Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Fıstık ağacına hangi ilaç atılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Fıstık ağacına hangi ilaç atılır?

Antep Fıstığı İlaçlama Programı Yaprağını dökünce (Sonbahar-Kış) %2.5'luk oranında bordo bulamacı ya da %2,5'luğa eşdeğer hazır metalik bakır uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Fıstık ilaçlama ne zaman yapılır?

Tomurcukların patlama döneminde, yumurtalardan çıkışlarını tamamlamış birinci ve ikinci dönem larvalarına karşı iklim koşullarına bağlı olarak Mart sonu ve Nisan başından birinci ilaçlama , dişi Antepfıstığı tomurcukları sıçankulağı devresinde iken tomurcuklarda küme halinde larvalar görülünce yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gaziantep.tarimorman.gov.tr

Fıstık ağacına ne iyi gelir?

Bu toprağa iyi yanmış hayvan gübresi ilave etmek çok yararlı olur. Toprak + hayvan gübresi + mineral gübre karışımı fidan dikimi yapılacak çukurların dip kısmına yerleştirilerek fidan dikimi yapılır. Fidan dikimi tamamlandıktan sonra fidanlar tam verime yatıncaya kadar (8-‐10 yıl) fidan gübrelenmesi yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toros.com.tr

Antep fıstığı ağaçlarına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle Sonbaharda (yaprakların 3/4'ü veya tamamı döküldüğünde % 2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce % 1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Antep fıstığında bordo bulamacı ne işe yarar?

Hem bakteriyel hem de fungal hastalıklara karşı koruma vadediyor. Sonbahar mevsiminde, hasat sonrasında ve ilkbahar aylarında çiçek gözleri uyanmadan kullanılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Yaşlı ve Verimsiz Zeytin Ağaçları İçin Ne Yapılmalı? #tropikaltopraktv #tarım #zeytinağacı #zeytin

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Bordo bulamacı ne zaman atılmaz?

1. Yapraklı dönemde bordo bulamacı yapılmamalıdır. 2. Bordo Bulamacı hazırlanırken daima kireçli suyun üzerine göztaşı eritilmiş su ilave edilir, aksi halde ilacın yapısı bozulur ve karışım olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

10 litre suya ne kadar bordo bulamacı konur?

Aynı şekilde 100 gr göztaşı başka bir plastik kovaya konur ve üzerine iki litre su ilave edilerek tahta sopa ile karıştırılır. 10 Lt lik Pompaya bir miktar su konur. Bunun üzerine önce hazırlanan sönmüş kireçli su tankın süzgecinden geçirilerek boşaltılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persembe.ziraatodasi.org.tr

100 litre suya ne kadar bordo bulamacı atılır?

%2'lik Bordo Bulamacı Hazırlamak için 2 kg göztaşı ve 2 kg sönmüş veya 1 kg sönmemiş kirece ve bunları eritmek ve karıştırmak için 1 adet 100 lt'lik 1 adet 50 plastik veya ağaç fıçı, beton havuz, plastik kova, süzmek için tülbent, ağaç sopa(karıştırıcı)gibi malzemelere ihtiyaç vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Fıstık ağaçlarına taban gübresi ne zaman atılır?

Bölgemizde ocak ayı, Siirt Fıstığı'nda taban gübresi uygulanabilecek bir dönem olup, gübrelemenin önemi ve uygulama yöntemi hakkında bilgiler aşağıdaki gibi belirtilmiştir: Günümüzde modern meyvecilikte verim ve kaliteyi arttırmak için uygulanan en önemli tekniklerden biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siirt.tarimorman.gov.tr

Antep fıstığı ağacı kaç günde bir sulanır?

Yüzey Sulama' da Haziran- Eylül ayları arasında 20 günde bir 120 mm' lik su uygulaması, Damla sulama'da 7 veya 15 gün aralıkla sulama yapılabilir. Yedi gün aralıkla 15-20 mm' lik su uygulaması (her sulamada ağaç başına yaklaşık 150-300 litre), Sulamada ıslatılması gereken derinlik 100-120 cm.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siirt.tarimorman.gov.tr

Antep fıstığına hangi gübre iyi gelir?

Yaygın bir Antepfıstığı gübreleme programına göre, kış sonu – bahar başı gibi (Şubat-Mart) her olgun ağaç için 3,6 – 5,4 kg NPK 12-12-17 + 2MgO gübresi ile gübreleme yapmak ve ilkbahar başlarında (Şubat-Mart) suda çözünebilen gübre NPK 15-15-15'i sulama sistemi aracılığıyla gübreleme uygulamaktır (Nisan-Mayıs).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Antep fıstığına kükürt atılır mı?

Özellikle Antep fıstığının meyvesi çok önemli olduğu için meyvelere çarptığı anda buralarda hızlı bir şekilde kararmaya neden olmakta ve dolayısıyla meyve ekonomik ömrünü yitirmektedir. Bunu engellemek için dolu yağışından hemen sonra 100 litre suyun içine 60 gram tiofenik metil ve 200 gram kükürt koyduk.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Kuruyan fıstık ağacına ne yapmalı?

İşte bu sebeple Antep fıstığı ağacı kurumasının çözümleri arasında ilk sırada gübreleme gelmektedir. Eğer doğru bir şekilde gübreleme yapılır ise bu durumda fıstık ağacının yeniden canlanması ve eski verimine kavuşması pek ala mümkün olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 100de100gubre.com

Antep fıstığında Karazenk ilacı ne zaman atılır?

2- İlaçlamanın, ilk enfeksiyonların başlamasından önce yapılması gerekmektedir. Bu ilaçlama çiçek dökümünden sonra, döllenmeyi takiben meyvelerin buğday danesi büyüklüğüne ulaştığı devrede yapılmalıdır. İlaçlama ve diğer ilaçlamalar, Kullanılan ilaçların özelliği, etki süreleri ve yağış durumu dikkate alınarak yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

Ilaçlama hangi ayda yapılır?

Genellikle havaların ısınmaya başlaması ile bitkilerinizi ilaçlamaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya mart başı başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine havaların iyice soğuduğu ve bitkilerinize zarar veren organizmaların oldukça azaldığı sonbahar kış aylarına kadar devam etmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Antepfıstığı dip kurdu ilacı ne zaman atılır?

Kimyasal mücadele; C. cariosa 'da kışlayan erginlere karşı mayıs ortaların- da henüz yumurta bırakılmadan, aynı yılın erginlerine karşı ise temmuz ayının ikinci yarısından itibaren 20 gün ara ile kimyasal mücadele yapılmalıdır. Erginlere karşı yapılan ilaçlamalar popülasyonu büyük oranda düşürmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Şeker gübresi ağaçlara ne zaman verilir?

Tahıllarda, yarısı ekimle birlikte, sapa kalkma dönemi öncesinde de diğer yarısı. Meyve ağaçlarında, çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda püskürtme yoluyla yapraktan yada yine çiçeklenme öncesinde taç iz düşümlerine toprağa gömerek. Bağda; şeker gübrenin yarısı şubat veya mart aylarında yapılan toprak işlemesinde.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Fıstık budama hangi ayda yapılır?

Siirt Fıstığı ağaçlarında, bir yıllık dallar üzerinde hem meyve salkımı hem de sürgün görülmesi yeterli ve etkili bir budamanın yapıldığının göstergesidir. Budamaya ağaçlar yaprağını dökmeye başladığı Kasım ayından itibaren başlanmalı yıllara göre değişmekle birlikte sert kış başlamadan son verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: siirt.tarimorman.gov.tr

Ağaçlara demir gübresi ne zaman verilir?

Örneğin bağ bitkileri ve kivilere demir gübresinin verilmesi için en uygun zaman sürgün oluşumu başlangıcıdır. Domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz, kavun, çilek ve kabak bitkilerine demir gübresi verilmesi için ideal zaman dilimi fide dikiminden başlar, hasattan 15-20 gün öncesine kadar sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Bordo bulamacı yerine ne kullanabilirim?

CoppaFort içerdiği bakırın yavaş salınımıyla uzun süre ortamda kalarak bakteriyel ve mantari hastalıklardan korur. Bordo bulamacı yerine diğer meyve ağaçlarında olduğu gibi fındık bahçelerinde de güvenle kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esrefsekerli.com

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?

İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliccevre.com

Hangi ağaçlara kireç sürülür?

Ağaçların gövdesine sürülen şey kireç değil, kireç ve halk arasında 'göztaşı' denen 'bakır sülfat'ın doğru dozajlarda karışırılması ile yapılan 'bordo bulamacı'dır. Bakteriyel ve mantari hastalıklar ile hem mücadele, hem de önleyici tedbir olarak kullanılan etkili bir fungusittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trakkulup.net

Doğal bordo bulamacı nasıl yapılır?

Göztaşı bir torba veya sepet içinde bu suya sarkıtılarak eritilir. Bu şekilde hazırlanmış göztaşı eriği yavaş yavaş 100 litrelik kapta bulunan kireçli su üzerine dökülür ve bir ağaç sopa ile devamlı karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç elde edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmaniye.tarimorman.gov.tr

Kükürt kireç karışımı nasıl yapılır?

Gülle Bulamacının Hazırlanması; 15 lt tenekeye 10 lt su konulur. Üzerine 1,5 kg kireç ilave edilir ve kirecin yanması için 15 dakika beklenir. Daha sonra 3 kg kükürt ilave edilir ve 1,5 saat karıştırılarak kaynatılır. Ateşten alınarak soğumaya bırakılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı toprağa atılır mı?

Doğal Tarım yöntemleri gibi. Bordo bulamacı balıklara, büyük ve küçük baş hayvanlara ve toprakta bakır sülfat miktarı yükseldiğinde de tüm toprak canlılarına, en başta solucanlara zararlıdır. Solunum yollarını ve ciğerleri etkilediği için, yaparken veya kullanırken maske ve plastik elbise giymeniz şart.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: havatopraksu.org

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT