Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dava dosyasını nereden görebilirim?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dava dosyasını nereden görebilirim?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Dava dosyasının içeriğini nasıl görebilirim?

Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Dava dosyasına nereden ulaşılır?

E-devlet uygulaması üzerinden neredeyse bütün resmi kurumlar il ilgili işlemler yapılabilmektedir. Bu işlemler genelde sorgulama, başvuru ve belge alımıdır. https://www.turkiye.gov.tr/davalarim ayrıca bu linki kopyalayıp arama motoruna yapıştırıp dava dosyası sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Uyapta dava dosyası nasıl görüntülenir?

Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

E devlette dava dosyam neden görünmüyor?

Dosya kapandıktan sonra e-devlette taraf olunan davalar arasında görünmez. Eğer mobil imza veya e-imza ile UYAP'a girerseniz, kapanmış dosyalar arasında görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki.net

UYAP Dava Dosyası Sorgulama / ADALET BAKANLIĞI / İcra Dosyası Sorgulama / E-Devlet

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dava dosyam Uyapta neden gözükmüyor?

Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukat.uyap.gov.tr

Dava dosyası hemen e devlette görünür mü?

Sadece birkaç dakika içerisinde e-Devlet ile Mahkeme Dava Dosyası sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Adalet Bakanlığı tarafından e-Devlet Kapısına sunulan en önemli hizmetlerden birisi mahkeme dosyalarının takip edilebiliyor olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

E devlete dava dosyası ne zaman düşer?

Açılan dava normal şartlarda bir hafta içinde e devlet sistemine düşer. Bazı durumlarda bu süreç 2 ile 3 gün içinde de sisteme yansıdığı olur. Dava açıldıktan yaklaşık 30 ile 40 gün sonra duruşma davetiyesi kişiye PTT ile tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Dava dosyası örneği nasıl alınır?

Kişi, taraf olduğu dosyanın bulunduğu savcılık bürosundan ya da mahkeme kaleminden dosya örneğini, fotokopisini istediğine dair bir dilekçe sunarak dosya örneğini talebinde bulunabilir. Dilekçenin sunulması halinde dosyaya dair örnek alabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Karara çıkmış dosya nasıl görüntülenir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saati dahil tüm bilgilere erişilir. Eğer dosya durumu karara çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Dava bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

Dava dosyaları ile ilgili detaylara adliyelere gitmeden UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemi üzerinden ulaşılabiliyor. Dava tarihleri, dava ile ilgili diğer belgeler bu sistem üzerinden görülebiliyor. Sisteme, e-Devlet şifresi, mobil imza ve Elektronik İmza ile giriş yapılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Dava dosyam var mı?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?

UYAP DURUŞMA TARİHİ ÖĞRENME

e-devlet şifresi aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir ya da e-devlet'e normal giriş yaparak arama butonuna “uyap” yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmetler arasından “duruşma sorgulama” seçeneğine tıklayarak duruşma tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Dava dosyamı kimler görebilir?

Avukat veya stajyer, vekaletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebilir. Bu inceleme isteğinin ilgililerce yerine getirilmesi zorunludur. Vekaletname ibraz etmeyen avukata dosyadaki kağıt veya belgelerin örneği veya fotokopisi verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basaryalti.av.tr

Savcılık dosyaları Uyapta görünür mü?

DİKKAT DİKKAT : SAVCILIK/SORUŞTURMA DOSYALARININ VATANDAŞLARIN UYAP SİSTEMİNDE GÖRÜNTÜLENMESİ OCAK 2023 İTİBARİYLE HALA MÜMKÜN DEĞİLDİR. AŞAĞIDA BELİRTİLEN YALNIZCA AVUKATLARIN UYAP SİSTEMİ İÇİN YAPILABİLİR.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bersukilic.av.tr

Soruşturma dosyası e devlette görünür mü?

Hakkınızdaki şikayeti e-devlet üzerinden göremezsiniz. Çünkü soruşturma gizlidir. Her soruşturma gizli yürür. Bu sebeple bunu avukatınız dışında UYAP sisteminden görüntüleyemezsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Dava dosyası kaç para?

Yargı davalarında, binde 68,31'in dörtte biri, Ölüm ve yaralanma davalarında ise binde 68.30.020'de biri nisbi harç olarak peşin alınmaktadır. 2022 yılı için 350 TL ile 775 TL arasında değişen rakamlarda harç yatırmış olursunuz. Tüm dava çeşitleri için herhangi bir dava açtığımızda harç yatırmanız zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozkokhukuk.com

Dosya örneğini kimler alabilir?

Zira CMK 153/4 maddesine göre, müdafi, iddianamenin yargıevi (mahkeme) tarafından kabul edildiği tarihten itibaren dosya içeriğini ve muhafaza altına alınmış delilleri inceleyebilecektir. Bütün tutanak ve belgelerin birer örneğini harçsız olarak alabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Dava dosyası kararı çıkmış nasıl öğrenilir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t-hos.com.tr

Dava dosyası kaç yılda kapanır?

Suç Tarihi İtibariyle 18 Yaşını Bitirmişler İçin Dava Zamanaşımı Süresi: 5 yıl ve daha az hapis veya adli para cezasını gerektiren suçlarda 10 yıl. 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda; 20 yıl. Yirmi yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda; 24 yıl.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Dava dosyası Uyapta ne zaman düşer?

445/4 “Elektronik İşlemler” başlığı taşıyan hükmü “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter.” şeklindedir. Hukuk Muhakemeleri Yönetmeliği'nin 9. maddesinde “Elektronik ortamda yapılacak işlemlerin, ertesi güne sarkmaması açısından saat 00:00'a kadar yapılması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Bir dava dosyası kaç yılda düşer?

5 yıldan az ceza gerektiren suçlarda veya cezalarda dava zamanaşımı süresi genellikle 8 yıldır. Bu süre 12 yıla kadar uzayabilir. 20 yıldan daha fazla cezaya sebebiyet veren suçlarda dava zaman aşımı süresi 20 yıldır. Bu süre olağanüstü durumlarda 30 yıla kadar uzayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ibrahimhalilaydin.com

Dava dosyası durumu nasıl öğrenilir?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Dava dosyası neden görünmüyor?

Soruşturma aşamasında olan bir dosya UYAP'ta görünmez. Nedeni şudur; henüz dava açılmadığı için esas numarası yoktur, dava tabir edilmez. 2. Dava düşse bile UYAP portalı üzerinden görebilmeniz lazım, kapalı olarak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Dava dosyası kaç günde sonuçlanır?

Temyize giden davalarda sulh hukuk mahkemesi için sonuçlanma süresi 8 gündür. İcra hukuk mahkemelerinde bu süre 10 gün olurken iş mahkemelerinde 8 , idare ve vergi mahkemelerinde ise 30 gündür. İstinaf mahkemelerinde ise kararın kesinleşme süresi yaklaşık olarak 15-20 gündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: geyikliaydin.av.tr
Önceki makale
Zip uzantılı dosya ne demek?
Sonraki makale
Ezan okunduktan sonra ne denir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT