Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

CİMER i kim kurdu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » CİMER i kim kurdu?

Nitekim, Türkiye'de seçimleri tamamlayıcı nitelikteki bu mekanizmaların başında Cumhurbaşka- nımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla kurulan Cum- hurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimer.gov.tr

CİMER kime ait?

CİMER, dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkının kullanımı için oluşturulan elektronik bir kamu hizmeti aracıdır. CİMER, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığının sorumluluğunda yürütülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Cimere yazılan yazıları kim okuyor?

“Bize ne yazılırsa yazılsın tüm başvuruları en az 2 kişi okuyor. CİMER üzerinden doğrudan kamu kurumlarına gönderilen başvurular, ilgili kurumun CİMER kullanıcısı kamu personeli tarafından okunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

CİMER ceza verir mi?

BİMER veya CİMER'e Başvuran Memura Disiplin Cezası Verilemeyeceğine Dair Danıştay Kararı Bilgi edinme başvurularında devlet memuru olup olmama ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan bir başvuru usulü düzenlendiğinden üst makamlara başvuran memura makam atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burhanaksoy.av.tr

Cimere yazmak suc mu?

- CİMER"den doğrudan bir makamın (belediye, vergi dairesi vb.) hukuken yapması gereken işin yapılmasını istemek hatalıdır. İşlendiğini düşündüğünüz bir suçla ilgili (örneğin dolandırıcılık) ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Cimer ihbarı bir suç ihbarı değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

CİMER İŞTE BÖYLE KULLANILIR! - CİMER NASIL BİR SİSTEM - CİMER 'İN ARTILARI EKSİLERİ

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Cimere yapılan şikâyet asılsız çıkarsa ne olur?

CİMER şikayetleri vb yapılan şikayetlerde, şikâyetin asılsız olması durumunda şikâyet eden kişi hakkında kamu davası açılabileceği uyarısı olmalıdır. Hatta kamu davası açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimgucusen.org.tr

Cimerde şikayet eden görünüyor mu?

Cimer'e şikayette bulunurken kimlik bilgilerinizi vermek zorundasınız fakat gizlemek isterseniz şikayette bulunduğunuz kişi ve ya kurum sizin kimliğinizi göremez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

CİMER kaç gün içinde cevap vermek zorunda?

1) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında yapılan istek ve şikâyet başvurularına cevap verme süresi 30 gündür. 2) 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapılan başvurulara cevap verme süresi 15 iş günüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

Cimer e şikayet ettiğim kişi beni bulabilir mi?

Bilgi Edinme ve CİMER'e yapılan hiçbir başvuru (kimlik ve iletişim bilgileri açık ya da gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi ya da makamlarla paylaşılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basinmus.meb.gov.tr

CİMER hangi işlere bakar?

CİMER vatandaşın devletle iletişim kurmasını sağlayan bir köprü görevi görmektedir. Vatandaşların kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerinde, kanunlar ve idari düzenlemelerde kendilerine tanınan hakların ne olduğuna ilişkin her türlü bilginin, kamu kurum ve kuruluşları tarafından cevaplandırılacak bir sistemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazi.edu.tr

CİMER in açılımı ne?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi. Acil Sağlık Yardımı ve Acil İhbarlarınız için Lütfen 112'yi arayınız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimer.gov.tr

CİMER hangi şikayetlere bakar?

CİMER'e Hangi Konularda Şikâyet Yapılır? CİMER'e yapılacak şikâyetlerde konu sınırlaması yoktur. Vatandaş talep ettiği ya da şikâyet etmek istediği her konuda başvuru yaparak şikâyette bulunabilmektedir. Önemli olan talep veya şikâyette bulunulan konunun açık, anlaşılır ve doğru bir şekilde ifade edilmiş olmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Cimer e nasıl yazarım?

CİMER'e e-devlet üzerinden ya da Cumhurbaşkanlığı web sitesi üzerinden şikâyette bulunulabilmektedir. Ayrıca ALO 150 numaralı telefon hattını kullanarak, İletişim Başkanlığına mektup veya faks göndererek de şikâyet ve talepler iletilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

CİMER saat kaçta doğdum?

Doğum saati nasıl öğrenilir sorusunun yanıtı için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir: CİMER'e e-Devlet aracılığıyla ya da kişisel bilgiler girilerek giriş yapılır. Ardından 'Bilge Edinme Sayfası'na giriş yapılır. Açılan ekran üzerinden doğum tarihi ve doğum yeri bilgileri girilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

CİMER Hangi Bakanlığa Bağlı?

İletişim BaşkanlığıCumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Başvuru Sorgulama. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

CİMER cevabı nasıl görünür?

CİMER'e yapılan başvurular en kısa süre içinde cevaplanır. Ancak inceleme esnasında ve sonrasında sonuçları sorgulamak isterseniz CİMER'in resmi sayfasından ya da e-devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu bilgileri girdikten sonra Onay kodu gönder butonuna basın ve sorgulamayı yapın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Cimere başvurduktan sonra ne olur?

CİMER başvurusu ile vatandaşlar istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme başvuruları gerçekleştirebiliyorlar. CİMER üzerinden alınan başvurular değerlendirilerek ilgili kuruma aktarılıyor. Burada yapılan değerlendirmenin ardından başvuru sahibine gerekli yanıt sağlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Delil olmadan şikayet edilir mi?

TCK madde 271'de suç uydurma suçunun cezası: “Madde 271- (1) İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

CİMER şikayet isim gizleme nasıl yapılır?

Şikâyet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenememektedir. İhbar türü seçilerek kimlik ve iletişim bilgileri gizlenen fakat konusu itibarıyla şikâyet türü kapsamında olan başvurular İletişim Başkanlığı CİMER kullanıcıları tarafından şikâyet türüne çevrilerek işleme alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: static.ohu.edu.tr

Cimere yapılan şikayet geri çekilir mi?

CİMER Başvurumu Nasıl İptal Edebilirim? e -Devlet kapısı üzerinden CİMER'e yapılan başvuruların iptali hizmeti bulunmamaktadır. Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili 150 no'lu CİMER çağrı merkezi ile görüşmeniz gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Cimer e şikayet edilen memur ceza alır mı?

İtirazların yapılmasında ve incelenip karara bağlanmasında şikayetler hakkında bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslar geçerlidir. Şikayet Edenin Sorumluluğu: Madde 10 – Şikayet haklarını kullanan Devlet Memurlarına şikayetlerinden dolayı bir ceza verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

271 madde nedir?

TCK m. 271: “İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Cimere yalan beyanda bulunmak suç mu?

Resmi belge düzenlemeye yetkisi olan memura belge düzenlenirken yalan beyanda bulunan kişi suç işlemiş olur. TCK m. 206: “Bir resmi belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT