Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Hangi dişe dolgu yapılmaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Hangi dişe dolgu yapılmaz?

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz? Teorik olarak bakarsak hemen her diş çürüğüne dolgu yapılabilir. Dolgu tipinin seçiminde ise çürüğün büyüklüğü belirleyici özelliğe sahiptir. Şayet çürük derinlere ulaşmış ve sinirlerde tahribat yapmış ise köklere kadar gelmiş ise önce çürük temizlenip kanal tedavisi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliluyardisklinigi.com

Her çürüğe dolgu yapılmalı mı?

Oluşmuş olan çürüğe mutlaka dolgu yapılması gerekir. Yapılmaması durumunda, bu diş çürüğü, dişin derinlerine ineceğinden daha büyük sorunlar oluşturacaktır. Bu durumda diş hekimi dişi çekmek ve yerine protez yerleştirmek zorunda kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atalyadis.com

Kökü çürük dişe dolgu yapılır mı?

Diş Kökü Çürüğü Tedavisi

Bu yöntemde, diş hekimi enfekte olan diş pulpasını çıkarır ve diş kök kanallarını temizleyerek ilaçlarla tedavi eder. Ardından, diş kök kanalları doldurulur ve diş koruyucu bir diş dolgusu ile restore edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentnis.com

Dolgu kimlere uygulanmaz?

KİMLERE UYGULANMAZ? Dolgu maddeleri gebelere ve emzirme dönemindeki kişilere, 12 yaş altındakilere, immünsüpresif tedavi alanlara, aktif enfeksiyon ve inflamasyon bölgesine uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drozlemsilistreli.com

Hangi durumlarda kanal tedavisi yapılmaz?

Ağrıyan veya çürüyen her dişe kanal tedavisi yapılmaz.

Tedavi yapılabilmesi için bakterilerden kaynaklı ve hafif ağrı ile sinyal veren ya da hiç ağrı yapmayan bu çürükler sadece dolguyla tedavi edilebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Dişler çürük başlangıç aşamasında iken diş dolgusu yapılmadan kurtarılabilir mi?

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dolgu mu daha iyi kanal tedavisi mi?

"Dolgu yapılan diş hala daha canlılığını korumaktadır".

Daha sağlam bir diştir. Kanal tedavisi yapılmış dişlerde sinir dokusu alındığı için, daha kırılgan bir hale dönüşebilmektedir. Önceliğimiz dolgu tedavisi yaparak dişin canlılığını devam ettirmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozlemkoc.com.tr

Hangi dişe dolgu yapılır?

Diş dolgusu hangi durumlarda yapılır? Çeşitli sebeplerle madde kaybına uğramış, çiğneme fonksiyonunu yerine getiremeyen, estetik olarak hoş görünmeyen veya travma sonucu kırılmış, çatlamış veya çürümüş dişlere uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Dolgu ne zaman olmaz?

Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Diş dolgu iyi yapılmazsa ne olur?

Ağız bakımı iyi yapılmazsa diş üzerinde plak oluşumu devam eder bu da dişin çürümesi ile sonuçlanır. Bazı durumlarda dolguda oluşan çatlaklar ve kırıklar sızıntıya neden olarak dolgunun altında çürük oluşmasına sebep olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaannejat.com

Diş dolgu yapılmazsa ne olur?

2.Çürük Dişime Dolgu Yaptırmazsam Ne Olur? Çürük dişin sinir ve damarlarını içeren kanallara doğru ilerleyerek dişin enfekte olmasına, iltihap ve ağrı tablosu gelişmesine neden olabilir. Bu durumda dişe kanal tedavisi yapılması gerekir. Daha ileri aşamalarda çürük ilerlediğinden dolayı dişin çekimi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sivasdis.com.tr

Dişin içten çürümesi nasıl anlaşılır?

Dişe bakıldığında kahverengi veya siyah renklenmeler bulunuyorsa çürük varlığından şüphe edilir. Ardından hekim dişi muayene eder. Dişte siyah veya kahverengi renklenme olmasa bile diş içten çürümüş olabilir. Bu durumun varlığını belirlemek için ağzın genel bir röntgeni çekilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicinehospital.com.tr

Dişte çürük sinirlere kadar ulaşmışsa ne yapılır?

Diş çürümesi sinirlere ulaştığında, bu kısımda kalıcı hasarlara neden olur. Bu nedenle, sinire ulaşmış diş çürükleri hızla tedavi edilmelidir. Bu tedavi işlemine dentin çürüğü kanal tedavisi ismi verilir. Kanal tedavilerinde, çürümüş kısımlar sinirler ile birlikte alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tulayakkol.com.tr

Çürümeye başlayan diş düzelir mi?

Dişlerde meydana gelen çürükler her zaman karşılaşılabilen sorunlardan biridir. Her ne kadar düzenli olarak ağız ve diş bakımı yapılıyor olsa da yine de dişin yapısına bağlı olarak çürük oluşumu da meydana gelebilmektedir. Çürümeye başlayan diş kesinlikle en kısa sürede tedavi edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentway.com.tr

Dolgu yapılan diş tekrar çürür mü?

Hastalarımıza dolgu yaptıktan sonra bir daha çürümemesinin garantisini veremiyoruz. Çünkü bir çürüğün olduğu bölgeyle daha sonra farklı yerde oluşması tekrar meydana gelebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drosmancetin.com

Dolgulu diş Çürürse çekilir mı?

Dolgulu dişlerde çürüme görüldüğünde, diş hekimi çürük bölgenin temizlenmesi için dolgu malzemesinin çıkarılması gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uniqdent.com

Dolgu şart mı?

Diş dolgusu isteğe bağlı yapılmaktan ziyade kişilerin ihtiyacı olması halinde yapılmaktadır. Kimi durumlarda eğer çürük çok ilerlemişse sinir de etkilenmiş olduğundan kanal tedavisi yapılması gerekebiliyor. Diş dolgusu mu yoksa kanal tedavisine mi ihtiyaç duyduğunuzu öğrenmek için muayene olmanız şart.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cuneytbosna.com

En sağlıklı diş dolgusu hangisi?

Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Bir dolgu ne kadar dayanır?

Dolgu ne kadar dayanır? Kullanılan dolgu maddesinin özelliğine göre etki süresi değişir. Hyalüronik asit içeren preparatlarda 8-16 ay, Poly L Laktik asit içeren uygulamalarda 1-2 sene, Hidroksi apatit içeren preparatlarda bu süre 3 yıl devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lotusdermatoloji.com

Sinir alınmadan dolgu yapılır mı?

Çürüklerin diş yapısında çok derin olması sonucu sinirlere denk gelmesi durumunda dişe dolgu işlemi uygulanmamakta, bunun yerine kanal tedavisi tercih edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Dolgu sinire yakınsa ne olur?

Dişin canlı dokusuna yani sinirlere çok yakın bir dolgu yapılmışsa 3 haftaya kadar süren soğuk ve sıcak hassasiyeti olması normaldir. 3 hafta içerisinde hassasiyet yavaşça azalacak ve geçecektir. Eğer geçmiyorsa hekiminizle iletişime geçiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saraydis.com

Dolgu kaç senede erir?

Dolgu materyaline göre kalıcılıkları 1,5 ila 2,5 yıl arasında değişmektedir. Uygulama sonrası 3-4 hafta sert hissedilebilir. Daha sonra yumuşayarak dokuyla bütünleşirler. Çene dolgusu veya jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taskinyucel.com

Hatalı diş dolgusu nasıl anlaşılır?

Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbuldentalcenter.com

En sağlam diş dolgusu nedir?

Amalgam Dolgular (Metal Dolgular)

Karışım diş hekimi tarafından hazırlanan oyuğa yığılır ve dolgu birkaç saatte sertleşir. Özellikle azı dişleri için günümüzde kullanılan en iyi dolgu maddesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tunceliadsm.saglik.gov.tr

Çürük temizlenmeden dolgu yapılır mı?

Diş çürüğü, yani enfeksiyon dişten tamamen arındırılmadan dolgu yapılmıyor. Çünkü, dolguyla kapatılan bölgede kalan enfeksiyon yayılmaya devam edecektir. Bu nedenle diş hekimi detaylı muayene ve röntgen sonucunda kanal tedavisine karar verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orident.net

Arka dişlere hangi dolgu yapılır?

Analgam dolgu: Gümüş, çinko, bakır, ve civa karışımından oluşan bir dolgu malzemesi hazırlanarak kullanılır. bu dolgu malzemesinin % 50 kadarını civa oluşturur. Genellikle arka dişlerin dolgularının yapılmasında analgam dolgular kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentaydin.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT