Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dişe dolgu yapılınca nelere dikkat edilmeli?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dişe dolgu yapılınca nelere dikkat edilmeli?

Dolgu işleminden sonra, hiçbir şeyin yenilmemesi ve içilmemesinin önerilmesinin esas nedeni, yeni yapılan dolgunun hassasiyetinden ziyade ağızda oluşan uyuşukluk ve bu uyuşukluk (hissizlik) ile yemek yerken dişler ile ağıza zarar verebilme ihtimalidir. Yoksa yeni yapılan dolgu yemeye ve içmeye engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dtseydakizilirmak.com

Dolgudan sonra ne yapılmaz?

Dolgu ardından, uyuşukluk geçmeden hiçbir şey tüketmemeniz gerekir. Zira anestezi etkisi ile dudak ve yanak ısırması, diş kırılması görülebilir. İlk dönemde meydana gelen diş hassasiyetleri için de sıcak ve soğuk şeylerin yenilip içilmemesine özen gösterilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Diş dolgu tam olarak ne zaman oturur?

Amalgam dolgu yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşmakta ve final sertliğe 24 saatte ulaşmaktadır. Bu sebeple eğer ağzınıza amalgam dolgu yapıldıysa 2 saat hiçbir şey yememeniz, 24 saat boyunca sert gıdaları çenenizin dolgu yapılmamış diğer yarısıyla yemeniz gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saraydis.com

Diş dolgusu ne kadar sürede iyileşir?

Dolgu tedavisi uygulanan hastalar bu duruma 2-3 gün içerisinde alışırlar. Ancak 2-3 gün içerisinde dahi alışılmıyorsa diş hekimini bu konuda bilgilendirmekte fayda vardır. Dolgu tedavisi sonrasında sıcak ve soğuk hassasiyetinin yaşanması çok normaldir. Hatta bu hassasiyet durumu 2-3 hafta kadar sürebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aliadent.com

Dolgu yapıldıktan sonra ne zaman diş fırçalanır?

Dişlerin fırçalanabilmesi için dolgunun genel sertliğe ulaşma süreci tamamlanmış olması gerekmektedir. Dolgunun genel sertliğe ulaşması 24 saatte olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elacabuk.com

Dolgu İşlemi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Diş dolgudan sonra su içilir mi?

Dolgu işleminden sonra, hiçbir şeyin yenilmemesi ve içilmemesinin önerilmesinin esas nedeni, yeni yapılan dolgunun hassasiyetinden ziyade ağızda oluşan uyuşukluk ve bu uyuşukluk (hissizlik) ile yemek yerken dişler ile ağıza zarar verebilme ihtimalidir. Yoksa yeni yapılan dolgu yemeye ve içmeye engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dtseydakizilirmak.com

Dolgu kaç saate kurur?

Amalgam dolgu, yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte ulaşır. Genel olarak tam sertliğe ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bundan dolayı da amalgam dolgu söz konusu ise hasta 2 saat herhangi bir şey tüketmemelidir. Bu süreden sonra da yalnızca yumuşak gıdalar tüketilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynova.org

Hatalı diş dolgusu nasıl anlaşılır?

Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbuldentalcenter.com

Yeni dolgu yapılan diş neden sızlar?

Çoğu zaman yapılan dolgunun vaktinin dolmasından kaynaklı bu ağrılar meydana gelebilir. Yani dolgunun kırılması, erimesi ve dişin hava alması sebeplerinden ötürü ağrı gelişebilir. Tüm bunların yanında dişteki çürüğün iyi temizlenmemesi, içeride çürüğün ilerlemesine neden olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevilborbay.com

Dolgu ücreti ne kadar?

Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 400 TL ile 450 TL, Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 500 TL ile 600 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 1000 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: periodent.net

Dolgudan kaç gün sonra banyo yapılır?

Dolgu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler:

– Dolgu uygulamasından sonra ilk 24 saat sıcak banyo, duş yapılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oykucelen.com

En sağlıklı diş dolgusu hangisi?

Hem estetik hem de sağlık olarak seramik ve kompozit dolgular daha üstündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Dolgu kaç gün sonra etkisini gösterir?

Dolguda çoğu insan için ideal süre 6 ile 18 ay arasındır. Dolgunun oturması için on ile on beş gün süre geçmesi tavsiye edilir. Dolgu anında etkisini gösterse de cilt ile uyum sağlaması için beklemekte fayda vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dryusuftopal.com

Dolgudan sonra yan yatılır mı?

İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz. Bundan dolayı mümkün olduğu kadar sırt üstü yatmalarını önermekteyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: handeulusal.com

Dolgudan kaç saat sonra bir şey içilir?

Kolay ve acısız bir işlem olan diş dolgu sonrasında en çok merak edilen konu ise, kaç saat sonra yemek yenilebileceğidir. Diş dolgusu işlemin yaklaşık 2 saat sonra yemek yenilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yesiltepepoliklinigi.com

Dolgudan sonra bir şey yenilir mi?

Dolgudan sonra yemek ilk 2 saat içerisinde tüketilmemelidir. Yemek yenmesi zorunlu durumlarda yumuşak gıdalarla tedavinin gerçekleştirildiği bölgenin tersinde tüketilmesi gerekmektedir. Sıcak veya soğuk içeceklerden uzak durulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentallaid.com.tr

Dolgu yapılan dişim ağrıyor ne yapmalıyım?

Dolgu sebebiyle ağrı oluştuğu zaman en kısa sürede bir diş hekimine gidilmelidir. Çünkü ağrının sebebi dişte daha büyük problemlere yol açabilir. Aynı zamanda dolguda oluşan boşluk veya hijyen kaynaklı bir problem o bölgede şiddetli ağrılara yol açabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Dolgulu dişim ağrıyor evde ne yapmalıyım?

Bir havlu ya da bez içerisine buz koyarak, dolgulu dişin olduğu bölgeye yanağın üstünden soğuk uygulaması da yapılabilir. Bu uygulama ağrının hafifletilmesini sağlar. Zerdeçal antienflamatuar özelliğe sahip olduğu için iltihaplanmaya karşı etkili olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentalparklinik.com

Dolgu yapıldıktan sonra diş çürür mü?

Dişlere uygulanan dolgu tedavisi ile amaçlanan dişin ağızda kalması ve görevini yerine getirmeye devam etmesidir.Dolgunun yapılmış olması bir dişin tekrar çürümeyeceği anlamına gelmez. Gerekli ağız hijyeni sağlanmaz ise dişler tekrar çürüyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: estdent.com.tr

Dolgu düzgün yapılmazsa ne olur?

Dolgu iyi yapılmazsa, karışım diş dokusuna tam olarak yapışmayabilir ve bu durum dolgunun düşmesine veya boşluk oluşmasına neden olabilir, bu da daha fazla çürümenin oluşmasına ve pulpa olarak uzun süreli diş ağrısına neden olabilir. Diş enfekte olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentsuadiye.com

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz?

Hangi çürüklere dolgu yapılmaz? Teorik olarak bakarsak hemen her diş çürüğüne dolgu yapılabilir. Dolgu tipinin seçiminde ise çürüğün büyüklüğü belirleyici özelliğe sahiptir. Şayet çürük derinlere ulaşmış ve sinirlerde tahribat yapmış ise köklere kadar gelmiş ise önce çürük temizlenip kanal tedavisi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliluyardisklinigi.com

Dişe dolgu yaptırdıktan sonra ağrı olur mu?

Her insanda olmasa da diş dolgusu yaptıran kimi kişide ağrı ve sızlama görülmektedir. Hassasiyetin asıl sebebi sinir tahrişi, alerjik reaksiyon olabilir. Ayrıca yanlış hizalayarak ısırma da etkenlerden biridir. Dolgudan sonra diş ağrısı zamanla azalacağı gibi aşırı ağrı, ateş ve şişlik gibi semptomlar da görülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevilborbay.com

Ilk dolgu ne kadar dayanır?

Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Dolgu kaç senede erir?

Dolgu materyaline göre kalıcılıkları 1,5 ila 2,5 yıl arasında değişmektedir. Uygulama sonrası 3-4 hafta sert hissedilebilir. Daha sonra yumuşayarak dokuyla bütünleşirler. Çene dolgusu veya jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taskinyucel.com

Dolgu kaç ayda erir?

Dolgu yapılan alana enjekte edildikten sonra cildimizin altındaki yapıya bütünleşmiş olur ve bir takım kimyasal reaksiyonlar başlar. Bu dolgunun metabolize edilme fazıdır ki, dolgu yapıldığı an itibariyle bu faz başlar. Dolgunun kalitesine göre ve yapısına göre 9 ay ile 3 yıl arasında değişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gorkemcaliskan.com
Önceki makale
Otobüs kaç hece?
Sonraki makale
Lise 11 sınıfta kalma var mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT