Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Domates fidesi ömrü ne kadardır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Domates fidesi ömrü ne kadardır?

Genel olarak ise domates ağacının ömrü 5 ay ile 2 yıl arasında değişkenlik göstermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Domates kaç yıllık bir bitkidir?

Kısacası, domates çok yıllık bir bitkidir, ancak çoğu durumda yetiştiriciler bu bitkiyi tek yıllık olarak yetiştirmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Domates kaç kere hasat edilir?

Hasat erkenci çeşitlerde iki, orta ve geççi çeşitlerde ise 3-4 defada yapılır. Erkenci çeşitlerde bitki üzerindeki meyvelerin en az ℅60-70' i olgunlaşınca hasada başlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Domates kac yilda meyve verir?

Domates Ne Zaman Meyve Verir? Açık tarlada yetiştirilen domates, tohum ekiminden sonra 80-100 gün içinde, fide dikiminden sonra ise 60-80 gün arasında hasatlık hale geliyor. Serada yetiştirilen domatesler, 60-70 gün sonra hasat edilmeye başlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Domates ne zaman sulanmaz?

Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

SAKIN BU HATALARI YAPMAYIN I fide üretimi nasıl yapılır #domatesfidesi #biber #patlıcan

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Domates fidesi güneşi sever mi?

Çiçeklenme için en az günlük 6 saat ışıklanmaya ihtiyaç duyan domates az ışığa karşı duyarlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drt.com.tr

Domates her gün sulanır mı?

Toprağın yumuşak yapılı, su geçirme özellikli olduğu durumda genellikle sık sulama gerekmez. Kumlu ve killi bir toprak söz konusu olduğunda ise su geçirme niteliği az olduğundan dolayı daha sık sulama yapmak gerekebilir. Domates, gelişme dönemindeyken metrekare başına günlük 3-4 litre suya ihtiyaç duyar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Domates ne zaman ölür?

Domates ılık ve sıcak iklim sebzesidir. Sıcaklık -2 ile -3 dereceye düştüğünde bitki tamamen ölür. Gereğinden fazla nem ve sıcaklık bitkide hastalıkların meydana çıkmasına, sıcak ve kuru rüzgarlar da çiçek dökülmesine neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

1 adet domates fidesi kaç kg verir?

1 FİDEDEN 55 KİLOGRAM ÜRÜN

Normal şartlarda en sistemli seralarda bile bir domates fidesinden 20 kilogram civarında ürün alınabiliyor ama bizim yetiştirdiğimiz fideden 55 kilogramın üzerinde verim alınabiliyor" diye konuştu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Domatese kaç günde bir su verilir?

Sıcak havayı seven olan domates genellikle yaz aylarında güneş ışığıyla birlikte olgunlaşır. Olgunlaşması için bir diğer etken sudur. Düzenli olarak sulanması gereken aralık genellikle 3 gün olarak kabul edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Her yıl aynı yere domates ekilir mi?

Domates, biber ve patlıcan aynı familyaya bağlı olduklarından hastalık, zararlıların o toprağa yerleşmesi ve hep aynı besin maddelerinin tüketilmesi toprağın bu yönde zayıf kalmasına neden olduğundan, bu sebze türleri arka arkaya aynı tarlada yetiştirilmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Domates fideleri kaç günde bir sulanır?

Fide ekildikten sonra yapılması gereken en önemli şey bunu sulamak olarak bilinir. Haftada 1 ila 2 gün sulama işlemi yapılması gerekir. Serin olan saatlerde sulamak daha uygun olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kışın domates yetişir mi?

Domateslerin kışın yetiştirilebilmesi için fidanların, eylül ayının sonundan kasım ayının sonuna kadar yetiştirilmesi gerekmektedir. Fideler, ocak ayına kadar sürekli olarak bir yerde muhafaza edilmektedir. Fideler sıcak suyla sulanır ve bulundukları ortamın ısısı 20-22°C olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koyuncuseracilik.com

Domates fidesi hangi ayda dikilir?

Her durumda domatesin bir ekim zamanı vardır. Domates tohumu ve fidesinin ekim, dikim zamanı don tehlikesinin ortadan kalktığı zaman olan ilkbahar aylarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asgen.com.tr

Domates kaç derece soğuğa dayanır?

Kızarmasını tam olarak tamamlamamış bu domatesler ancak bu koşullarda olgunlaşıp kızarmaya devam edebilirler. Depolama süresi 3 hafta kadardır. Soğuk vurmasına hassastırlar. 2 haftadan uzun süre 13 °C depolanmaları kızarma olmadan anormal bir bozulmaya neden olabilir. Olgunlaşma 18-21 °C'de gerçekleşebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: termodizayn.com

Domates fidesi nasıl güçlendirilir?

Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zengardentr.com

Domatese can suyu ne kadar verilir?

Domates: Karık yöntemi ile sulanır. Fidelerin dikiminden hemen sonra can suyu verilir. Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Domates verimini artırmak için ne yapmalı?

Dekara 40 kg, taban gübresi 20 potasyum sülfat gübresi kullanılması gerekmektedir. Domates veriminin yüksek oranda olması için gübreleme önemli olmaktadır. Düzenli sulamalarda domatesin çatlamasına önlem alınmaktadır. Bu şekilde, ürün verim ve kalitesi artmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: intfarming.com

Domates fidesi neden ölür?

İletim demetlerinin fungus miselleri ile tıkanması sonucu gövde dokusunun rengi bozulur, kahverengileşir. Zamanla bitki tümüyle solar ve ölür. Fide kök çürüklüğü hastalığı tüm sebze çeşitlerinde fidelik devresinde zarar yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gentatarim.com

Domates Kurtlanir mi?

Yaprakta ve meyvede açılan galerilerde zararlının siyah renkteki pislikleri görülmektedir. Domates güvesi, domateslerin kurtlanarak pazar değerinin kaybolmasına sebep olur ve meyvede açılan galerilere sekonder mikroorganizmaların yerleşmesiyle çürümeler meydana gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Yaz domatesi ne zaman biter?

Hasat Ve Verim:Serada domates yetiştiriciliğinde hasat tohum ekiminden itibaren yaklaşık 4.5-5 ay sonra başlar.Tek ürün yetiştiriciliğinde şubat ayında başlayan hasat temmuz ayına kadar sürer.Sonbahar yetiştiriciliğinde Kasım ayı ortalarında başlar,şubat ayı ortalarında biter.İlkbahar yetiştiriciliğinde ise Nisan ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Domates fide şaşırtma ne zaman yapılır?

Şaşırtma zamanı ilk yaprakların tam gelişmelerini tamamladıkları ve yere paralel duruma geldikleri zaman en uygun zamandır. Bu dönem çimlenmeden 10-14 gün sonradır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakkari.tarimorman.gov.tr

Domates fidesi hangi gübreyi sever?

10-8-10, gübrenin %10 azot, %8 fosfor, %10 potasyum içerdiği ve geri kalanı dolgu malzemesi olduğu anlamına gelir. 10-8-10 dizi numaralı gübreler domates tohumunda çokça kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asgen.com.tr

Domates fidesi dikerken nelere dikkat etmek gerekir?

1- Dikimi kuzey-güney yönünde, cift sıra dikimi sistemine göre yapılır. 2- Fideleri çıkarırken yapraklı kısımdan kavranmalı, gövde kesinlikle zedelenmemelidir. 3- Şaşırtmada fide derin dikilmemeli kök boğazı toprak ile örtülmemelidir. 4- Dikim akşamüzeri serin saatlerde yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidesan.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT