Papatya çayı fazla tüketildiği takdirde; yorgunluk ve uyku hissine, kan şekerinde ani düşüşe, hormon bozukluğuna çeşitli mide rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini etkilediği için epilepsi gibi rahatsızlığı olan bireyleri kötü etkileyebilir.
Kullanım alanı oldukça geniş olan bitki, daha çok kafeinsiz çay içmeyi tercih edenler tarafından alternatif çay olarak tüketilir. Peki, papatya çayı ne zaman içilir? Uzmanlar, papatya çayının gün içerisinde 1 ya da en fazla 2 fincan içilmesi gerektiğini belirtiyor.
Papatya çayı günde kaç bardak içilmeli? Bitki çayı tüketimi günde toplam 2 fincan ile sınırlandırılmalıdır.
Gece yatmadan önce bir bardak papatya çayı içerek gün boyu tüketilen besinlerin zararlı olan hücrelerini yok etmek ve beyin sağlığını destekler. İçerdiği amino asit sayesinde vücutta dolaşan serbest radikkali hücreleri azaltır. Papatya çayı uyku için de faydalıdır. Daha az stresli uyanmanıza yardımcı olur.
Papatya Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli? Papatya çayı ne kadar içilmeli konusunda net bir görüş yoktur. Günlük 1 veya 2 bardak papatya çayının güvenli olduğu belirtilir. Bununla birlikte 5 bardak papatya çayının da güvenle içildiği çalışmalar mevcuttur.
İlgili 39 soru bulundu
PAPATYA ÇAYI ZAYIFLATIR MI? Papatya çayının zayıflama üzerine doğrudan etkisi bulunmamaktadır. Ancak antiinflamatuar etkisi, kan şekeri kontrolünü sağlaması ve stresi azaltıcı etkisi sayesinde dolaylı olarak vücut ağırlığı kontrolüne katkı sağlayabilmektedir.
3) Papatya Çayı
Adet söktürücü özelliği ile de regl döneminde kadınların bitki çayı tercihi olmaktadır.
Papatya çayının zayıflama üzerinde doğrudan bir etkisi bulunduğuna dair pek bilimsel kanıt olmasa da, kan şekerini kontrol altında tutma etkisi, kilo kontrolü açısından oldukça önemlidir. Kan şekerinizin normal değerlerde olması fazla kilo almanızı önler, zayıflamanıza yardımcı olur.
Zayıflama çayları arasında tahtını asla kaptırmayan bir çay var ki, o da yeşil çay. Yeşil çay zayıflama sürecinde kişiler tarafından en çok tercih edilen zayıflama çayı olmasının yanı sıra kilo verme sürecinde en etkili olan zayıflama çayıdır.
Papatyanın içerdiği antioksidanlar yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Toksinleri attığı ve ödem söktürdüğü için zayıflamaya da etkisi olan bir bitkidir.
Papatya Çayı Zararları
Dolayısıyla papatya çayı, tavsiye edilen tüketim miktarı aşılmadığı takdirde herhangi bir yan etkiye sebep olabilecek bir bitki çayı değildir. Günde iki fincanı aşmamak koşuluyla gönül rahatlığıyla tüketilebilir.
Papatya çayının yan etkileri
Papatya çayı içmek çoğu insan için hiçbir risk teşkil etmez ancak papatya ailesinden olan yakup otu ve krizantem gibi bitkilere alerjisi olan bireylerde, papatya alerjisi de ortaya çıkabilir. Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, göz ile doğrudan temas ederse tahrişe neden olabilir.
Ciltteki tüm lekeler ve güneş yanıkları için oldukça etkili bir tedavi sunuyor. Antiseptik özelliği sayesinde sivilce, yara ve morlukların hızlıca iyileşmesini sağlıyor. Cildi ölü hücrelerden temizleyen papatya, cilt renginin açılmasını sağlıyor. Bu nedenle cilt beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılabiliyor.
Papatya Çayı Uyku Getirir mi? Hafif yatıştırıcı ve kas gevşetici etkisi nedeniyle rahat uyumayı sağlar. Araştırmacılar papatya çayının sakinleştirici ilaçlara benzer bir etki göstererek kişinin endişelerini gidermeye katkıda bulunduğunu ve uykuya dalmayı kolaylaştırarak uyku kalitesini artırdığını öne sürmektedir.
İşyerinde geçen uzun bir günün ardından, bu içeceğin sıcak ve yatıştırıcı etkisi, vücudunuzdaki serotonin ve melatonin seviyesini artırmaya yardımcı olabilir. Bu hormonlar stresi ve kaygıyı yatıştırır, ayrıca migren ve baş ağrılarından da rahatlama sağlar.
Papatya, adeta reglden dolayı sıkıntılı ve depresif bir dönem geçiren kadınlar için özel olarak yaratılmış bir bitki çeşididir. Mide ülseri şikâyeti olanlar, papatyayı rahatlıkla bitkisel çay olarak içebilirler. Özellikle çiçeklerinin içerdiği alfa-bisabolol maddesi ülsere karşı (antiulcer) etkilidir.
Tiroit ve insülin hormonunun dışında leptin hormonu, büyüme hormonu, aldesteron, progesteron, prolaktin, kortizol, ghrelin gibi hormonlar vücudun dengesini sağlarlar. Bu hormonlarla ilgili bir bozukluğun ortaya çıkması halinde metabolizma etkileneceği için diyet yapılsa bile kilo vermek güçleşebilir.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Yine papatya, ıhlamur ve nane çayları, 6 aydan sonra, doktorunuza danışarak bebeğinize verebilirsiniz. 4-10 yaş arasındaki çocuklara, tercihen kafeinsiz bitki çayları verilebilir. 12 yaş üzerindeki çocuklar, haftada 1-2 kez siyah çay içebilirler.
İçerisinde potasyum, magnezyum, kalsiyum ve A vitamini bakımından zengin olan kurutulmuş papatya çayı kilo almayı kolaylaştıran stresi önlemede de bir numaradır. Kilo verme üzerindeki bir diğer faydaları da iştah kapatmasından dolayıdır.
Papatya çayı: Papatya çayının gebelik döneminde tüketilmesi uterus kasılmalarını tetikleyip, düşük ve erken doğum riskini artırmaktadır. Bu nedenle gebelik döneminde tüketilmesi önerilmez. Maydanoz çayı: Gebelik döneminde maydanoz tüketiminin gebeliğe zararı bulunmamaktadır.
Adet gecikmesi yaşandığında papatya ve biberiye bitkisini çay şeklinde demleyerek içmek, adet söktüren yöntemlerdendir. 1 fincan kaynamış suya, 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye koyun ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Çayınızı süzüp içebilirsiniz. Dilerseniz içerisine limon ve bal da ilave edebilirsiniz.
Hemen adet olmak isteyen kişiler çeşitli adet söktürücü bitkilerden faydalanmaktadır. Gün içerisinde 2 bardak adaçayı ve rezene çayı tüketmek adet olmayı sağlayacaktır. Aynı zamanda çeşitli bitki çaylarının içerisinde doğal zerdeçal ve zencefil eklenmesi adet periyodunun bir an önce gelmesine yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri