Pastörize sütten yapılmış beyaz peynir, kaşar peyniri hamileler için tam bir kalsiyum kaynağı olup sık sık yenmesi gerekirken, pastörize edilmemiş veya küflü peynirler oldukça tehlikelidir.
Gebelikte protein gereksinimi arttığı için protein içeren çeşitli besinler alınmalıdır. Balık, et, kuru baklagiller, yer fıstığı, yoğurt, yumurta, kaşar peyniri protein açısından zengindir.
Tarihi oldukça eskiye dayanan beyaz peynir, pastörize edilmiş veya çiğ koyun sütü, manda sütü, inek sütü ve keçi sütü gibi sütlerin maya ile birlikte işlenmesi, pıhtının kesilmesi, peynir altı suyunun uzaklaştırılması ve uygun tekniklerle olgunlaştırılması ile elde edilir.
İlgili 41 soru bulundu
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Süzme peynir pastörize mi? Standart Süzme Peynir içeriğinde tam yağlı pastörize inek sütü varken, Protein Süzme peynir içeriğinde yarım yağlı pastörize inek sütü bulunuyor.
Pastörize inek sütü, peynir kültürü, peynir mayası, sofra tuzu. Kuru maddedeki süt yağı oranı en az %45'tir. Katkı maddesi içermez.
Hamilelikte cips tüketimi doğacak bebekler için çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle gebeliğiniz boyunca cips tüketiminden uzak durup, alternatif atıştırmalıkları tercih etmelisiniz.
Gebelikte annenin kalsiyum ihtiyacı artar. Süt en çok kalsiyum kaynağı olan besinlerden birisidir. Gebelikte ortalama günde 2 - 3 bardak süt içildiğinde tüm kalsiyum ihtiyaçları karşılanmış olur. Sütte çeşitli vitaminler de (A,C,D,K vitaminleri) ayrıca fosfor, flor, demir gibi mineraller ve yağ bulunur.
Sağlıklı bir hamilelik için anne adaylarının dondurulmuş gıdalardan, füme etten, küflü peynirden, hazır çorbalardan ve bulyon tabletlerden uzak durması gerekiyor. Bu besinlerin tüketilmesi; düşük, ölü doğum ve epilepsiye neden olabilir.
Süzme peynir protein değeri onda biri olarak görülebilir. Süzme peynir protein açısından yüksek olması nedeniyle fit kalmak isteyenler açısından iyi bir seçimdir. Kalsiyum ve fosfor gibi yararlı maddeler içermesi de peynire değer katmaktadır.
Light sütler genelde normal sütlerden daha fazla kalsiyum içeririler. Light süt içerek hem yeterli miktarda kalsiyum almış olur hem de gereksiz kalori alımının önüne geçmiş olursunuz.
Sağlık açısından en önemli peynir çeşitlerini sizler için listeledik. Beyaz peynir, keçi peyniri, Ezine peyniri, lor peyniri ve sağlık açısından tamamen katkısız ve doğal olan Ekremoğlu peynirleridir.
Pastörize edilmemiş süt ve ondan elde edilmiş peynir, yoğurt, dondurma gibi ürünler hamilelerin uzak durması gereken yiyeceklerin başında gelir. Özellikle küfle olgunlaştırılan yumuşak peynirlerin (kamember, brie, Fransız keçi peyniri, rokfor, vb.) tüketimi hamilelik döneminde önerilmemektedir.
Araştırmalar, annenin daha fazla su içmesinin amniyotik sıvı indeksini yaklaşık %16 artırdığını ortaya koymaktadır9. Hamilelikte ne kadar su içilmeli konusunda da uzmanlar genellikle hamilelik boyunca günde 8-10 veya 10-12 bardak su içmeyi önermektedirler10.
Hamilelik döneminde anne adayının su ihtiyacı artmaktadır. Normal bir insan günde 2- 2,5 litre suya ihtiyaç duyarken bu sayı gebelerde 3- 3,5 litreye kadar çıkmaktadır. Çünkü anne adayının fizyolojik durumuna fetal büyüme eklenmektedir.
Az pişmiş yumurtanın yanı sıra çiğ yumurta ile yapılan mayonez, krema veya dondurma gibi besinlerin de tüketilmemesi gerekir. Çiğ veya az pişmiş et ürünleri parazit ve enfeksiyon kaynağı olabileceği için gebelik sürecinde uzak durulması gereken besinlerdir.
Hamileler kesinlikle etli çiğ köfte tüketmemeli
Özellikle gebelik döneminde kesinlikle tüketilmemesi tavsiye edilir. Çiğ et ile birlikte anneye geçebilen toksoplazma; doğuştan göz kusurları, zeka geriliği, işitme kaybı, sarılık, erken doğum, düşük, bebeğin anne karnında ölmesi gibi tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
Uzmanlar, hamilelik ve emzirme döneminde bebek ile annenin sağlığı sebebiyle kesinlikle kızartma tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor. Kızartma, cips gibi gıdaları tüketen annelerin sütlerinde akrilamid yani kimyasal bir birleşik ortaya çıkıyor. Bu ise anne sütüyle bebeklere geçiyor.
Süzme peynir eşsiz aromasının ve benzersiz lezzetinin yanı sıra yüksek besin değeri sayesinde insan vücudu için oldukça faydalıdır. Süzme peynir, içerdiği protein oranı sayesinde spor yapan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir süt ürünüdür.
Süzme peynir yumuşak, taze peynirler kategorisine girer ve kıvam olarak krem peynirlere yakındır.
Yumuşak bir yapısı olan süzme peynir dilimlenebildiği gibi sürülmesi de mümkündür. Ayrıca hem yumuşak yapısı hem de nötr tadı ile yaşlı ve çocuklar da dahil geniş bir tüketici kitlesine hitap eder. İçindekiler: Pastörize inek sütü, peynir mayası, peynir kültürü, tuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri