Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dolgulu diş fırçalanır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dolgulu diş fırçalanır mı?

Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dtseydakizilirmak.com

Dolgu yapılan diş kaç gün sonra fırçalanır?

Dişlerin fırçalanabilmesi için dolgunun genel sertliğe ulaşma süreci tamamlanmış olması gerekmektedir. Dolgunun genel sertliğe ulaşması 24 saatte olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elacabuk.com

Diş dolgudan sonra diş fırçalanır mı?

Diş dolgu sonrası dolgulu diş fırçalanır mı veya dolgu yapılan diş fırçalanır mı soruları merak konusudur. Evet dolgudan sonra dişlerinizi hekiminizin belirttiği gibi fırçalayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hamzakeskin.com

Dolgulu diş temizlenir mi?

Normal şartlarda dolgulara zarar vermeden diş beyazlatma işlemi yapmak mümkündür. Beyazlatma jellerinin asiditesi nötre yakındır ve bağlantıda bir hasar yaratmazlar. Dolgu kenarlarında açıklık ya da sızıntı yaratacak bir durum olması önemlidir, bunu mutlaka değerlendirmek gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kanal tedavisi ve dolgu yapılan diş fırçalanır mı?

Beyaz Işık Ağız Diş Sağlığı polikliniklerinde kanal tedavisi tamamen ağrısız ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmektedir. Kanal tedavisinden sonra dişler fırçalanmaya devam edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beyazisik.com

Diş Dolgusunun Düşmemesi İçin Neler Yapılır ?

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Diş dolgu tam olarak ne zaman oturur?

Amalgam dolgu yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşmakta ve final sertliğe 24 saatte ulaşmaktadır. Bu sebeple eğer ağzınıza amalgam dolgu yapıldıysa 2 saat hiçbir şey yememeniz, 24 saat boyunca sert gıdaları çenenizin dolgu yapılmamış diğer yarısıyla yemeniz gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saraydis.com

Hatalı diş dolgusu nasıl anlaşılır?

Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbuldentalcenter.com

Dolgu dişin ömrü ne kadardır?

Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Dolgu yapılan diş tekrar çürür mü?

Hastalarımıza dolgu yaptıktan sonra bir daha çürümemesinin garantisini veremiyoruz. Çünkü bir çürüğün olduğu bölgeyle daha sonra farklı yerde oluşması tekrar meydana gelebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drosmancetin.com

Dolgu ne kadar süre dayanır?

Dolgu materyaline göre kalıcılıkları 1,5 ila 2,5 yıl arasında değişmektedir. Uygulama sonrası 3-4 hafta sert hissedilebilir. Daha sonra yumuşayarak dokuyla bütünleşirler. Çene dolgusu veya jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taskinyucel.com

Yeni dolgu yapılan diş neden sızlar?

Çoğu zaman yapılan dolgunun vaktinin dolmasından kaynaklı bu ağrılar meydana gelebilir. Yani dolgunun kırılması, erimesi ve dişin hava alması sebeplerinden ötürü ağrı gelişebilir. Tüm bunların yanında dişteki çürüğün iyi temizlenmemesi, içeride çürüğün ilerlemesine neden olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevilborbay.com

Yeni yapılan dolgu sızlar mı?

Yeni yapılan dolgularda dişe yapılan işlem sırasında oluşan sıcaklık ve kullanılan kimyasallar nedeniyle bir süre hassasiyet hissi oluşabilir. Genellikle 2 haftaya yakın bir sürede giderek azalan soğuğa duyarlılık vardır. Derin dolgularda bu süre biraz daha uzayabilir ve doktorunuz sizi bu konuda uyaracaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: confident.net

Dolgu yapılan diş 1 ay sonra neden ağrır?

Dolgulu Diş Neden Ağrır? İşlemden kısa süre oluşan ağrılar genellikle geçicidir ve doktorun tavsiye edeceği ilaçlarla dindirilebilir. Bu ağrılar, dişte ve ağızda oluşan travmaya, yapılan işlemlerin yarattığı baskıya bağlı olabilir. Diş eti yüzeyindeki işleme bağlı yara vb. de bu ağrıya neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentumitkoy.com

Dolgu yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aligurlek.com.tr

Diş dolgusu yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Dolgu ardından, uyuşukluk geçmeden hiçbir şey tüketmemeniz gerekir. Zira anestezi etkisi ile dudak ve yanak ısırması, diş kırılması görülebilir. İlk dönemde meydana gelen diş hassasiyetleri için de sıcak ve soğuk şeylerin yenilip içilmemesine özen gösterilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Aynı anda kaç diş dolgu yapılır?

Bir günde kaç dişe dolgu yapılabilir? Bu konuda her hekimin bir uygulama şekli olabilir. Ancak genellikle bir gün içerisinde en fazla iki dişe dolgu yapılmaktadır. Tek dişin ortalama yarım saat sürdüğünü düşünürsek en doğrusu da bu şekilde yapmak olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galaksidisklinigi.com

3 dolgu aynı anda yapılır mı?

Bir günde birden fazla dişe dolgu yapılabilir. Yapılabilecek dolgu sayısı dolgunun zorluğuna ve dolgu yapılacak dişlerin bulunduğu bölgeye göre değişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaannejat.com

Diş dolgusu koku yapar mı?

Diş dolgularının ağızda koku oluşturduğu yönünde yaygın bir inanış bulunmaktadır. Ancak, bu inanış genellikle yanlış anlaşılmış veya abartılmış bir konudur. Doğru şartlar altında uygulanan diş dolgularının ağızda kötü koku oluşturmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentia.com.tr

Dolgu altından diş çürür mü?

Ayrıca amalgam diye adlandırılan gümüş dolgular hala en sağlam dolgu olmasına rağmen dişe mekanik olarak tutundukları için dolgu ile diş arasından bakteri sızıntısı olabilir, dolgunun altında kolayca yeni çürük oluşabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: doktortakvimi.com

En sağlıklı diş dolgusu nedir?

Günümüz diğer dolgu materyallerin gelişmesi ile artık amalgam dolgu tercih edilmemektedir. Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Diş dolgusu kimlere yapılmaz?

Dolgu Kimlere Uygulanmaz?
  • Gebelikte ve emzirme döneminde dolgu uygulanmamalıdır.
  • Uygulama alanında aktif enfeksiyonu olan hastalarda(iltihap, yara ve uçuk vb)
  • Keloidal ve hipertrofik skar(Kötü yara iyileşmesi öyküsü olan hastalarda) yapısı olan hastalarda.
  • Otoimmün hastalıkları olanlarda(polymyositis/dermatomyositis)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakanbuzoglu.com

Dolgu kac ayda erir?

Dolgu ne zaman erir? Eritme işlemi sonrası dolgu 3 ile 7 gün arasında erimektedir. Eritme işlemi için tek seans yetmeyebilir, bazen ikinci, çok nadiren üçüncü seans yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dk-klinik.com.tr

Dolgu geri çıkar mı?

Öncelikle bilinmesi gereken dolgunun kalıcı mı yoksa geçici mi olduğudur. Eğer kalıcı dolgu yapıldıysa, dolguda erimeyen kimyasal içerikli maddeler kullanıldığından yapılan işlemin maalesef geri dönüşü çok zor olmaktadır. Uygulamada, Hyalüronik asit bazlı dolgu kullanıldıysa zamanla bu madde eriyerek vücuttan atılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drbuketyildirim.com

Dolgu hangi durumlarda düşer?

Diş dolgusu yaptıran bir kişi gerekilen ağız ve diş bakımını yerine getirmezse diş dolgusu kısa sürede düşebilir. Ayrıca sakız gibi yapışkan gıdaların veya abur cuburların tüketilmesi diş dolgusunun düşmesine neden olmaktadır. Diş dolgusu ayrıca dişlere uygulanan bir kuvvet neden ile düşebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esdent.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT