Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dukkan açmak için binadan izin alınır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dukkan açmak için binadan izin alınır mı?

Apartmana İşyeri Açılması Apartmana, kat maliklerinin oy birliği ile aldığı bir karar olmadan işyeri, dükkan açılmasını kanunumuz yasaklamıştır. Kat maliklerinden izin alınmadan apartmana açılan işyerinin kapatılması için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yildizduzenhukuk.com

Apartman altına hangi dükkanlar Açilamaz?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi işyerleri açılamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoykuesberk.com.tr

Apartmanda Hangi işyerleri açılabilir?

Tapuda mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölümde; sinema, tiyatro, kahvehane, gazino vb. eğlence ve toplantı yerleriyle, fırın, lokanta, pastane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, çarşı gibi yerler ancak kat maliklerinin oy birliğiyle verecekleri kararla açılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Apartmanda iş yeri açılır mı?

İlgili kanuni düzenlemeden de anlaşılacağı üzere apartmana, kat maliklerinin oy birliği ile aldığı bir karar olmaksızın işyeri, dükkan açılmasını kanunumuz tarafından yasaklamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serhancantas.com

Apartman altı dükkan kaça kadar açık?

Bunun için de apartman gürültü yönetmeliği kapsamında belirtilen saat aralıkları şu şekilde: Hafta içi 19.00-07.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında yukarıda belirtildiği şekilde yüksek ses ve gürültü oluşturacak eylemlerde bulunmak yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Apartman altındaki dükkanda ticari faaliyet için komşulardan izin almalı mı

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Apartman altı dükkan önü kime aittir?

"İş yerleri önündeki boş yeşil alan, apartmanın, sitenin ortak alanıdır. Masa, sandalye koyarak, kış bahçesi yaparak sadece işletme müşterilerinin kullanması mümkün değildir. Kat mülkiyeti kanuna göre aksi sözleşme yoksa kat malikleri ortak alan ve tesisleri arsa paylarına oranla kullanım hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dha.com.tr

Binadan bağımsız dükkan aidat öder mi?

Dükkan sahipleri de aidat ödemesi yapmaktan kaçınamazlar. Dükkanlar da apartman aidatlarına katılmak zorundadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Dükkanlar kat maliki sayılır mı?

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere eklenti; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti ve bu hakka sahip olanlara kat maliki deniyor. Kanunda da görüldüğü üzere apartmanda malik konusunda işyeri ve mesken ayrımı yapılmıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Apartmandaki dükkanlar aidat verir mi? Apartmanda aidat ödeme hususunda dükkanların bu gidere katılıp katılmayacağına ilişkin hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında 20. maddede açıklanıyor. Kanuna göre, dükkanlar da dahil tüm bağımsız bölümlerin aralarında başka anlaşma olmadıkça aidata katılmaları gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Dükkan açma belgesi olmadan dükkan açılır mı?

İş yeri açma belgesi olmadan herhangi bir iş yeri açmak, yasal olarak mümkün olmuyor. Yani iş yeri açabilmek için resmi bir devlet kurumundan alınmış iş yeri açma belgesine ihtiyaç duyuluyor. İş yeri belgesi aynı zamanda ruhsat yerine de geçiyor. Dükkan açmak için gerekenler nispeten zor aşamalar olarak tanımlanmıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: allianz.com.tr

Hangi işyerleri ruhsat almak zorunda?

Endüstriyel tesisler, ticarethaneler, yazıhaneler, alışveriş mağazaları ve tezgahlar, üretim tesisleri ve fabrika gibi tüm işletmeler işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gereken kuruluşların içerisinde yer alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: magdeburger.com.tr

Tapuda mesken işyeri olur mu?

Tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen apartman dairesinin işyeri/dükkan haline getirilmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkündür. Yasal düzenleme gereği oybirliği şartı arandığından tüm kat maliklerinin apartman dairesinin işyeri/dükkan haline getirilmesine evet demesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alomaliye.com

Kahvehane açmak için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?

KAHVEHANE AÇILMASI

Daha önce mobilya mağazası olarak faaliyet gösteren daha sonra işyerini kıraathaneye çeviren işyerine kıraathane ruhsatı düzenlerken kat maliklerinin tamamının onayının alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kontder.org.tr

Dükkanlar aidat vermek zorunda mı?

Apartmanda aidat ödeme hususunda dükkanların bu gidere katılıp katılmayacağına ilişkin hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında 20. maddede açıklanıyor. Kanuna göre, dükkanlar da dahil tüm bağımsız bölümlerin aralarında başka anlaşma olmadıkça aidata katılmaları gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Iş yeri ev olarak kullanılabilir mi?

Tapu kayıtlarında işyeri olarak görünen bir taşınmaz aslında fiilen konut olarak da kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Dükkan önündeki alanı kapatabilir mi?

Dükkan önünü kapatmak suç mu? Muhammed Sincar hemen hemen her sokak ve caddede bina ve dükkan önlerindeki yol kenarlarının bina sakinleri ve özellikle dükkan işletmecileri tarafından zincir, duba ve beton gibi engellerle kapatılmasının suç olduğunu ifade etti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alemdarbinayonetimi.com.tr

Dükkan asansör parası öder mi?

Yönetim planında işyerlerinin durumlarına yönelik özel düzenlemeler varsa oradaki kurallar geçerlidir. Özel bir düzenleme yoksa KMK gereği işyeri niteliğindeki bağımsız bölüm sahipleri de masraflara katılmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

Işyeri aidatını kim öder?

Aidat bedeli ödemeleri hususunda malik ve kiracı müteselsilen sorumlu olup aidatın ödenmemesi halinde ödeme her iki taraftan da talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Dükkan önüne eşya koymak yasak mı?

Bu şekilde bir yasak koymaya ilgili kişilerin yetkisi olmadığı gibi kamusal alanın vatandaşlar açısından herhangi bir izin olmaksızın kısıtlanması da ayrıca suç teşkil etmektedir. Bu alanlara izin alınmaksızın konulan tabela, duba gibi eşyalar Kabahatler Kanunu açısından da cezai işlem gerektirmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr-tr.facebook.com

Dükkanlar bina otoparkını kullanabilir mi?

Dükkanlar da dahil maliklerin ortak alanları malik oldukları arsa pay oranında kullanmaya hakları bulunuyor. Dolayısı ile dükkanlar, otopark alanını kullanma hakkına sahip oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Dükkan üstü teras kime aittir?

Kat mülkiyeti kanunu esaslarına göre terasın kullanım hakkı tüm kat maliklerine aittir. Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teraskapatma.com.tr

Dükkan önüne masa sandalye koymak yasak mı?

Kat maliklerinin alacağı bir karar ile dükkan önündeki yerler kullanımına izin verilebilir. Dükkan önünün, dükkan sahibine tahsis edildiğine ilişkin bir düzenleme olmadığı süre dükkan sahipleri, ortak alanları diğer kat maliklerinin kullanımını kısıtlayacak şekilde kapatamazlar, masa, sandalye gibi ekleme yapamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakyoneticim.com.tr

Işyeri apartman aidatı gider yazılır mı?

Derneklere ödenen aidatlar gider yazılmaz. Şirketin kayıtlı olduğu Sanayi veya ticaret odası aidatı gider yazılır. Bağış ve yardımlar ile ilgili düzenlemeler 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 10. maddesinde düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebenews.com

Binada oturmayan aidat verir mi?

BOŞ EVE AİDAT ÖDENİR Mİ? Bu sorunun yanıtı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer almaktadır. Kişi maliki olduğu evde otursa da oturmasa da giderlere katılmakla yükümlüdür. Yani tüm malikler (oturmasalar dahi) aidat ödemek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmanmeteyildiz.av.tr

Hangi durumlarda apartman aidatı ödenmez?

Hangi durumlarda apartman aidatı ödenmez? Aidatlar yönetim tarafından üstlenilen hizmetlerin yerine getirilmediği takdirde ödenmez. ... Hizmet alamadıkları konuları tek tek tespit eden malikler konuyu yönetime bildirmelerine rağmen aidat alınmaya devam ediyorsa, Cimer ve tüketici hakem heyetine de başvurabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT