Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dolmalık Kabak kaç günde bir sulanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dolmalık Kabak kaç günde bir sulanır?

Kabakta Sulama
Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kabak hangi aralıklarla sulanır?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralıklarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kabağa ne zaman su verilir?

İlk sulamadan 2-3 hafta sonra 2. sulama yapılır. Kabaklar tohum oluşturduktan sonra hasat edilecekleri için meyveler tohumluk meyve iriliğini aldıktan sonra sulamaya gereksinim duymazlar. Ancak sulama çekirdek kabağı yetiştiriciliğinde tohum verimi ve iriliğini etkileyen bir faktördür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutahya.tarimorman.gov.tr

Balkabağı çok sulanır mı?

Sulama: Bal kabağı bitkisi sulama ihtiyacı yüksek olan bir bitki. Bu sebeple toprağının her zaman nemli olduğundan emin olmalı, sulama düzenini asla aksatmamalısınız. Mümkünse bitkiyi aynı gün ve aynı saatte, dinlendirdiğiniz bir suyla sulamaya özen göstermelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kabak neyi sever?

Öncelikle ihtiyacımız olan malzemelere bakacak olursak; tohum, drenajlı derin saksı, bahçe toprağı, gübre ve su. Kabak bitkisi gübreyi çok sever. O yüzden çiftlik gübresi de kullanılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.bel.tr

HANGİ SEBZE; NE ZAMAN VE NASIL SULANIR? (AÇIKLAMALARDAKİ VİDEOYU İZLEYİNİZ )

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kabak çok sulanır mı?

Kabakta Sulama

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak, bitkinin gelişmesi ve verimi bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk, sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Kabağa ne gübre atılır?

Kabak Çekirdeği Fideden dikimlerde, fide viyolleri bir gece susuz bekletilerek viyollerin içinde boşluklu alan yaratılarak 100 lt suya 300 cc sıvı solucan gübresi konarak iyice karıştırılır ve viyoller bu suya bandırılarak 15 sn bekletilerek sıvı gübrenin köklere iyice işlemesi sağlanarak dikime geçilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekosol.net

Dolmalık kabak ne zaman ekilir?

Kabak tohumu ekimi için genellikle İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları tavsiye edilir. Kabak tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Kabak tohumu ekim derinliği 2.5-5 cm sıralar üzeri mesafe, 50-80 cm sıralar arası 100-105 cm arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alibotanik.com

Balkabağı neyi sever?

Balkabakları güneşi sever bu sebeple güneş gören bir yere ekmeniz daha mantıklı olacaktır. Kabaklara ekstra bir destek vermek için toprağınızı kompost yaparak önceden hazırlayın. Kabakları dikmeyi planladığınız yerde büyük delikler açın ve ekimden bir hafta önce kompost karışımıyla doldurun.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Balkabağı nasıl depolanır?

Balkabaklarını temizledikten sonra dörde bölüp fırınlıyoruz. 150 santigrat derecede fırınladığımız balkabaklarını kabuklarından ayırarak derin dondurucu kaplarına yerleştiyoruz ve saklıyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saklamarehberi.com

Kabak çok Sulanırsa ne olur?

Kabak Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? Kabak tohumları nemli kalacak şekilde sulanmalıdır. Fakat aşırı sulama yapılması durumunda çürüme oluşacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kabak neden Buyumez?

Potasyum eksikliğinde meyve renginde ve kalitesinde bozukluk, soluk çiçeklenme, yaprak kenarlarında yanıklık, hastalık görülür. Fosfor eksikliğinde tohum oluşmaz ve meyve büyümez. Kalsiyum eksikliğinde yaprak yanıkları ve zayıf kök görülür. Kükürt eksikliğinde yaprak sararması, verimsizlik ve kalitesizlik görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ufuktarim.com

Su kabağı kaç günde çıkar?

Farklı renk ve türlerde yetiştirdiğiniz süs kabakları ile bu yaz herkesin gözü bahçenizde olacak, yeter ki siz hasattan birazını komşularınızla paylaşın. Tohumları 10–14 gün arasında filizlenmeye başlar, meyveleri 10-13 cm ulaştıkça toplayabilirsiniz. Bol güneş alan, verimli topraklarda en iyi sonucu verirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zengardentr.com

Kabak ne kadar sürede büyür?

Kabaklarda vegetasyon süresi yazlık çeşitlerde yaklaşık 100, kışlık çeşitlerde ise 180-200 gündür. Uzun süreli kuraklık ve aşırı nem mantari hastalıkların yayılmasına neden olur. Bu nedenle yetiştirme dönemi ve yerinin çok iyi seçilmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turktob.org.tr

Kabak gölgede kurur mu?

Kabak nasıl kurutulur? Kabağı kurutacağınız yerin direkt güneş almaması önemli. Gölge, çok rüzgar olmayan bir balkon en ideali.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Kabak nasıl büyür?

Uygun ortamda yetiştirilen yazlık kabak fideleri, 60-80 cm sıra arası ve 50-60 cm sıra üzeri mesafe korunarak ocaklara dikiliyor. Eğer tohumla yetiştiricilik yapılacaksa 60-80 cm sıra üzeri aralıkla tohum ekiliyor. Her ocağa 2-4 adet tohum verilmesi yeterli oluyor. Yazlık kabaklar, tekli masura şeklinde yetiştiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Bal kabağı hangi ayda dikilir?

Bal kabağı, sıcak ve ılıman iklim bitkisidir. Soğuk havayı sevmeyen bal kabağı, bu nedenle ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında ekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lezzet.com.tr

Balkabağı hangi ayda verilir?

Bebeğiniz 6 aylıkken bal kabagi yemeye başlayabilir. Dilerseniz doğrudan püre yapıp verin, dilerseniz bu püreye biraz yoğurt ya da yulaf, hatta tavuk bile ekleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gurmebebek.com

Balkabağı hangi ay çıkar?

Balkabağının toplanma zamanı bölgeden bölgeye değişmekle birlikte genellikle ekim ve kasım aylarında toplanır. Bu aylar arasında balkabağının meyveleri tam olarak olgunlaşır ve en lezzetli hale ulaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Dolmalık kabak hangi mevsimde yetişir?

Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Kış ayında ne ekilir?

Kış ayı sebzeleri daha çok yeşildirler. Bunlar arasında ıspanak, lahana, brokoli, havuç, turp, pazı yer alır. Maydanoz, nane, tere gibi yeşillikler de her mevsim yetiştirilebilmektedir. Bu sebzeleri yetiştirmek için mutlaka bahçeye ihtiyaç duyulmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Aralık ayında ne ekilir?

Sebzecilik: Kışlık sebzelerin (lahana, havuç, turp, ıspanak, pırasa, marul) hasadına devam edilir. Seracılık: Fidelikler hazırlanır. Yazlık çeşitlerin yastıklara tohum ekimi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Gübre yerine ne kullanılabilir?

  • Meyve & Sebze Kabukları
  • Haşlama Yumurta Suyu.
  • Sebzelerin Suyu.
  • Muz Kabuğu.
  • Elma Sirkesi.
  • Odun Külü
  • Çay Posası
  • Sarımsaklı Su.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Gübre verilmezse ne olur?

Toprakta, yetiştirilen bitkilerin ihtiyacını karşılayacak miktarda besin maddesi yoksa, toprağa bitki besin maddeleri verilmesi gerekir. Toprağa besin maddeleri verilmezse, bir süre sonra besin maddelerinin eksilmesi nedeniyle üretim azalır. Yeterli ve kaliteli ürün alabilmek için bitkinin beslenmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimkutuphanesi.com

Kabak neden çatlar?

Şiddetli enfeksiyonlarda gövdede çatlamalar ve bunu takiben bitkilerde ölüm görülür. Bu virüs ile bulaşık bitkilerin meyvelerinde sarımsı yeşil renk değişimi ve kabarcıklaşma oluşur. İleriki dönemlerde meyvelerde küçülme, belirgin mozaik lekeler, meyve etinde sertleşme ve çatlama görülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT