Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Domates sezonu ne zaman başlar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Domates sezonu ne zaman başlar?

Domates Hangi Mevsimde Ne Zaman Yetişir? Domates yaz sebzeleri arasında yer alır. Domates dört mevsim boyunca yetiştirilir ve tüketilir. Ancak domates iklim ve çeşitlerine bağlı olarak Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında hasat edilir, yani tarladan toplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ustayemektarifleri.com

Domates zamanı hangi ay?

Domates yılın tüm aylarında tüketilen bir sebzedir. Yaz aylarında açık tarlalarda yetiştirilen domates kış aylarında da korunaklı alanlarda yetiştirilebildiği için kış aylarında da domates tüketilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Domates ne zamandır var?

İnsanlık tarihine baktığımız zaman, domatesin hayatımıza oldukça geç girdiğini görüyoruz. Anavatanı Güney Amerika olan domates, And Dağları'nda Aztekler tarafından keşfedildi. 1500'lü yıllarda Meksika'nın İspanyollar tarafından istila edilmesiyle de “Dünya Turu” başladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tat.com.tr

Domates hasadı ne zaman yapılır?

Domates dikim zamanından yaklaşık 10 hafta sonra toplanmaya başlar. Hasadın ne zaman başlayacağını belirlemek için ekim zamanınızı bir takvime not edebilirsiniz. Havanın serin ve kuru olduğu günler domates toplama için en ideal zamandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Domates en çok hangi ilde yetişir?

Türkiye'de de en çok üretilen sebze konumunda olan domatesin, 2017 verilerine göre yılda 13 milyon tona yakın üretimi yapılıyor. Üretim yapılan bölgelerin başında Akdeniz ve Ege Bölgesi gelirken, şehirler olarak baktığımızda sırasıyla Antalya, Bursa ve Manisa gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Domatesi Bu Olmadan Asla Dikmeyin🍅Domates Büyümeye Gidecek Hemen Kalınlaşıp Daha Çok Domates Verecek

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Türkiye'de en lezzetli domates nerede yetişir?

Ankara'nın Ayaş ilçesine özgü bir cins olan Ayaş domates, ülkemizin en verimli domates çeşitleri arasında yer alıyor. Tamamen doğal koşullarda ve ata tohumundan üretilen bu domates türü, ince kabuklara ve sulu bir yapıya sahip. Ancak ince kabukları, Ayaş domatesinin raf ömrünün de kısa olmasına yol açıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: unileverfoodsolutions.com.tr

Domates suyu sever mi?

Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Salçalık domates ne zaman çıkıyor?

Türkiye'nin salçalık domates üretiminin yüzde 45'inin yapıldığı Bursa'nın Karacabey Ovası'nda hasat başladı. İlçede hasadın eylül ayı sonuna kadar devam etmesi planlanırken, yaklaşık 1 milyon ton rekolte bekleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.bloomberght.com

Domatese kaç günde bir su verilir?

Sıcak havayı seven olan domates genellikle yaz aylarında güneş ışığıyla birlikte olgunlaşır. Olgunlaşması için bir diğer etken sudur. Düzenli olarak sulanması gereken aralık genellikle 3 gün olarak kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Kışlık domates ne zaman alınır?

Genelde, domatesin hem bol bulunduğu hem de fiyatının daha ucuz olduğu Temmuz-Ağustos aylarında domates konservesi yapılır. İklimin daha ılıman olduğu bölgelerde Eylül ayında da domates bol bulunduğundan, domates konservesi yapmak için daha uzun bir döneme sahip olurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemektekeyifvar.com

Domates hangi yüzyılda?

Özetlemek gerekirse, domates macerası 15. yüzyıl Amerika keşfi ile başlayıp oradan 16. yüzyılda Avrupaya sonra da 17.yüzyıl sonlarında Osmanlı'ya gelmiş ve Osmanlı mutfağının en önemli ürünlerinden biri haline gelmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: harbiyiyorum.com

Domates tarihi nedir?

Domates, 3 Ağustos 1492 yılında denize açılan Christopher Columbus'un, 12 Ekim 1492 tarihinde Amerika'yı keşfi sonrasında (aslında Bahamalar'a ulaşmıştı) 1550 yıllarında Avrupa'ya taşınmış ve süs bitkisi muamelesi görmüştür. İlk olarak İtalyanlar tarafından tüketilmeye başlanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurmeakademi.com

Kış hazırlıkları hangi ayda yapılır?

Kışlık hazırlıklar genelde Mayıs ayında başlayarak Ekim ayına kadar sürmektedir. Turşu, erişte ve tarhana ilk akla gelen kışlık hazırlıklardır. Kışlık hazırlık dondurucuya bezelye atma ve salamura yaprak yapma ile başlar. Ekim ayında da köz kırmızı biber turşusu ile son bulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Salatalık mevsimi ne zaman olur?

Salatalık yaza girmeden hemen önce yetişir. Yetişen bu salatalıklar Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise hasara alınır. Yani salatalık yaz aylarında yetişen bir sebzedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Domates Kaçıncı aydan sonra?

Domates, asit içeren bir besin olduğu için bebeklere bir yaşından önce çığ olarak verilemeyeceği gibi 9 aydan küçük bebeklerin de domatesi pişirilmiş bile olsa tüketmeleri sakıncalıdır. Hatta 1 yaşında çiğ domatesle tanışan bebekler, bu gıdayı 2 yaşına kadar kontrollü olarak tüketmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ascianne.com

Yerli domates ne zaman çıkar?

Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ustayemektarifleri.com

5 kilo domatesten ne kadar kuru domates çıkar?

Domates yaklaşık %94-95 civarında özünde su ihtiva eder. Bu sebeple kurutma sonucunda yaklaşık 15 kg domatesten 1 kg kuru domates kalmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurucum.com

Domates nereyi sever?

Domates; derin yapılı, drenajı iyi, taban suyu sorunu olmayan, iyi havalanan, su tutma kapasitesi yüksek ve organik madde bakımından zengin toprakları sever. Tuzluluğa dayanıklıdır. pH değerleri 6 – 7 arasında olan topraklarda en iyi sonuçları verecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Domates ekildikten kaç gün sonra meyve verir?

Domates Ne Zaman Meyve Verir? Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Domatesten sonra ne ekilir?

Domatesten sonra baklagiller, havuç, salata, pancar ve hububat ekimi yapılır. Domates üst üste ekilmemelidir. * Toprak hazırlığı: Toprak derin sürülmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

En lezzetli domates hangisi?

9. Ayaş domatesi ülkemizin nitemetlerinden.

En lezzetli domates olarak biliniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

En verimli domates cinsi hangisi?

Doğal marmande domates verimli çeşitlerden olmaktadır. Ancak, düz, kalın etli ve tatlı, lezzetli bir yapıya sahip olmaktadır. Kısımlar halinde ekim yapıldığı zaman daha çok verim alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Domates Türkiyeye nereden geldi?

Domatesin ilk kültüre alındığı bölgenin Meksika olduğu üzerinde bir fikir birliği vardır ve adının da Meksika'daki Nahua yerlilerinin dilinde domatesin karşılığı olan “tomatl” veya “xi-tomatl” sözcü- ğünden geldiği bildirilmektedir (Rick 1976, Philouze 1986).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT