Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Düğünde takılan altınlar nasıl ispatlanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Düğünde takılan altınlar nasıl ispatlanır?

Düğünde takılan altınların miktarı, gramı, ayarı gibi hesap için gerekli olan bilgiler düğün sırasında çekilmiş video görüntüleri, yine düğünde çekilmiş fotoğraflar ve tabi ki altınları gören bilen kişilerin tanıklığı ile ispatlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tunayegin.av.tr

Ziynet eşyası nasıl ispatlanır?

Önceleri düğünde takılan bütün ziynet eşyaların kadına ait olduğu kabul edilirken Yargıtay bu konudaki fikrini değiştirmiş ve düğünde takılan takılardan erkeğin üzerine takılanlar erkeğin, kadının üzerine takılanlar kadının kabul edilir. Bu durum düğün videosu ya da düğün fotoğrafları ile ispat edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Dinen düğünde takilan altınlar kimin olur?

Ziynet eşyaları veya düğün takıları arasında erkeğe takılanlardan, kadına özgü olanlar (bilezik, kolye, küpe, yüzük vs.) kadına; diğer ziynetler (çeyrek/yarım/tam altın gibi) ve paralar ise erkeğe aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Düğünde takılan takılar boşanma davasında istenebilir mi?

“Düğünde takılan takı paraları ve ziynet eşyaları, taraflar arasında aksine bir anlaşma yoksa kadına ait sayılır. İade edilmeme koşuluyla verildiği kanıtlanmadıkça; bunların koca tarafından borçları için bozdurulup harcanması; onu iade borcundan kurtarmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Düğünde takılan altınlar mehir yerine geçer mi?

Şayet takılar kız tarafının takmış olduğu takılar ise, kadına verilmesi gerekir. Takılan takılar kadının mehiri olarak takılmış ise, kadına ait olduğu için boşanma durumunda dahi ödenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camiahaber.com

Düğünde Takılan Takılar - Altınlar Kime Ait? Hiç Bilmediğin Ayrıntılar!

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mehir parası verilmezse ne olur?

Boşadığı kadına mehrini ödememek kul hakkıdır. Ödemezse, ahirette azabı çok şiddetlidir. İslâmiyet'te mehir parası, evlenmek için değildir. Evliliğin düzenli, mutlu olarak devam etmesi, kadının hak ve hürriyetlerinin korunması, din cahili huysuz erkeğin elinde oyuncak olmaması içindir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Mehir en fazla kaç gram altın olmalı?

Mehir ne istenir? Evlenirken kadın mehir olarak ne isteyeceğine kendisi karar verir. Örneğin 50 gr. altın mehir, 130 gr. altın mehir isteyebilir. Kadın mehir olarak ev, araba veya diğer maddi her şeyi isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Boşanmada altınlar kimin hakkı?

Düğün Takıları ile Araç ya da Ev Alınması Düğünde takılan altınlar, kadının hakkıdır. Ancak kadın ile eşi arasında yapılan bir anlaşma ile düğün takıları ile araç ya da ev alınmış ise kadın, altınların aynen iadesine dair talepli bir dava açamayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Boşanma durumunda altınlar kimde kalır?

Ziynet eşyası dışındaki değerlerden kadına özgü bir nitelik taşımayanlar kime takıldıysa ona aittir. Örneğin çeyrek, yarım, tam gibi gram altınlar herhangi bir cinsiyete özgü değildir. Bu sebeple erkeğe takılan bu tür değerler üzerinde erkek tarafı da hak sahibidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ibrahimhalilaydin.com

Ziynet eşyaları ödenmezse ne olur?

Ziynet alacağı kesinleşmeden icraya konulabilir. Bir başka deyişle ziynet alacağı davası özerk bir dava olarak karara bağlanmış olsa da, boşanma davasıyla birlikte görülüp karara bağlanmış olsa da kesinleşmeden icraya koyulabilen bir dava türüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: av-saimincekas.com

Ziynet eşyaları hangi tarihe göre hesaplanır?

Ziynet eşyalarının bedelini talep halinde 10 yıllık zamanaşımı süresi, boşanma davasının kesinleşmesinden itibaren başlar bu konuya dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mertkorayaslanbas.av.tr

Erkeğe takılan altınlar kimin?

Yargıtay'ın yerleşmiş içtihatları doğrultusunda aksine bir anlaşma yoksa düğün merasimi sırasında damada takılan ziynet eşyaları da geline bağışlanmış sayılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Düğünde takılan altınları ne yapmalı?

Düğünde takılan altınlarınızı bankaya götürerek, bir eksper yardımıyla 24 ayar gram altına çevirip banka altın hesabınıza yatırabilirsiniz. Altın hesabında yer alan birikimlerinizi isterseniz vadeli altın hesap ile değerlendirebilir isterseniz al-sat şeklinde gelir elde edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dugun.com

Kanıt ispat yükü nedir?

Buna göre ispat yükü, ispatı gereken vakıalara dayanan tarafa ait olup, herkes iddiasını ispatla mükelleftir. İspat için başvurulan araçları (vasıtaları) ifade eden deliller; HMK'da senet, yemin, tanık, bilirkişi, keşif ve uzman görüşü olarak sıralanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Ziynet eşyası miktarı tanıkla ispat edilir mi?

Davacı kadının altınların kendisinden zorla alındığını iddia etmesi ve bunu ispat etmesi gerekmektedir. Ziynet eşyalarının kadının elinden alındığı tanık delili ile ispatlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelhukuk.com

Davada ispat yükü kural olarak kime aittir?

(1) İspat yükü, kanunda özel bir düzenleme bulunmadıkça, iddia edilen vakıaya bağlanan hukuki sonuçtan kendi lehine hak çıkaran tarafa aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ulkehukuk.com

Anlaşmalı boşanmadan sonra ziynet eşyası davası açılabilir mi?

Yani ziynet eşyalarına ilişkin olarak da, tarafların sözleşme özgürlüğü kapsamında hareket ettiğinin kabulü gerekir ve bu iradeleri uyarınca hüküm kurulur. Ziynet eşyaları da, mal rejiminin tasfiyesi gibi anlaşmalı boşanma sonrasında ayrıca açılacak olan bir düğün takıları davası ile talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Anlaşmalı boşandıktan sonra mehir verilir mi?

İslam Hukukunda mehir, erkeğin eşine boşanma veya ölümü sonucu, kadının hayatını idame ettirebilmesini sağlayacak miktarda mal veya para anlamına gelmektedir. Türk Hukukunda mehir ile ilgili, Yargıtay içtihatlarınca, herhangi bir yasaklama bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gizemuzun.av.tr

Nafaka miktarı ne kadar?

Tarafların ekonomik gücüne göre aylık 50.000 TL'ye kadar nafaka verilmesine karar verilebilir. Genel olarak bakıldığında nafakaların yarıdan fazla bir oranı 500 TL'ye kadar, %10'u 500-1000, %2'si 1000-2000, %2,2 gibi bir oranda da 2000 TL üstü nafaka miktarları olarak ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Boşanan kadının hakları nelerdir?

Kadın davada boşanma ile birlikte aşağıdaki hakları talep edebilir:
  • Maddi ve manevi tazminat hakları
  • Kadının nafaka hakları (tedbir nafakası ve yoksulluk nafakası)
  • Mal paylaşımından kaynaklı alacak hakları
  • Aile konutu şerhi isteme hakkı
  • Ücretsiz avukat talep hakkı (adli yardım hakları)
  • Koruma kararı talep etme hakkı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Nafaka miktarı neye göre belirlenir?

Hakim nafaka miktarını belirlerken eşlerin ekonomik durumlarını göz önüne alarak nafaka miktarını belirler. Nafaka alacak kişinin yoksul duruma düşmemesi ve hayatını idame ettirebilmesi için nafaka ödenir. Ayrıca çocuk varsa nafaka miktarı biraz daha artar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

Boşanma ev eşyaları kime ait?

Eğer ev eşyaları evlilik öncesinde alınmışsa ve ödemeleri de tek bir eş tarafından evlilik öncesinde gerçekleştirilmişse, aksine anlaşma olmaması halinde eşyalar o eşin kişisel malı sayılırlar. Tabii bunun için ödemelerin tamamının evlilik öncesinde gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Mehir öldükten sonra ne olur?

Mehr-i müeccel:

Eğer istemedi ise, ikisinden biri ölünce, verilmesi vaciptir. Hanım ölünce, kocası, hanımının vârislerine verir. Kocası ölünce, mirasından hanımına verilir. Mehrin başlık parası ile ilgisi yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Kadın mehrini almadan helal edebilir mi?

Mehir ile ilgili ayetler:

Boşanma durumunda, daha önce kadınlarınıza vermiş olduğunuz mehir ve hediyelerden hiçbir şeyi geri almanız size helâl değildir. Ancak karı koca Allah'ın koyduğu ölçülere riâyet edemeyeceklerinden endişe ederek boşanmak isterlerse durum değişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fikriyat.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT