Filtre kahve, köpüksüz ve siyah renktedir. Tadı Türk kahvesine göre bir miktar daha serttir. Ancak aromalı filtre kahvelerin tadı aromadan dolayı daha yumuşaktır. Filtre kahve pişirilmez, demlenir.
Ayrıca kağıt filtrede hazırlanan kahveler, metal filtre ile hazırlanan kahvelere kıyasla daha hafif ve yumuşak içimlidir. En iyi filtre kahveyi belirlemede kahve çekirdeklerinin, filtrenin ve suyun kalitesi önemli rol oynar. Taze öğütülmüş kahve her zaman daha iyidir.
Kahveyi genel olarak üç ana bölgede değerlendirdiğimizde, çiçeksi aromalara sahip olan Afrika'dan gelen kahveler daha yumuşak içimlidir. Orta içim derecesine sahip olan kahveler ise Güney Amerika'dan, özellikle Brezilya ve Kolombiya'dan gelen kahvelerdir.
Kahvenin acı olmasının en büyük sebepleri bana göre : 1)Kahvenin çok koyu kavrulmuş olması 2) Kahvenin Bayat olması 3) Kahve Su ölçüsünü tam tutturamamış olmanız..
Filtre kahve, öğütülmüş kahve çekirdeklerinin sıcak suyla buluşturulup demlenmesi sonucu elde edilen kahve çeşididir. Demlenen kahve, kağıt ya da metal filtreden süzülerek posasından ayrıştırılır ve servise hazır hale gelir. Diğer kahve çeşitlerinde göre berrak ve akışkan bir kıvamı vardır.
İlgili 43 soru bulundu
Süt tozlarında yağ oranı oldukça yüksektir.
Diyetin kalori yükünü azaltmak için yağsız süt, badem sütü veya soya sütü ile tüketilebilir.Sonuç olarak sade bir fincan Türk kahvesi ya da filtre kahvenin diyet yaparken kilo kaybetmenize olumsuz bir etkisi yoktur.
En iyi su filtre kahve tavsiyelerine gelecek olursak; Tchibo, Oze, Mehmet Efendi, Davidoff, LavAzza, Blendblack, Julius Meinl ve Starbucks, Jacobs yoğun aromaya sahip, yumuşak içimli, French Press'e uygun, hoş kokulu, lezzetli, kaliteli, taze filtre kahve markaları olarak öne çıkıyor.
Barista, kahve dükkanlarında, profesyonel kahve ekipmanlarıyla kahve hazırlamak ve sunmakla görevli kişiye verilen isimdir. Barista kelimesi İtalyanca kökenlidir.
Filtre kahve, içerisine şeker veya süt eklenmediği sürece zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Özellikle yemeklerden sonra içilmesi yağ oluşumunu engeller. Ayrıca spor, yürüyüşten yarım saat önce içilen kahve, yağ yakımını da hızlandırabilir.
Filtre Kahvenin Zararları Nelerdir? Günde bir fincan filtre kahve tüketmek, sağlık açısından yararlı olsa da, aşırı tüketimi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Fazla kahve tüketimi, kalp, mide, tansiyon, su kaybı, şeker hastalığı, hamilelik, migren, safra kesesi, karaciğer ve bağ ağrısı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.
Filtre kahvenin kalitesini; kahve çekirdeklerinin, filtrenin ve suyun özellikleri belirler. Bunun yanı sıra kahvenin taze olması, çekirdeklerin demleme araçlarına uygun olarak öğütülmesi, demlendikten sonra uzun süre bekletilmemesi ve yeniden ısıtılarak tüketilmemesi gerekir.
Starbucks® 'ın uzman kavurma ekibi, 150 yıldan fazla kavurma deneyimine sahiptir. Starbucks® harika bir bardak kahve için yalnızca %100 arabica kahve çekirdeklerini kullanır. Asya Pasifik'ten gelen kahveler yoğun aromalara ve bitkisel notalara sahiptir.
Filtre kahve demlemek için kahve öğütme boyutunuzun medium(orta) olmasına dikkat etmelisiniz. Afrika Kahveleri (Kenya, Etiyopya, Tanzania ) : Bu kahveler genelde meyve tadları içerirler. Limon, böğürtlen, portakal ve bergamot aromaları yoğundur. Afrika kahveleri alırken az kavrulmuş olmasına dikkat edin.
Termosta bulunan kahve genelde çekilmiş kahve olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı belirli bir zaman içerisinde bozulabilir. Ortalama 1 gün boyunca kapalı bir ortamda çekilmiş kahve saklanmaktadır. Bunun dışında termosta da olsa kahve bir günden sonra bozulma durumu gösterecektir.
Yumuşak içim kahve tercih etmek isteyenlerin Peru kahvesini denemesi önerilir. Karamel ve tarçın notalarına sahip olan Peru kahvesi özellikle lezzeti ve aroması ile beğenilmektedir. Kolombiya kahveleri ise tatlı ve dengeli asideye sahip kahve tatları ile ön plana çıkmaktadır.
Kahve Çekirdeğinin Tazeliği
Taze kavrulmuş kahve kaliteli bir içim için çok önemlidir, bu nedenle kahvenizi küçük miktarlarda alın (ideal olarak her biri iki haftaya kadar). Demlendikten sonra, aynı kahveyi tekrar kullanmayın, demlenen kahveden aroma fincanınıza geçer ve geriye sadece acı tadı olan bir kahve kalır.
Şekersiz filtre kahve içmek kilo alımına sebep olmaz. Sade kahve kalori değeri olarak oldukça düşük bir enerji miktarına sahiptir. Bu nedenle süt, krema ve şeker gibi ilaveler yapılmadan içilmesi halinde filtre kahve kilo alımına sebep olmaz.
Yapılan araştırmalarda spor yapmadan 30 dakika önce içilen bir fincan kahvenin 75-90 dakika boyunca kan dolaşımını artırdığı görülmüştür. Aynı zamanda kafein maddesinin kas dokularını koruduğu da tespit edilmiştir. Bu durum kahvenin, kas sakatlıklarında da önleyici olduğu anlamını çıkarmaktadır.
Kahvenin zararları
Özellikle tansiyon, kalp ritmi bozukluğu (aritmi), taşikardi ve diğer kalp hastalıkları olan bireylerde kahve tüketimi çarpıntıya yol açabilir. Bu olumsuzluk herhangi bir kalp hastalığı olmayan bireylerde de aşırı kahve tüketimi sonucunda görülebilir.
Günde 2-3 bardaktan daha fazla kahve tüketmek vücutta mevcut olan kortizol düzeyini artırabilir. Yüksek kortizol (stres hormonu) yaşlanma hızını artırır ve cildi yine hızlı bir şekilde yıprandırır. Ayrıca kahve diüretik yönde etki göstermektedir. Bu sebeple vücudun susuz kalmasına sebep olmaktadır.
Peki, yumuşak içim nedir? İçeceklere kolaylıkla kazandırabileceğiniz bu özellik, kahvenin sert aromasını azaltmak için başka ürünler kullanarak elde ettiğiniz tada verilen isimdir. İlk olarak farklı kahve çeşitlerinde miktar ve demleme süresini doğru bir şekilde ayarlamak gerekir.
Az kavrulan bu kahveler Starbucks hafif filtre kahve çeşitleri arasında yer alır. Starbucks filtre kahve aromaları içinde bitkisel ve baharatlı tatlara sahip topraksı ve isli lezzet sunan aromasıyla dikkat çeken Sumatra kahve çeşidi ise ağızda yoğun ve kalıcı bir tat bırakır.
Hangisi daha sağlıklı? Yeni yapılan bir çalışmada, kalp sağlığı için filtre kahve tüketmenin; Türk kahvesi ve French press'te demlenen kahveyi tüketmekten, hatta hiç kahve tüketmemekten daha faydalı olduğu ortaya konuldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri