Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Evrenin sonu neresidir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Evrenin sonu neresidir?

Bugün 46 milyar ışık yılı uzakta olan galaksilerin kökü o zamandan geliyor. Evrenin Dünya'dan görüp görebileceğimiz en uzak noktasına parçacık ufku diyoruz. 46 milyar ışık yılı uzaktaki galaksilerin ışığı Dünya'ya neredeyse sonsuz süre sonra ulaşacaktır. Bu yüzden evrenin kenarını asla göremeyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: khosann.com

Evrenin bittiği yerde ne var?

Bu evren, milyarlarca galaksi ve her galakside milyarlarca yıldız ve gezegen içeriyor olabilir. Uzayın dışında muhtemelen büyük ölçüde boşluk vardır, ancak galaksiler, kara delikler, nötron yıldızları ve diğer astronomik nesneler de dahil olmak üzere farklı nesnelerin varlığına dair gözlemler de mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Evrenin sonu nasıl bitiyor?

Kısaca özetlemek gerekirse Büyük Donma, evrenin karanlık enerji ile sonsuza dek genişleyeceğini bundan ötürü de bir ısı ölümü gerçekleşeceğini söyler. Yani evrendeki her yer eşit bir ısıya sahip olacak ve hiçbir yıldız ve dolayısıyla yaşam formu oluşmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Evren nerede bitiyor?

Kozmosun yaşı ve ışığın hızı limitli. Bu yüzden, evrenin tarihi boyunca bize ışığı ulaşmamış galaksiler söz konusu. Şu an evrenin gözlemleyebildiğimiz sınırı 90 milyar ışık yılı uzaklığında.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayiprihtim.com

Kurana göre evrenin sonu var mı?

Kuran bize evrenin sonsuz 'infinite' olduğunu da söylüyor. Yüce Allah'ın izni ile bu da kesinleşecektir. Kuran'a göre evren düzdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuranmucizeler.com

Evrenin Dışında Ne Var ? 96 Milyar Işık Yılı

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Evren var olmadan önce ne vardı?

“Büyük patlamadan önce hiçbir şey yoktu. Einstein'ın görelilik teorisine göre uzay ve zaman aslında bileşiktir ve tek bir uzay-zaman sürekliliği oluşturur. [Ancak, zamanla birlikte 4 boyutlu olan bu doku] düz değildir ve [tıpkı bir kupanın kendi üzerine bükülen sapı gibi] boru şekillidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: khosann.com

Evrenin şekli neye benzer?

Genel Görelilik Teorisi çerçevesinde, Evren'in eğriliği için üç ana seçenek vardır: Evren, bir küre gibidir ve pozitif eğriliğe sahiptir. Evren bir at eyeri (veya Pringles cipsi) gibidir ve negatif eğriliğe sahiptir. Evren, bir kâğıt gibidir ve düzdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Evren bir canlı olabilir mi?

Kâinattaki her bir organizmanın kollektif işbirliği sonucu evren oluşturmaktadır. Bu yüzden evren canlı bir organizmadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyolojiegitim.yyu.edu.tr

Evrenin ne kadar ömrü kaldı?

Evrenin yaşının yaklaşık 13,7 milyar yıl olduğu hesaplanıyor. Ortalama insan ömrü ile karşılaştırıldığında bu süre hayal edilemeyecek kadar uzun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilimgenc.tubitak.gov.tr

Toplam kaç tane evren var?

Özetle sicim teorisine göre kainatta en azından 10 üzeri 500 evren var. Bunlardan biri de yaşadığımız evren. Bu aslında bir çatı kavram olsa da çoklu evren derken bilim insanları genellikle sicim teorisini kast ediyor. Sicim teorisine göre kainatta birbirinden kopuk olan en az 10 üzeri 500 evren var.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: khosann.com

1 trilyon yıl sonra ne olacak?

1 Trilyon Yıl Sonra...

Evrenin sonunu getirecek ''Büyük Çöküş''ün, Büyük Patlama'nın tam tersi şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. Bütün kara delikler birleşecek ve evreni yutacak. Bu süreçten sonra, bir başka Büyük Patlama meydana gelecek ve yeni bir evren oluşacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Evrenin yüzde kaçı boşluk?

Gözlemlenebilir evrenin çapının yaklaşık 28 milyar parsek (93 milyar ışık yılı) olduğu tahmin edilmektedir. Bu hesaplamada gözlemlenebilir evrenin en uzak ucu yaklaşık 46-47 milyar ışık yılı ötede olarak hesaplanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Ilk evren nasıl oluştu?

Çoğu gökbilimci, Evren'in 10 ila 20 milyar yıl önce meydana gelen dev bir patlama olan Big Bang adlı bir olay sırasında oluştuğuna inanıyor. Evrenin mekanı, zamanı, maddesi ve enerjisi Büyük Patlama sırasında yaratıldı. Bu dev patlama maddeyi her yöne fırlattı ve uzayın kendisinin genişlemesine neden oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Uzayda gece ve gündüz var mıdır?

Evet, uzayda gündüz ve gece yoktur, ancak gezegeninizdeki gündüzü ve geceyi görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: philips.com.tr

Evrenin dışına çıkmak mümkün mü?

Aslında gözlemlenebilen evrenin kenarına asla ulaşamayacağız; çünkü evren sürekli genişliyor. Üstelik kenarında ışık hızında ve ötesinde ışıktan hızlı genişliyor. Işık hızında veya ışıktan hızlı gitmeden evrenin kenarına ulaşamayız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: khosann.com

Evrenin ötesi var mı?

Bunun yanısıra, evren ışık hızından daha hızlı bir şekilde genişlemektedir ki, ışık hızında bile gitsek sonuna asla ulaşamayız. O yüzden fizikte veya astronomide, evrenin sınırı veya ötesi ile ilgili bir önerme bulunmaz çünkü elimizde hiç veri yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

En yaşlı yıldız kaç yaşında?

Her zaman olduğu gibi HD 140283 şeklinde muazzam akılda kalıcı bir isimle anılan, bizden 190 ışık yılı uzaktaki yıldızımız, yapılan ilk ölçüme göre 14.5 milyar yaşında görülüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kozmikanafor.com

Evrenin kaçı keşfedildi?

Evrenin sadece yüzde 5'ini biliyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Evrendeki en büyük gezegen hangisi?

NASA arşivine göre keşfettiğimiz çapı en büyük gezegen 2014 yılında keşfedilen HD 100546 b gezegenidir. Bu gezegenin yarıçapı yaklaşık olarak Jüpiter'in yarıçapının 6.9 katı olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Bu evren nasıl yaratıldı?

Big Bang Teorisi

Big Bang, zamanımızdan 14 milyar yıl önce meydana gelmiş son derece küçük bir noktanın, uzay boyutlarına taşarak genişleyip büyümesi, madde ve antimadde ile birlikte önceleri bir yumak halinde olan enerjinin, sonradan zaman boyutu ile birlikte tüm evreni oluşturmasını ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Dağ canlı varlık mı?

3- Cansız varlıklar (kalem, ekmek, kağıt, dağ, ateş, yıldız, toprak)'dan oluşmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sbd.aku.edu.tr

Ilk madde nasıl oluştu?

Evrendeki ilk madde insanlık ta Bilim insanları demir partiküllerini ışık hızının %99.9999991'i hızda çarpıştırarak Büyük Patlama'dan sonra ortaya çıkan ilk maddeyi yeniden yaratmayı başardı. Çarpışmanın sonucunda, kuark-gluon plazması denilen ilkel madde türü ortaya çıktı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayiprihtim.com

Kuran evren hakkında ne diyor?

Kur'an'a göre gökler ve yerler bitişik iken, Allah aralarını büyük bir patlama (Bing Bang) ile ayırdı. Kur'an asırlarca önce evrendeki her şeyin en başta bir bütün olduğunu ve evrenin her an genişlemekte olduğunu yani, Big Bang'ın en temel özelliklerini açıklamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: allahbir.com

Birden fazla evren var mı?

Çoklu evrenler (ya da paralel evrenler) tamamen teorik bir öngörü. Elbette bu öngörüler, bazı gözlemsel olayların çıkarımlarına dayanıyor. Fakat tam olarak çoklu evrenlerin varlığını doğrulayan bir kanıt henüz bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrimagaci.org

Dünya kaç evrede yaratıldı?

Altı günde halk edilmesini altı devir olarak anlıyoruz. İnsan anne karnında altı safhada yaratıldığı, dünyada ve berzahda altı dönem geçirdiği gibi, bir gün de altı dönem ve devir geçirerek diğer güne geçiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT