Bulgur (Pişmiş) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 83 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Su Bardağı (200 ml lik) yani 142 gramlık miktarında Bulgur (Pişmiş) 118 kalori bulunmaktadır. Bulgur, buğdaydan elde edilen bir besindir. B vitaminleri ve lifin iyi bir kaynağıdır.
Diyet yapanlar ise özellikle 100 gr bulgur kaç kalori diye düşünür. Bir su bardağından az olan 100 gram bulgurda ortalama 300 kalori bulunur.
3 kaşık bulgur pilavı kaç kalori dediğinizde 104 kalori. Tepeleme 1 yemek kaşığı 52 kalori. Orta porsiyon ise 277 kalori olarak hesaplanacaktır.
Pişmiş bulgurun 100 gramında 83 kalori bulunmaktadır. Pişmiş bulgurun 1 porsiyonu (142 gr) 118 kalori, 1 çorba kaşığı (25 gr) 21 kaloridir. Pişmiş bulgurun 100 gramı 18.58 gram karbonhidrat, 3.08 gram protein, 0.24 gram yağ, 4.5 gram lif içermektedir. Bulgur, buğdaydan elde edilen bir besindir.
Basit karbonhidratlar kan şekerinde hızlı yükseliş ve devamında düşüşe sebep olacağı için egzersiz sırasında performans düşüklüğüne sebep olabilirler. Ayrıca yapılan bazı çalışmalarda egzersiz öncesi alınan basit karbonhidratların insülin salgılanmasını artırarak yağ yakımını önleyebileceğini söylüyor.
İlgili 41 soru bulundu
Bulgur pilavı içinde bulunan lif nedeni ile bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yarar ayrıca midede uzun süreli tokluk sağlar. İçinde bulunan folik asit nedeni ile de hamilelik zamanında da tüketilmesi gerekmektedir. Bu faydaları sayesinde dengeli ve güzel bir şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaz.
Dolu dolu bir çorba kaşığı bulgur pilavı 23 kalori. Tepeleme çorba kaşığı bulgur pilavı 34 kalori. Büyük porsiyon yaklaşık 250 gramlık bulgur pilavı ise 286 kalori olacaktır.
Bulgur, pek çok tahıl arasında en düşük kalorili seçeneklerden biri olarak sayılabilir. Bu yönüyle, pek çok diyet listesinde de yer verilmektedir. 3 yemek kaşığı haşlanmış bulgurun kalorisi ortalama 60 kalori civarındadır ve bu da, bir porsiyon meyve ile aynı kalori değerine sahiptir.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
Bulgurun içerisindeki lifler, vücuttaki fazla suyu emerek vücutta oluşan ödem ve şişkinliklerin giderilmesine de yardımcı olur. Bu sayede vücudun toksinlerden arınmasını sağlar.
Yemekte bulgur pilavı tüketeceksek kesinlikle yanında ekmek yememeliyiz. Bulgur zaten karbonhidrat içeriyor, ancak tabi ki de bulgurun barındırdığı karbonhidrat sağlıklı, faydalıdır. Fakat yanında ekmek yersek, sağlıksız ve bir öğün için fazla karbonhidrat almış oluruz. Bu sebeple bulgur varsa, ekmek yok.
Yasaksız bir diyette kısır yenilmesi ölçülü şekilde olmalıdır. Diyet yaparken tüketilecek kısırın tuz ve yağ oranı oldukça az olmalıdır. Nar ekşisi de yine aynı şekilde ölçülü eklenmelidir. Limon konusunda bonkör olmanızda herhangi bir sakınca yoktur.
Kısaca bulgur; posa, lif açısından zengin, karbonhidrat değeri daha düşük ve protein değeri yüksek oldukça değerli bir gıda maddesi olarak bizlere ulaşmaktadır. Oldukça yüksek miktarda lif içermesi bulguru bağırsak çalışmasından önemli bir pozisyona getirmiştir.
Bulgur Besin Değeri 1 kase haşlanmış bulgur ortalama 182 gramdır ve ortalama 150 kalori içermektedir. Ayrıca; 5.6 gram protein, 33.8 gram karbonhidrat ve 0.4 gram yağ içermektedir.
Makro değerlerinde herhangi bir değişme görülmüyor. Bu bağlamda beslenme programınızdaki kalorilerinizi hesaplarken tercih etmeniz gereken yol; besinlerin pişmeden önceki değerlerini dikkate almak olmalıdır.
Soğanları güzelce kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı salça ekleyip güzelce karıştırın. Bol su ile yıkanan kepekli bulgurları tavaya ekleyip tuz, pul biber suyu ekleyip tencereyi kapatarak üstü kapalı şekilde yarım saat pişirin. Pilavı 5 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirin.
Diyet yaparken pilav türleri tüketilebilir. Ölçülü olacak şekilde tabaklarınızda pirinç ya da bulgur pilavı yer alabilir. Haftanın günlerini pilav türlerine bölebilirsiniz.
31 – 50 yaş arası kadınlar için 1800 kalori. 19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori. 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori. 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori.
Bulgur diyet yapan kişilere pirince göre daha fazla önerilmektedir ve miktarı ayarlandığında da tokluk hissi uzun olduğundan kilo vermeye yardımcı besinler arasındadır. Kilo almak istemeyen kişilerin uzun süre tok tutan ve kan şekerini dengeleyen besinleri tercih etmeleri gerekir.
Pilavlık bulgur vitamin değerleri ve lif bakımından zengin olmaktadır. Ama bulgur yemek şişkinlik ve gaza neden olmaktadır. Sindirim sisteminde gaz sıkıştığı için şişkinlik yaşanmaktadır.
Bulgur pilavı içinde bulunan lif nedeni ile bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yarar ayrıca midede uzun süreli tokluk sağlar. İçinde bulunan folik asit nedeni ile de hamilelik zamanında da tüketilmesi gerekmektedir. Bu faydaları sayesinde dengeli ve güzel bir şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaz.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri