Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dava dosyama nasıl bakabilirim?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dava dosyama nasıl bakabilirim?

Erişim sağladıkları dosyaların evraklarını da elektronik ortamda görebilmektedirler. Bu işlemlerin tümü https://vatandas.uyap.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresiyle girilerek yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Dava dosyamı nasıl öğrenebilirim?

E-devlet uygulaması üzerinden neredeyse bütün resmi kurumlar il ilgili işlemler yapılabilmektedir. Bu işlemler genelde sorgulama, başvuru ve belge alımıdır. https://www.turkiye.gov.tr/davalarim ayrıca bu linki kopyalayıp arama motoruna yapıştırıp dava dosyası sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Dava dosyama nasıl ulaşabilirim?

Dava dosyalarının içeriğine vatandaşlar da avukatlar gibi erişebilir. https://vatandas.uyap.gov.tr/ adresinden vatandaş UYAP'a girerek sol taraftaki menüden sırasıyla 'dosya işlemleri' sekmesine, açılan sekmelerden de 'dosya sorgulama' sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esranuraydemir.com

Uyapta dava dosyası nasıl görüntülenir?

Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Dava dosyası sonucu nereden öğrenilir?

UYAP 'tan (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nden) hakkınızdaki dava dosyasını sorgulamak istiyorsanız arama motoruna “Uyap Vatandaş” yazmanız gerekmekte, vatandas.uyap.gov.tr 'ye girdiğimizde e-devlet aracılığıyla giriş'e tıklamamız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serbest.av.tr

UYAP Dava Dosyası Sorgulama / ADALET BAKANLIĞI / İcra Dosyası Sorgulama / E-Devlet

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dava dosyam Uyapta neden gözükmüyor?

Dosyanızı görememenizin nedeni; 1. dosyada vekil kaydınız bulunmamakta, 2. dosyanız kapalı 4. Uyap sisteminde mükerrer kaydınız bulunduğu için bazı dosyalarınızı görememektesiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukat.uyap.gov.tr

E devlete dava dosyası ne zaman düşer?

Açılan dava normal şartlarda bir hafta içinde e devlet sistemine düşer. Bazı durumlarda bu süreç 2 ile 3 gün içinde de sisteme yansıdığı olur. Dava açıldıktan yaklaşık 30 ile 40 gün sonra duruşma davetiyesi kişiye PTT ile tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Uyaptan nasıl bilgi alınır?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

E devlette dava dosyam neden görünmüyor?

Dosya kapandıktan sonra e-devlette taraf olunan davalar arasında görünmez. Eğer mobil imza veya e-imza ile UYAP'a girerseniz, kapanmış dosyalar arasında görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki.net

Karara çıkmış dosya nasıl görüntülenir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saati dahil tüm bilgilere erişilir. Eğer dosya durumu karara çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Dava dosyam var mı?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Dava mesajı nasıl gelir?

Avukat ve vatandaşlar Anlık Sorgulama ile herhangi bir abonelik söz konusu olmaksızın, öğrenmek istedikleri dava ya da işlemle ilgili kısa mesajı 4060'a göndererek, sistem tarafından kendilerine gönderilen cevap SMS'i ile bilgi alabilmekteler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sms.uyap.gov.tr

Soruşturma dosyası e devlette görünür mü?

Hakkınızdaki şikayeti e-devlet üzerinden göremezsiniz. Çünkü soruşturma gizlidir. Her soruşturma gizli yürür. Bu sebeple bunu avukatınız dışında UYAP sisteminden görüntüleyemezsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tevfikyildirim.av.tr

Dosyanın içeriğini nasıl görebilirim?

Dosya içeriğini görmek için vatandaş portala girmeniz gereklidir. Yoksa detaylı inceleme yapamazsınız. Vatandaş portal üzerinden dava dosyalarını detaylı şekilde evrak evrak, sayfa sayfa inceleyebilirsiniz. Dava dilekçesi, cevap dilekçesi, iddianame, tanık beyanları gibi detayları vatandaş portal ile görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Dava dosyamı kimler görebilir?

Avukat veya stajyer, vekaletname olmaksızın dava ve takip dosyalarını inceleyebilir. Bu inceleme isteğinin ilgililerce yerine getirilmesi zorunludur. Vekaletname ibraz etmeyen avukata dosyadaki kağıt veya belgelerin örneği veya fotokopisi verilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basaryalti.av.tr

e-Devlet dava Dosyası sorgulama nedir?

e-Devlet Mahkeme Dava Dosyası sorgulama hizmeti sayesinde dava konusunu, tarafları, duruşma tarihlerini, dosyanın hangi aşamada olduğunu, Cumhuriyet Savcısı tarafından incelenip incelenmediğini, kararın çıkıp çıkmadığı ve Temyiz'den dönüp dönmediği öğrenebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Bir davanın sonucu UYAP a ne zaman düşer?

Mahkemece, tüm dosya kapsamına göre, davanın yasal süresinde açılmaması nedeniyle ve dava şartı yokluğundan dolayı usulden reddine karar verilmiştir. 6100 S.K. 445/4 “Elektronik İşlemler” başlığı taşıyan hükmü “Elektronik ortamda yapılan işlemlerde süre gün sonunda biter.” şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

UYAP dava dosyası ne zaman silinir?

Kapalı dosyaların içindeki evraklar internet üzerinden görünmezler. Uyap sisteminden dosyanın silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

TC ile dava sorgulama nasıl yapılır?

e-Devlet'e T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra arama kısmına "dava dosya sorgulama" yazarak karşınıza çıkacak olan aynı isimdeki bağlantıya tıklamanız yeterli oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ensonhaber.com

Uyaptan Takip nasıl açılır?

UYAP üzerinden nasıl takip açabilirim? UYAP'a e-imzanızla giriş yaptığınızda sol menüde E-Dava ve E-takip Aç seçeneğini tıklayın. Açılan menüden İcra Takibini seçiniz. Eğer açılan sekmede beklemenize rağmen hiç bir görüntü gelmediyse bilgisayarınızda Java ve Flash programlarının kurulu olduğundan emin olunuz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: icrax.com

E-devlet üzerinden UYAP a nasıl girilir?

1- http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Giriş Seçenekleri" butonuna tıklanır. 2- Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barobirlik.org.tr

UYAP a kimler girebilir?

Vatandaşlar sadece Vatandaşlar için olan bölümlere girebilir, Müdürlüğümüzce yetki verilmiş olan şirketler; kurum portala, avukatlar; avukat portala, bilirkişiler; bilirkişi portalına giriş yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Dava dosyası kaç yılda kapanır?

Suç Tarihi İtibariyle 18 Yaşını Bitirmişler İçin Dava Zamanaşımı Süresi: 5 yıl ve daha az hapis veya adli para cezasını gerektiren suçlarda 10 yıl. 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda; 20 yıl. Yirmi yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlarda; 24 yıl.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Bir davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Dava dosya ne zaman kapanır?

Müebbet hapis talep edilen ceza davaları 25 yıl, Yirmi yılın üzerinde hapis talep edilen ceza davaları 20 yıl, 5 ile 20 yıl arası hapis talep edilen ceza davaları 15 yıl, 5 yıldan az hapis veya adli para cezası talep edilen ceza davaları 8 yıl sonunda düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: t-hos.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT