Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dolgu ne zaman yapılamaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dolgu ne zaman yapılamaz?

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz? Harabiyetin dişin büyük bir kısmını kapsadığı durumlarda, kendiliğinden başlayan bir ağrı mevcutsa yani öncelikli olarak kanal tedavisi gerekiyorsa ya da bunların dışında hekimin gerekli gördüğü başka sebepler var ise dolgu tedavisi uygulanamayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Hangi dişe dolgu yapılmaz?

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz? Teorik olarak bakarsak hemen her diş çürüğüne dolgu yapılabilir. Dolgu tipinin seçiminde ise çürüğün büyüklüğü belirleyici özelliğe sahiptir. Şayet çürük derinlere ulaşmış ve sinirlerde tahribat yapmış ise köklere kadar gelmiş ise önce çürük temizlenip kanal tedavisi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliluyardisklinigi.com

Kimlere dolgu yapılmaz?

KİMLERE UYGULANMAZ? Dolgu maddeleri gebelere ve emzirme dönemindeki kişilere, 12 yaş altındakilere, immünsüpresif tedavi alanlara, aktif enfeksiyon ve inflamasyon bölgesine uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drozlemsilistreli.com

Diş dolgu iyi yapılmazsa ne olur?

Ağız bakımı iyi yapılmazsa diş üzerinde plak oluşumu devam eder bu da dişin çürümesi ile sonuçlanır. Bazı durumlarda dolguda oluşan çatlaklar ve kırıklar sızıntıya neden olarak dolgunun altında çürük oluşmasına sebep olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaannejat.com

Düşen dolgu yapılmazsa ne olur?

Eğer bu müdahale olmazsa, mevcut dişin kaybedilmesi mümkündür. Düşen dolgunun yarattığı boşluk gıda artıkları ve bakteriler tarafından işgal edilmesi söz konusu olabilir. Bu durum, dişin sert dış tabakasının altındaki tabaka olan dentin'in ortaya çıkmasına neden olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Yüz dolgusu sonrası şişlikler ne zaman geçer? - Op. Dr. Orhan Murat Özdemir - Ankara

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dolguların ömrü ne kadardır?

Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Diş dolgu ne zaman sertleşir?

Günümüzde genel olarak kompozit dolgu yapılmakla birlikte, kompozitin başarılı olamayacağı ender durumlarda amalgam dolgu da yapılabilmektedir. Amalgam dolgu yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte, tam sertliğine ise 24 saatte ulaşmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dtseydakizilirmak.com

Hatalı diş dolgusu nasıl anlaşılır?

Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbuldentalcenter.com

Diş dolgusu ne zaman kurur?

Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynova.org

Dolgu sökülüp tekrar yapılır mı?

Eğer dolgu yapılan dişlerden birinde kontak gerçekleşmiyorsa, bu durumda dolgulardan biri sökülüp, o kontak sağlanacak şekilde yenilenebilir. Ayrıca eski dolgularda çatlak ve kırık varsa dolgu değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Dolgu tam olarak ne zaman oturur?

Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lotusdermatoloji.com

En fazla kaç dişe dolgu yapılır?

Bir günde kaç dişe dolgu yapılabilir? Bu konuda her hekimin bir uygulama şekli olabilir. Ancak genellikle bir gün içerisinde en fazla iki dişe dolgu yapılmaktadır. Tek dişin ortalama yarım saat sürdüğünü düşünürsek en doğrusu da bu şekilde yapmak olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galaksidisklinigi.com

Yanak dolgusu kaç ay sürer?

Kremlerle yapılan hafif bir anestezi sonrası yaklaşık 15-30 dakika gibi kısa sürede uygulanır. Enjektör içerisindeki dolgu maddesi cilt altına enjekte edilir. Etkisi Ne Kadar Sürer? Kullanılan dolgunun niteliği ve kişinin cilt yapısına göre etki ortalama 12-16 ay devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taskinyucel.com

Dolgulu diş Çürürse çekilir mı?

Dolgulu dişlerde çürüme görüldüğünde, diş hekimi çürük bölgenin temizlenmesi için dolgu malzemesinin çıkarılması gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uniqdent.com

Dolgu yapılan diş tekrar çürür mü?

Hastalarımıza dolgu yaptıktan sonra bir daha çürümemesinin garantisini veremiyoruz. Çünkü bir çürüğün olduğu bölgeyle daha sonra farklı yerde oluşması tekrar meydana gelebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drosmancetin.com

En sağlıklı diş dolgusu hangisi?

Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Dolgu yapildiktan kac gun sonra diş Fircalanir?

Bu süre genellikle 24 ila 48 saat arasında değişir. Dolgu işlemi sonrasında, diş hekiminiz size dolgunun tam olarak sertleşmesi için beklemeniz gerektiğini söyleyecektir. Bu süre boyunca, dişe baskı yapabilecek veya dolgunun şeklini bozabilecek herhangi bir şeyden kaçınmanız önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentallaid.com.tr

Dolgu yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aligurlek.com.tr

Dolgu ne zaman erimeye başlar?

Dudak Dolgusunun Kalıcılık Süresi Nedir? Dudak dolgusunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle beraber 9-12 aydır. Ancak bu demek değil ki 9. aya kadar erimeyecek; dolgu yapıldıktan sonra dudak hareketli bir bölge olduğu için hızlı bir şekilde metabolize olmaya başlar ve erime süreci 9 ayı bulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gorkemcaliskan.com

Diş dolgusu neden hemen düşer?

Dolgular genellikle yenilen sert yiyecekler nedeni ile düşmektedir. Ayrıca diş sıkma gibi durumlar dişte yer alan dolguların düşmesine sebebiyet verebilir. Diş dolgusu yaptıran bir kişi gerekilen ağız ve diş bakımını yerine getirmezse diş dolgusu kısa sürede düşebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esdent.com.tr

Dolgu yapılan diş 1 ay sonra neden ağrır?

Ancak uzun süreli bir hassasiyet görülmesi hatalı diş dolgusuna işaret etmektedir. Dolgu yapılan diş 1 ay sonra neden ağrır? Bu durum da dolgunun hatalı bir şekilde yapıldığının göstergesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevilborbay.com

Yeni dolgu yapılan diş neden sızlar?

Dolgu tamamlandıktan sonra ilk birkaç hafta dolgu uygulanan dişin ağrıması, hassaslaşması ve sızlaması normal kabul edilmektedir. Çünkü çürük temizleme uygulaması esnasında, dişin damar sinir ağının mevcut olduğu pulpa bölümüne yaklaşılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esdent.com.tr

Dolgu neden çabuk erir?

Normal prosedürde uygulanılan dudak dolgusunda zamanla düşük seviyelerde hiyaluronidaz üretmektedir. Bu madde hyalüronik asidin zamanla yol olmasına ve parçalanmasına neden olur. Dolgu maddelerini sonradan eritilebilmesi ve çıkarılabilmesi için doğal dermal dolgu maddelerini tercih etmeniz önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hospitalturk.com

Diş dolgusu hava alırsa ne olur?

Dolgunun hava alması, Altta kalan sağlam dişin çürümesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetekerdisklinigi.com

Dişe baskı yapınca ağrıyor ne yapmalıyım?

Dişin üzerine basıldığında ağrı olması veya en küçük bir temasın bile ağrı nedeni olması dişin sinirinde bulunan iltihabın, kök ucundan dışarı yayıldığı anlamına gelir. Bu durumda yapılması gereken tedavi; “Kanal Tedavisi”dir. Hemen bir diş hekimine veya Endodontiste gitmelisiniz aksi halde her an bir apse gelişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: farukhaznedaroglu.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT