E ticaret işine nasıl girilir? İlk olarak e ticaret sitesi kurmak gerekir. Altyapı sağlayıcılarından anahtar teslim site yaptırılabilir. Sonrasında ürün tedariğini sağlamak, kargo firması ile anlaşma yapmak, ödeme altyapısını kurmak gibi operasyonel süreçleri tamamlamak gerekir.
İlgili 28 soru bulundu
E-Ticaret yapabilmeniz için gerekenler
Tabiki ilk olarak internet bağlantısı olan bir bilgisayar ihtiyacınız bulunmakta. Sonuçta işimiz e-ticaret. E-Ticareti gerçekleştireceğiniz bir elektronik sisteme de ihtiyacınız var. E-Ticarette ödeme alabileceğiniz elektronik para transfer sistemleride gerekli.
Kısacası şirket kurmadan da e-ticaret yapmak mümkündür. Özellikle bu durum birçok girişimcinin düşük maliyetlerle başlamasına ve işletmeyi zamanla büyütmesine olanak tanımaktadır.
E-ticaret, kullanıcıların dizüstü bilgisayar, cep telefonu, tablet vb. cihazlardan mal ve hizmet satın alabilecekleri bir çevrimiçi alışveriş şeklidir.
E-ticaret ödeme yöntemi çek gerektirmeyen, her türlü nakit olmayan ödeme yöntemidir. E-ticaret ödeme yöntemi müşterilerin ürün veya hizmeti online bir şekilde alabilmelerine imkan sağlayan entegre yazılım ve donanım sistemidir.
Şirket kurmak için reşit olmak, yani 18 yaşını doldurmak gereklidir.
Açıklamalarımızdan da anlaşılabileceği üzere e-ticarete başlarken mutlaka bir sermayeye sahip olmalısınız. Sermaye olmadan e-ticarete başlamak neredeyse imkansızdır. Tüm işlemlerin giderleri minimum tutulsa dahi ortaya 2000-5000 TL arası bir miktar çıkıyor.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Burada Trendyol mağaza açma ücreti, mağaza kira bedeli, pazarlama ücreti ya da müşteri hizmetleri bedeli gibi ödemeler talep edilmemektedir. Başvuru yapmak ve mağaza açmak ücretsizdir.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
İnternetten yapacağınız satışlar için e-ticaret şirketinize bir vergi levhası da almalısınız. Bu durum bir de şirket kurulmasını gerektirdiği için bu süreçte bir mali müşavir ile ortak çalışabilirsiniz.
E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün. Günümüzde pek çok işletme sadece e ticaret faaliyetleri ile kazanç sağlamaktadır. Ancak bunu da her işte olduğu gibi uygulanması gereken disiplini uygulayarak başarıyorlar.
E-Ticaret için Muhasebeci Gerekli mi? E-Ticaret şirketi kurmak için işletmeler öncelikle bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir. Tüketiciyi korumak ve internet ticaretini kayıt altına için 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren kayıt işlemi zorunlu tutulmuştur.
Ek gelir isteyen insanlar için şirket kurmadan satış yapabilecekleri bazı pazaryerleri bulunmaktadır. Ülkemizde bunlardan en yaygın olarak kullanılanları Gittigidiyor ve Amazon. Bu siteler üzerinden hem şirket hesabı hem de bireysel hesap açarak satış yapabilirsiniz.
Çin, e-ticaret konusunda dünyanın bir numaralı ülkesidir. Amerika Birleşik Devletleri ise henüz Çin'in gerisindedir. Çin'de e-ticaret hacmi yaklaşık 700 milyar dolar civarındayken, Amerika Birleşik Devletleri'nde bu rakam 350 milyar dolar civarındadır.
En sevilen alışveriş sitesi: Trendyol
Verilere göre, Trendyol, Türkiye e-ticaret pazarının yüzde 27'sini elinde bulunduruyor. İkinci sırada yer alan Hepsiburada onu yüzde 17'lik pazar payıyla izliyor. N11 yüzde 9 payla üçüncü sırada bulunuyor. Gittigidiyor'un yüzde 4, Migros'un yüzde 2 pazar payı bulunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri