Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Elma nasıl Irileşir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Elma nasıl Irileşir?

Elmalar- da toprak neminin meyvelerin irileşmeye başladığı ve olgunluğa yaklaştığı sıralarda uy- gun bir ölçüde tutulmasıyla, meyve iriliğinde elverişsiz duruma göre % 20-40 oranında artış sağlanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Elma ağacı neyi sever?

Elma ağaçları, serin ve ılıman iklimlerde yetiştirilen bir ağaç türüdür. Elma ağaçları, bol ışıklı ve güneşli alanları severler. Elma ağacı, humus bakımından zengin, kumlu, nemli, tınlı ve geçirgen topraklarda yaşar. Elma ağacı, hafif asit karakterli ve derinliği fazla toprak cinsinde yetişmeye meyillidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Elma ağacına hangi gübre iyi gelir?

Toprağınızın ihtiyaç duyduğu azot, fosfat ve potas yüzdelerini bilerek bu gereksinimlere uygun gübre satın almak en doğrusudur. Ayrıca olgun bir elma ağacı için azot açısından zengin gübre kullanımı son derece idealdir. Yine bu tür ağaçlarda sığır gübresi gibi daha organik gübrelerde tercih edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Elma ağacı kaç günde bir sulanır?

Elma bahçelerini kurak bölgelerde; yerine göre 10 günde bir sulamak gerekir. Nemli bölgelere doğru gidildikçe sulama aralığı 15-20 güne, hatta 1 aya kadar çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Elma ağacı nasıl büyür?

Elmaların sağlıklı şekilde büyümeleri için uygun sıcaklığa ve toprağa sahip olması önem taşır. Elma bitkisinin 7 derece altında 1000 saat kadar bir soğuklanma süresine sahip olması, meyve üretimini artırır ve hızlandırır. Fazla soğuğa gelmeyen elma bitkileri, 20 - 26 derece arası sıcaklıklarda ideal olarak yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Elma Çekirdeği Çimlendirme | Çekirdekten Elma Ağacına

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Elma ağacının verimi nasıl artırılır?

Meyve yetiştiriciliğinde birim alandan elde edilecek verimin artırılması, ağaçları küçülterek birim alana daha fazla sayıda ağaç dikilmesi yoluyla sağlanır. Ağaçları küçültmede en etkili vasıta da bodurlaştırıcı anaç kullanmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktarim.gov.tr

Elma ağacı hızlı büyür mü?

Dikilen elma fidanının anacına göre büyümesi de değişiklik gösterir. Klasik anaçlı ise 4-5 yılda, yarı bodur veya bodur anaçlı ise 1-2 yılda meyve vermeye başlayacaktır. Yarı bodur veya bodur anaçlı elma fidanlarından olan bahçelerde daha erken sürede ürün alır, dekara daha fazla mahsul alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Elma kaç ayda büyür?

Dikilen elma fidanları 1-2 yıl içerisinde meyve vermeye başlar. Yaklaşık 5 sene sonra ise meyve miktarı artarak düzenli bir seviyeye ulaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Elma ağacı budaması ne zaman yapılır?

Elma ağaçları dinlenme döneminde iken budanır, ancak son dondan en az birkaç hafta sonra (genellikle Şubattan Nisana kadar). Yapraklar gelişirken budama yapmamalıyız (bu durumda obur dallar hariçtir – obur dalları görür görmez çıkarabiliriz).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Elma ağacının ömrü ne kadardır?

Ortalama sağlıklı ve bakımlı elma ağacı 50 ile 80 yıl arasında yaşayabilir. Ancak, bu kuralın istisnaları vardır. Bazı elma ağaçlarının yüzyıldan fazla yaşadığı bildirilmiştir. Bir elma ağacı nadiren 50 yaşından sonra yeterli meyve üretir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Meyveyi büyütmek için hangi gübre kullanılır?

Meyve ağaçları toprak PH'sı 6,5-7,5 arasında organik ve inorganik besin maddelerince yeterli topraklarda gelişir. Toprağın organik madde kapsamı yeterli değilse, bir dekara 3-4 ton yanmış ahır gübresi tavsiye edilir. Ahır gübresi kıtsa, her fidan çukuruna bir kova yanmış gübre toprakla karıştırılarak kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drt.com.tr

Şeker gübresi ağaçlara atılır mı?

İçeriğinde bulunan azot amonyum formunda bulunduğundan, şeker gübre asit karakterli olmayan tüm topraklarda yetişen bitkisel üretim ve ağaçlarda rahatlıkla üst gübre olarak kullanılabilir. Özellikle pirinç üretiminde kullanılan azotlu gübrenin tamamına yakını şeker gübre ile karşılanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Şeker gübresi ağaçlara nasıl verilir?

Şeker gübresi bitkinin her büyüme aşamasında yeteri kadar verilmelidir. Ekim ve dikim aşamasında kullanılması gereken gübrenin en az yarısının verilmesi gerekmektedir. Gübrenin geri kalan kısmı ise bitkinin büyüme atağının gerçekleştiği hızlı büyüme devrelerinde geç kalınmadan verilmesi uygun olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Elma ağacı dikildikten kaç yıl sonra meyve verir?

Yatırımın İlk Yıllarında Geriye Dönüş Bodur elma fidanları yatırımın üçüncü yılında verim vermeye başlarlar. Geleneksel elma anaçlarında ise 7-8 yılda verim vermeye başlarlar. 12-15 yıllarında tam verime geçerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Ağaçlar kaç günde bir sulanmalıdır?

Yaz mevsiminde tüm bitkilerin su ihtiyacı artmaktadır. Bu nedenle; meyve ağaçlarının sağlıklı gelişmesini istiyorsanız düzenli aralıklarla sulama yapın. Sulama bulunduğunuz yerin sıcaklık derecesine göre iki günde bir, üç günde bir yapın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Elma yağış ister mi?

Yetişkin elma ağaçları kökleri kuruduğunda, her yedi ile on günde bir yaklaşık 2,5 cm'lik yağışa ihtiyaç duyar. Olgun elma ağaçları, haftada 2,5 cm'lik yağış ile gelişirken, genç elma ağaçlarının sağlıklı bir kök sistemi geliştirmek için haftada 5 cm'lik yağışa ihtiyaçları vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Elma ağacı her yıl budanır mı?

Elma ağaçları bakım isteyen ve özellikle budanması gereken ağaç türleri arasında yer almaktadır. Elma yetiştiriciliği olarak kaliteli ve bol ürün almak için toprak işleme, sulama, gübreleme, gibi tedbirlerin yanında her yıl budamanın da yapılması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agac.gen.tr

Budama ne zaman yapılmaz?

Budama kış ve yaz (yeşil) olmak üzere iki ayrı ve zıt mevsimlerde yapılır. Kış Budama Zamanı: Kışı ılık geçen yerlerde meyve ağaçlarının kış dinlenmesine girmelerinden sonraki süre, budama bakımından, en uygun bir zaman dilimidir. Ancak kışı sert geçen yerlerde şiddetli donlardan önce, budamanın yapılması doğru olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Şekil budaması ne zaman yapılır?

Ağaçlar özellikle yapraklarını döktükten sonra budanmalıdır. Tam anlamıyla tarih vermek gerekirse ülkemizde ağaç budama işlemi için en uygun zaman aralığı kasım ve mart aylarıdır. Odunlaşmış ağaçlardaki kırık, ezik ve hastalıklı dallar budanarak bitkilere düzgün şekiller verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Elma neden kucuk olur?

Gelişme devresinde uzun süren düşük sıcaklıklar, elma meyvelerinin küçük kalmasına yol açar (Karaçalı, 2006). Elmalarda yüksek gece sıcaklıkları sonucunda nispeten daha küçük meyveler görülür. Bunun nedeni gerekli kar- bonhidratların terleme ile harcanmasıdır (Mitra, 2003).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Elma ağacı güneşi sever mi?

Hemen hemen bütün meyve ağaçları gibi elma ağaçları da meyve üretmek için bol miktarda güneş ışığına ihtiyaç duyarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Elma ağacına ne zaman ilaç atılır?

uygun ilaçlama zamanı, pembe tomurcuk veya çiçek taç yapraklarının döküldüğü dönemde; Elma gri yaprakbiti için 100 sürgünde 1 koloni, Elma kırmızı gal yaprakbiti için 100 sürgünde 5 koloni görüldüğü zamandır. ve kalın dalları kontrol edilir ve bir ağaçta ortalama 5 adetten fazla canlı larva saptanırsa ilaçlama gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: igdir.edu.tr

Çekirdekten yetişen elma ağacı meyve verir mi?

Elma çekirdeklerinin çimlenmesini sağlayarak yeni mahsul elde etmek mümkündür. Çimlendirme işlemi için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Doğru iklim ve ortam koşullarında ekimi yapılan elma çekirdeklerinden taze mahsul alabilir, lezzetli meyveler üretebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

En hızlı hangi meyve ağacı büyür?

Sonuç olarak, fındık ağaçları, vişne ağaçları, kayısı ağaçları ve erik ağaçları, en hızlı meyve veren ağaç türleri arasındadır. Bu ağaçlar, bahçenizde lezzetli meyveler almanızı sağlayacak ve çabuk büyüme hızları sayesinde kısa sürede gölge sağlayacaklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanistanbul.com

En iyi elma nerede yetişir?

Elma nerede yetişir diyecek olursanız; Türkiye'nin her bölgesini görebilirsiniz. Ancak elmanın en çok yetiştiği bölge Akdeniz Bölgesi'dir. Ayrıca İç Anadolu, Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi de elma yetiştiriciliği için elverişlidir. Elma, ılıman ve soğuk ılıman iklimlerde yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com
Önceki makale
Kaşlar neden zayıf olur?
Sonraki makale
Sumak kaç günde kurur?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT