Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dublex daire çatı masrafı kime aittir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dublex daire çatı masrafı kime aittir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun da düzenlendiği gibi ortak yerler'e ilişkin giderlerden tüm kat maliklerini sorumludur. Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarına göre, çatı ve terasın ana yapıyı etkileyen zorunlu tamir giderlerine tüm kat maliklerinin katlanması gerektiğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erengoncehukuk.com

Dublex daire ortak alan mıdır?

Çatı Katı Ortak Alan mıdır? Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre çatı ortak kullanım alanlarından biridir. Dubleks yapılarda ise çatı katı, gayrimenkulün mülkiyetine sahip olan kişiye ait olabilir. Ancak çatıda yapılacak herhangi bir değişiklik için apartman sakinlerinin ortak kararı aranır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Çatı tamir masrafını kim öder?

APARTMAN ÇATI KANUNU VE YÖNETMELİĞİ

Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı katı binaların ortak kullanım alanı olarak sınıflandırılmaktadır. Buna göre çatı katı kullanım hakkı tüm kat maliklerindedir. Çatı tamiratı ve tadilatı giderleri de tüm kat maliklerinin arasında arsa payı oranında eşit sorumluluktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayvalikvizyonemlak.com

Çatı tamiratını kiracı mi öder ev sahibi mi?

Acil olmayıp, lüks sayılan tamir, tadilat giderlerini ise kat malikleri ödemekle yükümlü bulunmuyor. Çatı bakımında kiracı ödediği bedeli site yönetimine, bankaya yatırdıktan sonra dekonta işleterek ev sahibine ödediği kiradan düşebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Bina çatı masrafı kime ait?

Kat Mülkiyeti hakları Kanuna göre çatı binaların ortak kullanım alanı olarakbelirtilmektedir. Bu kanuna göre çatı yalıtımı da ortak kullanım hakkı tüm kat maliklerine ait olup yine çatı tamiratı ve tadilatından kaynaklanan giderleri tüm bina sakinlerinin arasında arsa payı oranında eşit sorumluluktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabriogullariyalitim.com

Çatı katlarının kullanımı ve masrafları kime aittir?

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Çatı masrafını kiracı mı öder ev sahibi mi?

Çatı, baca gibi ortak kullanım alanlarının onarım masraflarını kiracı mı ev sahibi mi öder? Çatı, baca, genel dam teras, yağmur olukları, emniyet merdivenleri kat maliklerinin ortak kullanım alanı olup giderlerinden tüm kat malikleri sorumlu tutuluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sputniknews.com.tr

Çatı katı kat olarak sayılır mı?

Apartman çatı katı ile ilgili yasal uygulamalar Kat Mülkiyet Kanunu'nda detaylı olarak açıklanmıştır. KMK 4. maddesi gereği çatı ana taşınmazın mutlak ortak alanıdır. Yani çatı, kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında yer alır ve çatıdan tüm kat malikleri sorumlu olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Hangi masraflar ev sahibine aittir?

Kiracı, binanın temizliği gibi idari masraflara katılmakla sorumludur. Fakat, binanın demirbaşlarına ait giderler konut sahibine aittir. Bunun yanı sıra, Borçlar Kanunu'na göre kiracı, kiralananın normal kullanımı için gerekli olan temizlik ve bakım giderlerini de ödemekle yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskisehir.net

Kiracı hangi masrafları kiradan düşebilir?

Apartmandan kaynaklanan sorunlarda masraflar genelde ev sahibine aittir. Örneğin boya, dış cephe kaplaması, üst komşudan kaynaklanan sızıntı gibi durumlarda giderler ev sahibine aittir. Ancak kiracı ve ev sahibi arasında yapılacak bir anlaşmayla kiracı bu masrafları kendi üstlenip kira bedelinden düşebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zingat.com

Çatı onarımı ortak gider midir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun da düzenlendiği gibi ortak yerler'e ilişkin giderlerden tüm kat maliklerini sorumludur. Yargıtay'ın yerleşik içtihatlarına göre, çatı ve terasın ana yapıyı etkileyen zorunlu tamir giderlerine tüm kat maliklerinin katlanması gerektiğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erengoncehukuk.com

Çatı akarsa kim öder?

Kira Hukuku

Çatı katında ikamet eden kiracının, kiremitlerinin kırılması ve çatının su akıtması sebebiyle oluşacak tamirat masraflarını ödemekle yükümlü olan tüm kat malikleridir. Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. Maddesinin c bendinde çatı ortak yer olarak kabul edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erengoncehukuk.com

Çatı arası bağımsız bölüm mü?

7) (Ek:RG-2/9/1999-23804) Çatı aralarına bağımsız bölüm yapılamaz. Bu kısımlarda ancak son kattaki bağımsız bölümlerle irtibatlı piyesler yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Çatı akıyor ne yapmam lazım?

Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir. Bu zor ve zahmetli kır-dök yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: suyalitimcozumleri.com

Dubleks daireler iki ayrı daire olarak bölünür mü?

“Dublex daire bölünür mü?” en sık karşılaşılan sorulardandır. Dairenizin planına göre dublex evinizi ikiye bölebilirsiniz. Giriş katında iki oda ve bir salon, üst katta ise iki oda varsa her iki katı farklı daireler olarak bölebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

En üst katta oturanlar çatıyı kapatabilir mi?

Özetle; Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Sadece son katta oturanların çatının akması durumunda bu çatıyı tadilat ettirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzehurses.com

Dublex çatı yükseltme yasal mı?

Bizlerin yapmış olduğu çatı yükseltme veya teras dubleks tavan kaldırma işlemi yasal değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yildirimcatipencereleri.com

Kiralık evde bozulan kombiyi kim yaptırır?

borçlar kanunu'nun 317. maddesi gereğince; kiralanan yerin temizlik ve bakım giderleri kiracı tarafından karşılanır. bu nedenle demirbaşların (kombi, klima vs.) temizlik ve bakımı kiracıya aittir. parça değişikliği, tamir ya da yenileme gibi durumlarda oluşan masrafları ise ev sahibi öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksiseyler.com

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Kombinin bozulmasında kiracının herhangi bir kusuru yok ise; kombi tamiri, parça değişimi veya kombinin yenilenmesi ev sahibi tarafından yaptırılmalıdır. Eğer kombi arızası ile ilgili kiracının kusurlu olduğu tespit edilirse; bu kez oluşacak masraflar kiracı tarafından karşılanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozkombi.com

Kiradaki evin musluk arızası kime ait?

Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Kiraci musluk yenilenmesini ev sahibinden ister mi?

Sonuç olarak, kiracı musluk yenilenmesini ev sahibinden talep edebilir ve ev sahibi de bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Kiralama sürecinde hem ev sahibi hem de kiracı hak ve sorumluluklarına dikkat etmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirahukuku.web.tr

Bozulan kombiyi kiracı mı öder ev sahibi mi?

Kiracı ile ev sahibi arasında sıkça gerginlik yaşanmasına sebep olan bir konudur. Borçlar kanununun 317. maddesine göre, kombinin temizliği ve bakımı kiracıdan sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: garantikombiservisi.com

Kombi bozuldu kim öder?

Kombi masraflarını kimin ödeyeceğine gelince Borçlar Kanununun 317. Maddesi gereğince kiralanan yerin temizlik ve bakım giderleri kiracı tarafından ödenir. Bu nedenle demirbaşların temizliği bakımı da kiracıya aittir. Buna göre kombinin bakımı da kiracıya aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milligazete.com.tr

Çatı piyesli dubleks ne demek?

ÇATI PİYESİ NEDİR? Çatı piyesi, çatı eğimi içinde kalmak koşuluyla altındaki bağımsız bölüme ait bu bölümle içeriden irtibatlı yapılan, terasların da dahil olabildiği mekanları anlatır. Çatıların, civarındaki cadde ve sokakların mimari karakterine, yapılacak binanın nitelik ve ihtiyacına uygun olması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Çatıyı kaldırıp teras yapmak yasal mı?

Buna engel olabilir miyiz?" sorusunu yöneltti. Feride Hilal İmal soruya şu yanıtı verdi: Çatı kat mülkiyeti kanunu gereği ortak alan olarak kabul edilir ve tüm kat maliklerinin açık bir şekilde rızası olmadıkça tek bir kat malikine özgülenemez ve bu bölgeye teras vb. yapılar inşa edilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakkulisi.com.tr

Çatı katı için izin gerekir mi?

Kat çıkma, çatı katı, Kolon, kiriş ve taşıyıcı duvarlar için belediyeden ruhsat zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulterastente.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT