devletten dava dosyası sorgulatma yoluyla öğrenilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Karakolda verilen ifade geçerli midir?

Karakolda Verilen İfade Geçerli midir? Karakolda ifade eğer yasak usullerle alınmadıysa geçerli ifadedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Ifade delil midir?

CMK md. 148/4 uyarınca müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade hakim veya mahkeme tarafından doğrulanmadıkça delil teşkil etmez. Sanık veya şüpheli ifadesini hakim veya mahkeme karşısında doğruladığını ifade etmedikçe müdafisiz alınan ifadeler kovuşturma aşamasında hükme esas alınamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mermerogluhukuk.com

Karakoldan savcılığa dosya kaç günde gider?

Soruşturmanın tamamlanması için kanunda herhangi bir süre öngörülmemiş olmakla birlikte, somut olayın özelliğine göre soruşturmanın makul sürede bitirilmesi gerekir. Soruşturma, 1 ay sürebileceği gibi 1 yıl da sürebilir. Ancak, soruşturma süresinin yapılacak işlemlerle orantılı olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT