Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Apartman aidat ödeme konusunda, dükkan sahiplerinin bu gidere katılıp katılmayacağına ilişkin kesin bilgiler Kat Mülkiyeti Kanunu 20. maddede açıklanıyor. Kanunda, dükkanlar da dahil olmak üzere tüm bağımsız bölümlerin aralarında başka bir anlaşma olmadıkça aidata katılmaları gerektiği belirtiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Apartman asansör giderlerine dükkanlar katılır mı?

Dükkanlar asansör masrafına katılır mı? Asansörler ortak kullanım alanları olmaları nedeniyle her malik giderlere arsa payı oranında katılım göstermek zorundadır. Dükkanlar da aksi kararlaştırılmadıkça asansör masraflarına katılmakla yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: topo.av.tr

Dükkanlar kat maliki sayılır mı?

Buna göre dükkan sahipleri de kat maliki olup; Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Dükkan sahipleri de apartman adına alınacak kararlarda söz sahibi oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Apartman altı dükkan önü kime aittir?

"İş yerleri önündeki boş yeşil alan, apartmanın, sitenin ortak alanıdır. Masa, sandalye koyarak, kış bahçesi yaparak sadece işletme müşterilerinin kullanması mümkün değildir. Kat mülkiyeti kanuna göre aksi sözleşme yoksa kat malikleri ortak alan ve tesisleri arsa paylarına oranla kullanım hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dha.com.tr

Çatı tadilatına dükkanlar katılır mı?

Apartman çatı giderlerine dükkanlar katılır mı? Tüm bu kanun maddeleri ile Yargıtay Kararlarına göre, çatı ana taşınmazın mutlak ortak alanı olup yönetim planınızda aksine düzenleme olmadıkça yapılan giderlere dükkan sahiplerinin de katılmaları gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Çatı Giderlerine Dükkanlar Katılır Mı?

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Apartmanın çatı giderlerini kim öder?

Yargıtay'ın yerleşik içtihatları, çatı ve terasın anayapıyı da etkileyen “zorunlu” tamir giderlerine tüm kat maliklerinin katılmasını yönünde. KMK, mimari proje dışında lüks sayılan, tamir ve tadilat giderlerini ise kat maliklerini ödemekle yükümlü tutmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Çatı akmasından kim sorumlu?

Çatı katında ikamet eden kiracının, kiremitlerinin kırılması ve çatının su akıtması sebebiyle oluşacak tamirat masraflarını ödemekle yükümlü olan tüm kat malikleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erengoncehukuk.com

Dükkanlar apartman aidatı öder mi?

Apartmanda aidat ödeme hususunda dükkanların bu gidere katılıp katılmayacağına ilişkin hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında 20. maddede açıklanıyor. Kanuna göre, dükkanlar da dahil tüm bağımsız bölümlerin aralarında başka anlaşma olmadıkça aidata katılmaları gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Apartman altındaki dükkan nereye şikayet edilir?

ALO 181'İ ARAYIN

Belediyeye şikâyetten sonuç alamazsanız Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın şikâyet hattını arayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Dükkan önü yol kime ait?

Kaldırım veya yol kamuya aittir ve herkesin kullanımına açıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Apartman altına hangi dükkanlar açılmaz?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi işyerleri açılamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoykuesberk.com.tr

Dükkanlar bina otoparkını kullanabilir mi?

Dükkanlar da dahil maliklerin ortak alanları malik oldukları arsa pay oranında kullanmaya hakları bulunuyor. Dolayısı ile dükkanlar, otopark alanını kullanma hakkına sahip oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Kat mülkiyetli dükkan ne demek?

Kat mülkiyeti; bir gayrimenkule ya da iş yerine ne şekilde sahip olunduğunu ifade eden kanuni bir durumdur. Kat mülkiyeti; kat, daire, iş yeri, mağaza, mahzen ve depo gibi bir ana gayrimenkul yapısının birbirinden bağımsız tüm bölümleri için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Dükkanlar aidat ödemiyor ne yapmalıyım?

Aidatını ödemeyen kat maliki hakkında diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından dava açılabilir ve icra takibi yapılabilir. Alacağa aylık yüzde beş oranında faiz dahi istenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Dükkan sahipleri oy kullanabilir mi?

Kat maliklerinin oy hakkı malik olmalarından kaynaklanan ve vazgeçemeyecekleri bir haktır. KMK: MD-30. “Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir.” Bağımsız bölümün büyük veya küçük olmasının, dükkan veya konut olmasının bir önemi yoktur, oy hakkını sayı olarak etkilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akayyonetisim.com

Asansör giderlerine kimler katılmaz?

Binanın giriş katında oturan, asansör kullanmayan kat malikinin, asansör masrafına katılması hakkaniyete uygun düşmez. Ancak yönetim planında giriş ve zemin kattaki bağımsız bölüm maliklerinin asansörün bakım ve işletim giderlerine katılmayacağı kararlaştırılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatcerenyanik.com

Dükkanlar nereye şikayet edilir?

ALO 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Hattı

Bu kapsamda, ALO 130 hattına yalnızca 2019 yılında 2.232 bildirim yapılmıştır. Bildirimler işleme alınarak, ilgili teknik şubeye yönlendirilmekte ve gerekli görülenler hakkında piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine başlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanayi.gov.tr

Dükkan nasil şikayet edilir?

Çalışanlar işverenleri için, Çalışma Bakanlığı'na ALO 170 ve www.alo170.gov.tr internet sitesinden ihbar/ şikayet bildirimleri yapmaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforosgb.com

Saat kaçta gürültü yasağı?

Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır. Bunlara örnek olarak; yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Hangi durumlarda apartman aidatı ödenmez?

Hangi durumlarda apartman aidatı ödenmez? Aidatlar yönetim tarafından üstlenilen hizmetlerin yerine getirilmediği takdirde ödenmez. ... Hizmet alamadıkları konuları tek tek tespit eden malikler konuyu yönetime bildirmelerine rağmen aidat alınmaya devam ediyorsa, Cimer ve tüketici hakem heyetine de başvurabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Kimler apartman aidat ödemez?

Aidat Ödemeyen Ev Sahibi/Kiracı

Kat malikleri ortak alan veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya ihtiyaç ve lüzum bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu aidat payını ödemekten kaçınamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manyas.net

Bir apartman yöneticisi toplantı yapmadan aidat artırabilir mi?

"Bu sorunlardan birincisi, yöneticiler tarafından genel kurul yapılmadan aidat artışı gerçekleştirilmesi. Yöneticiler bunu yapamazlar, hukuka aykırıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

En üst katta oturanlar çatıyı kapatabilir mi?

SON KATTA OTURANLAR ÇATIYI KAPATABİLİR Mİ, EN ÜST KATTA OTURANLARIN HAKLARI NELERDİR? Hayır, Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlak365.com

Apartmana verilen zararı kim karşılar?

birlikte müteselsilen sorumlu olur. Yasanın 4. bölümünde yer alan 18, 26. maddeler kat maliklerinin ve kat irtifakı sahiplerinin borçlarına ilişkin hükümlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gelegen.av.tr

Apartmanda ortak alan işgalinde ne yapılmalı?

Ortak yere yapılan müdahalenin önlenmesi talebi (ortak kullanım alanı işgali şikâyet dilekçesi) ile Sulh Hukuk Mahkemesi'nden kat maliki hakkında işlem yapılması talep edilebilir. Yine talep öncesi ortak alana müdahalede bulunan kat malikine ihtarname de gönderilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT