Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Diş dolgu yapıldıktan sonra neden şişer?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Diş dolgu yapıldıktan sonra neden şişer?

Diş dolgusu sonrası diş eti şişmesi, bazı durumlarda görülebilecek normal bir tepkidir. Dolgu işlemi sırasında diş etine hafif bir tahriş veya baskı uygulanabilir, bu da dolgu sonrası şişmeye neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: citydent.com.tr

Dolgu yapılan diş neden şişer?

Dolgu olan diş neden şişer incelendiğinde ise farklı nedenler görülmektedir. İki diş arasında, uzun süre yemek artığı birikmesi, ergenlik ya da hamilelikte hormon dalgalanmaları, ilaca bağlı diş eti şişmesi başlıca nedenler arasındadır. Amalgam dolguda yemek yenebilecek sertlik iki saatte elde edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: smyrnadent.com

Diş dolgu sonrası şişlik ne zaman geçer?

Hassasiyet, ağrı, dişleri kapatınca hissedilen farklılık gibi yan etkilerin hepsinin geçerli bir sebebi ve çözümü vardır. Çevre dokularda travmaya bağlı oluşan ağrılar ve hassasiyet yaklaşık 7-10 gün içinde geçecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ercebelecoglu.com.tr

Dolgu yapıldıktan sonra diş şişer mi?

Her insanda olmasa da diş dolgusu yaptıran kimi kişide ağrı ve sızlama görülmektedir. Hassasiyetin asıl sebebi sinir tahrişi, alerjik reaksiyon olabilir. Ayrıca yanlış hizalayarak ısırma da etkenlerden biridir. Dolgudan sonra diş ağrısı zamanla azalacağı gibi aşırı ağrı, ateş ve şişlik gibi semptomlar da görülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevilborbay.com

Diş dolgusundan sonra yüz şişer mi?

Uygulamanın sonuçlarını hemen görmek mümkün. Yani, dolgu maddesi enjekte edilir edilmez elmacık kemikleri ve çene hattınız daha belirgin bir görünüme kavuşacaktır. Uygulamanın ardından, işlem yapılan yerde hafif bir şişkinlik olması beklenen bir durumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drmustafakaratas.com

Diş çürükleri ve Dolgu yapıldıktan sonra Ağrı olur mu, nasıl tedavi edilir

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dolgu şişi kaç günde iner?

Dudak dolgusu işleminden sonra kişilerin dudaklarında hafif bir şişlik ve morluk oluşabilir. Bu yan etkiler normaldir ve çoğunlukla şişlik üçüncü gün itibariyle azalmaktadır. Dolgu uygulaması yapılmasını takiben yaklaşık bir hafta sonra şişlikler tam inmiş ve dudaklar olması gereken ve beklenen forma ulaşmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Hatalı diş dolgusu nasıl anlaşılır?

Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbuldentalcenter.com

Dolgu şişliğine ne iyi gelir?

Eğer dolgunlaştırma işlemi sonrasında şişlik meydana gelirse öncelikle herhangi bir şey yapılmasına gerek yoktur. Endişe edilmeden birkaç gün beklenmelidir. Bu süre sonunda şişlikler kendiliğinden geçecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drderm.com.tr

Dolgu şişliği nasıl geçer?

Dudak dolgusu enjeksiyonundan sonra uygulama bölgesinde oluşması olası şişliğin ve morluğun önlenmesi için tedavinin ardından her 2 saatte bir 15 dakika süreyle buz kompresi yapılmalıdır. Ancak buzun dudağa doğrudan temasından kaçınılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drevrenisci.com

Dolgu tam olarak ne zaman oturur?

Yüz dolgu uygulaması sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşması muhtemel bir durumdur. 1-2 gün içinde bu etkiler ortadan kalkar ve dolgu yüze yerleşmiş olur. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde tam görünümü oturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lotusdermatoloji.com

Dolgu yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aligurlek.com.tr

Yeni yapılan dolgu ağrı yapar mı?

Dolgu sonrasında soğuk sıcak hassasiyeti ilk bir kaç hafta çok doğaldır. Çürük ve yapılan dolgu ne kadar derinse hassasiyet süresi de o kadar uzun olur. Hassasiyet dolgu altına yerleştirilen ilaçlar sayesinde her geçen gün kendi kendine azalır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentvista.com

Dolgu sinire baskı yapar mı?

Sinirlere çok yaklaşmış dolgularda bu tarz baskı ağrılarının geçmesi için 4-6 haftalık bir sürece ihtiyaç olabilmektedir. Bu süreçte baskı ağrısı gittikçe azalıp geçmiyorsa muhtemelen kanal tedavisi gerekecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saraydis.com

Dolgu ödem yapar mı?

Ödem ve şişlik bu süreçte sıklıkla görülmekte olup hafif ağrı, kırmızılık, bölgesel morarmalar, kaşıntı ve cilt döküntüleri görülmesi normaldir. İşinin ehli olan kişiler tarafından yapılan dolguda şişlik ve ödem ortalama 48 saat içerisinde geçer. Dolgunun tam etkileri 4 ile 7 gün arasında kendini belli eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dryusuftopal.com

Dolgu sonrası ödem olur mu?

Dolgu enjeksiyonu sonrası dudaklarda ödem ve şişlik olması normaldir. Çoğu kişide şişlik 5. günle birlikte hafiflemiş olur, ama bazı kişilerde bu daha uzun sürebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drmustafakaratas.com

Dolgulu diş neden enfeksiyon kapar?

Gün içerisinde yoğun olarak tüketilen birtakım yiyecekler, dolgu arasındaki mesafenin açılmasına neden olur. Böylece fark etmeden bu yiyecekler dolgu bölgesindeki dişin çürümesine sebebiyet verir. Böyle durumlarda yaşanan iltihaplanma ile beraber çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmak mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Dolgu şişer mi?

Düzenli yapılan uygulamalar ile ise dolgunun kalıcı olma süresi uzatılabilir. Dolgu enjeksiyonu sonrası gelişebilecek komplikasyonlar: Dolgu enjeksiyonu iğneyle uygulanan bir yöntem olduğundan, uygulama sonrasında hafif bir şişlik ve kızarıklık oluşabilir. An cak bu etkiler her zaman her bölgede oluşmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oykucelen.com

Diş dolgusu ne kadar sürede iyileşir?

Dolgu tedavisi uygulanan hastalar bu duruma 2-3 gün içerisinde alışırlar. Ancak 2-3 gün içerisinde dahi alışılmıyorsa diş hekimini bu konuda bilgilendirmekte fayda vardır. Dolgu tedavisi sonrasında sıcak ve soğuk hassasiyetinin yaşanması çok normaldir. Hatta bu hassasiyet durumu 2-3 hafta kadar sürebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aliadent.com

Dolgu kaç gün sonra eritilir?

Dudak dolgusu eritme işlemi sonrası erime kaç gün sürer? Hyalüronik asit içerikli dudak dolgularına enjekte edilen enzim maddesi dolguya uygulandıktan sonra yaklaşık 24-48 saat içinde etki hızlıca etkisini göstermekte ve eritme işlemine başlamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hospitalturk.com

Dolgu kimlere uygulanmaz?

KİMLERE UYGULANMAZ? Dolgu maddeleri gebelere ve emzirme dönemindeki kişilere, 12 yaş altındakilere, immünsüpresif tedavi alanlara, aktif enfeksiyon ve inflamasyon bölgesine uygulanmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drozlemsilistreli.com

Dolgudan sonra hangi krem iyi gelir?

İşlem sonrası yüzünüzde yaklaşık 24 saat içinde geçecek hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Morluk oluşursa, buz uygulanabilir veya Arnica veya Hirudoid krem uygulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drpeyamiduman.com

Diş dolgusu nasıl sertleşir?

Dolgunun sertleşmesi için mavi led ya da holojen bir ışık kullanılmaktadır. Bu ışıklar dalga boyunda olup kompozit dolgu içeriğinin aktif olmasını sağlar. Dolgu işleminin ardından hekim son rötuşları yapıp dişi güzelce cilalayıp parlatır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dishastanesi.co

Dolgu düzgün yapılmazsa ne olur?

Dolgu iyi yapılmazsa, karışım diş dokusuna tam olarak yapışmayabilir ve bu durum dolgunun düşmesine veya boşluk oluşmasına neden olabilir, bu da daha fazla çürümenin oluşmasına ve pulpa olarak uzun süreli diş ağrısına neden olabilir. Diş enfekte olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dentsuadiye.com

Dolgu sökülüp tekrar yapılır mı?

Eğer dolgu yapılan dişlerden birinde kontak gerçekleşmiyorsa, bu durumda dolgulardan biri sökülüp, o kontak sağlanacak şekilde yenilenebilir. Ayrıca eski dolgularda çatlak ve kırık varsa dolgu değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okandis.com

Yeni dolgu yapılan diş neden sızlar?

Çoğu zaman yapılan dolgunun vaktinin dolmasından kaynaklı bu ağrılar meydana gelebilir. Yani dolgunun kırılması, erimesi ve dişin hava alması sebeplerinden ötürü ağrı gelişebilir. Tüm bunların yanında dişteki çürüğün iyi temizlenmemesi, içeride çürüğün ilerlemesine neden olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sevilborbay.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT