4-Evde Nişan Ne Kadar Sürer? Genellikle evde yapılan nişanlarda, söz ile nişan bir arada yapılmaktadır. Misafirleri karşılamak, ağırlamak, ikramlar, söz de olacaksa kız isteme konuşması, yüzük takma ve pasta merasimi gibi anlarla birlikte ortalama olarak 2 ile 3 saat arası sürmektedir.
4-Evde Nişan Ne Kadar Sürer? Genellikle evde yapılan nişan organizasyonlarında söz ve nişan bir arada yapılıyor. Misafirlerin karşılanması, yemek ikramı, söz ile birlikte olacaksa kız isteme konuşması, yüzük takma ve pasta merasimi, kahve ikramı gibi anlar, ortalama 2-3 saat sürüyor.
Örneğin, nişan töreni mekanı büyükse ve çok sayıda konuk davet edilmişse yemek servisi ve pasta kesimi gibi aktiviteler daha uzun sürebilir. Ayrıca müzik ve dans gibi eğlence aktivitelerinin süresi de nişanın süresini etkileyebilir. Genel olarak nişan töreni yaklaşık 2-3 saat sürer.
Evde yapılan söz veya nişan organizasyonları en fazla 3 saat kadar sürüyor. Eğer akşam saatlerinde bir organizasyon planlıyorsanız en geç saat 20:00'de tüm misafirlerin gelmiş olması gerekiyor. Buna göre yemek ikramını, yüzük takma ve pasta merasimi ve kahve ikramı gibi detayları saatlendirmeniz iyi olabilir.
Nişan tarihin belli olduğuna göre hazırlıklara ne zaman başlaman gerektiğine karar vermelisin. Söz ve nişan hazırlıkları ne kadar sürer dersen, ortalama 6 ay önceden hazırlıklara başlamanın yeterli olacağını söyleyebiliriz.
İlgili 19 soru bulundu
Evde Yapılan Nişan Töreninde Neler İkram Edilir? Açık büfe yemekler bu tür durumlar için en iyi seçenek olacaktır. Salatalar, kanepeler, patates topları, peynir tabakları, sarma, börek çeşitleri, minik pizzalar ikram edebilirsiniz. Bu sayede servis hızlıdır ve yemek gece boyunca azalmayacaktır.
2-Evde Nişana Kimler Çağrılır? Nişanda elbette olmazsa olmazlarınız, anne babalar, kardeşler, kardeşlerin eşleri ve aile büyükleridir. Yani az bir kişinin katılımıyla sade bir nişan istiyorsanız listeniz bu şekilde olmalıdır.
Erkek tarafı geline genelde kolye, küpe, yüzükten oluşan takı seti hediye eder. Geline ayrıca 2,3 tane de bilezik takılabilir. Geline tüm bunlar takılırken damada da nişan töreninde saat, künye, kolye ya da şık bir bileklik takılabilir. Bu tamamen ailenin zevkine ve tercihine göre değişir.
Nişan erkek saat kız tarafından, nişan kadın saat erkek tarafından hediye olarak gelir ve tören sırasında takılır. Kadın ve erkek saati nişan ya da söz töreninde gelin-damat bohçası ile birlikte hediye edilir.
Türk gelenek ve göreneklerine göre nişanı ve nişan masraflarını kız tarafının karşılaması doğrudur. Nişanda tutulacak olan nişan salonundan, ikram edilecek olan pasta, yiyecekler içeceklerden, nişan masasından, nişan dağıtmalıklarından ve nişan günü için yapılacak diğer harcamalardan kız tarafının sorumludur.
Nişan Gelmesi ile Doğum Başlaması
Bu pembe renkli akıntı rahim ağzında çatlayan damarlardan kaynaklanır. Nişan gelmesi bazen birkaç gün sürebilmektedir.
Nişanın gelmesi rahim ağzının açılmasıyla olur.
Nişan gelmesi doğumdan iki-üç gün önce de olabilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce doktorunuz arayıp, bilgilendirin, doktorunuz uygun görürse hastaneye gitmek için doğum kasılmalarının başlamasını ya da suyunuzun gelmesini beklemeniz uygun olacaktır.
Nişanda geline damadın ailesi tarafından takı seti armağan ediliyor. Buna ek olarak 2 veya 3 adet bilezik de takılabiliyor. Takı setlerini tercih etmeyen aileler ise doğrudan bileziklere yönelebiliyor. Bazı nişan etkinliklerinde geline yalnızca nişan yüzüğüyle birlikte bir tane künye ya da bilezik hediye ediliyor.
Nişan; evlenme yaşına gelmiş kız ve erkeğin aileleri ile yakın dostları tarafından yörenin örf ve adetleri doğrultusunda evleneceklerine dair bir çeşit söz vermedir. Nişanlanma, bir aile hukuku sözleşmesi olup, TMK"nın 118'inci maddesinde düzenlenmiş ve şekil şartı koyulmamıştır.
Nişan Hakkında Bilmen Gerekenler
Ayrıca isteme nişan bir arada da yapılabiliyor. Yani senin anlayacağın aileler karşılıklı anlaştığı sürece kesin kurallar yok. Nişan nasıl yapılır, nişan bohçasında neler olur, nişan alışverişinde neler alınır ve daha birçok sorunun cevabını bulabileceksin.
Bu tamamen sizin tercihiniz olacaktır ancak damat saati ne zaman takılır sorusunun ilk cevabı düğün olacaktır. Düğünde damatların aksesuarları kravat, düğme ya da mendil ve son olarak da saattir. Bu nedenle damatların öne çıkan parçaları da bunlar olur.
Nişan yüzüklerinde, gelinin yüzüğünü erkek tarafı, erkeğin yüzüğünü ise kız tarafı alır. Geleneklere göre söz kesiminde kız tarafına takılan takı seti bilezikler varsa; nişan töreninde erkeğe de aynı oranda altın takılabilir. Tabi, bu durum maddi olanaklarınıza göre değişkenlik gösterebilir.
Evde yapılan nişan törenlerinde de yine takı takılabilir. Eve gelecek kişi sayısı ile geniş bir salona gelecek olan kişi sayısı aynı olamayacağı için evde aile arasında düzenlenen nişan törenlerinde takı genel olarak beklenmez ve istenmez.
NİŞAN TÖRENİ
Kız tarafına erkek tarafından getirilen hediyelerer karşılık, kız tarafı da öncelikle erkeğin nişanda giyeceği takım elbise, gömlek, kravat, çorap ve ayakkabısını alır. Kız ve erkek birbirlerinin nişan yüzüklerini alırlar.
Söz merasiminde aileler tanışır ve aile büyükleri arasında yüzük takılır. Söz günü kız istemeye giden aile çiçek, çikolata ve yüzüklerini alıp giderler. Bu özel günde kullanılan yüzükler alyans veya tektaşlardan seçilir. Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler.
Taraflar veya tarafların anne – babası veya onlar gibi hareket eden kişilerin takmış olduğu takılar; kime takıldıysa onun olur. Örneğin erkeğe takılan yüzük, saat gibi takılar erkeğin; kadına takılan yüzük, kolye, bilezik gibi takılar da kadının olur.
Türk kahvesi içildikten sonra kız isteme ve söz merasimi gerçekleşir. Bu merasimlerden sonra misafirlere çay ikram edilir. Söz merasimlerinde yemekten ziyade çayın yanında servis edilebilecek börek, kek, sarma ve kanepe tarzı ikramlar tercih edilir. Bunun yanında pasta da çok fazla tercih edilir.
Söz ve nişan tepsisi her düğün geleneğinin önemli bir parçasıdır ve tepsiyi tutan kişinin bekar olduğundan emin olmak önemlidir. Bu, çiftin iyi şans ve mutlulukla bir yola başlayacağına işaret olmakla birlikte tepsiyi tutan bekar kişinin de kısmetinin açılacağı yönünde bir temenniyi ifade eder.
Nişanda Kurdeleyi Hangi Taraf Keser? Nişan kurdelesini kız tarafı da erkek tarafı da kesebilir. Genellikle nişanı kız tarafı yaptığı için kurdeleyi de kız tarafından birinin kesmesi beklenebilir. Fakat erkek tarafında yaşça daha büyük ve saygın biri varsa elbette kurdeleyi o kişi de kesebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri