Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Çatı ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çatı ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi. Bakanlığımız 2023 çevre ve şehirleşme vizyonu, yaşam kalitesini artıran, insan ve çevre prensibi çerçevesinde Alo 181 ile vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

Çatı kimin sorumluluğunda?

MEVZUATA GÖRE ÇATI 'ORTAK YER'

KMK'nın 'ortak yerler' başlıklı 4/C bendine göre “çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merdivenleri” kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında yer alıyor. Kanun, 'ortak yerler'e ilişkin giderlerden tüm kat maliklerini sorumlu tutuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Apartman sorunlarını nereye şikayet edebilirim?

Apartmanda rahatsız eden veya şikayette bulunmak istediğimiz daireyi üç yere şikayet edebiliriz. Buralar ; Sulh Ceza Mahkemesi , belediye ve kolluk güçleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cihanbinayonetimi.com

Çatı katı akıyor ne yapmalıyım?

Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir. Bu zor ve zahmetli kır-dök yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: suyalitimcozumleri.com

Kapıcı nereye şikayet edilir?

- Apartman yöneticisi görev ve sorumlulukları dışında hareket ediyor veya görevini kötüye kullanıyor ise öncelikli olarak denetçiye durumu bildirebilirsiniz. Denetçiler ise bu duruma göz yumuyor ise o zaman adresiniz Sulh Hukuk Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Çatı katlarının kullanımı ve masrafları kime aittir?

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ev sahibi CİMER e şikayet edilir mi?

Ev Sahibi Şikayet Hattı

Kiracılar kira sözleşmeleri dolmadan evden çıkmaları konusunda baskıcı olan veya haksız oranda zam yapan ev sahiplerini 189'u arayarak veya CİMER ya da e-Devlet üzerinden ihbar formu doldurarak şikayet edebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: missafir.com

Kapıcı kime dava açar?

Bu açıklamalar ve yasal mevzuat ışığında kapıcı iş sözleşmesinden kaynaklanan alacaklarını talep etmek amacıyla kat maliklerini davalı(husumetli) göstermek suretiyle dava açabileceği gibi, sadece yöneticiyi de davalı (husumetli) göstermek suretiyle dava açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Çatı katında oturanların hakları nelerdir?

Çatı katında oturanlarda bütün diğer apartman sakinleri ile aynı haklara sahiptirler. Yani çatılar ortak kat alanıdır. Bu nedenle üst katta oturanlar imara aykırı şekilde çatıyı kendi isteklerine göre düzenleyemez, ek oda bölüm haline getiremez veya kendi kullanımına ayıramaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayvalikvizyonemlak.com

Çatı tamirini kim yapar?

Buna göre çatı-teras bakımı, onarımı, kiremit veya yalıtım sistemi uygulamaları, merkezi anten sistemi için yapılacak harcamalardan bütün kat malikleri eşit oranda sorumlu. Yani bahçe katında oturan bir daire sahibinin, “Çatıdan banane, oturan ödesin” deme lüksü bulunmuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evdenhaberler.com

Çatım akıyor yönetici ilgilenmiyor ne yapmalı?

MAHKEMEYE BAŞVURUN

Çatı onarım veya mantolama talebinizi ilettiğiniz halde GK hiç toplanmıyorsa zarar gören kişi çatının akıp akmadığı, acilen onarılması gerekip gerekmediği ve/veya mantolama işinin acil ve zorunlu bir iş olup olmadığı konularında mahkemeye başvurarak delil tespiti yaptırmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Apartman düzenini bozan kişi hakkında ne yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanuna göre kötü komşulara karşı yasal başvuru yolları bulunmaktadır. Gürültü yapan komşu için her zaman Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gürültü Şikayet Hattına başvurabilirsiniz Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır. KOMŞUNUN SÜREKLİ RAHATSIZ ETMESİ KANUNA AYKIRIDIR!

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: imzabinayonetimi.com.tr

Apartman kurallarına uymayan komşu nereye şikayet edilir?

Yakınma yöntemleri üçe ayrılmaktadır: Belediyeye şikayet etmek, Sulh Ceza Mahkemesi, Kolluk güçlerine şikayet. Bunun dışında apartman sakinleri bir araya gelerek imza toplayabilir ve sorun yaratan kişiyi binadan çıkartabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Nereye şikayet edebilirim?

CİMER'e e-devlet üzerinden ya da Cumhurbaşkanlığı web sitesi üzerinden şikâyette bulunulabilmektedir. Ayrıca ALO 150 numaralı telefon hattını kullanarak, İletişim Başkanlığına mektup veya faks göndererek de şikâyet ve talepler iletilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Çatı hasarı kim karşılar?

KASKO ÖDER TRAFİK ÖDEMEZ

* Eğer aracınızın kasko sigortası varsa, son iki gündür yaşanan şiddetli fırtına nedeniyle aracınız, üzerine düşen çatıdan, tabeladan veya başka parçalardan ya da ağaçtan zarar görürse sigorta şirketi tüm zararınızı karşılar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Çatıyı kaldırıp teras yapmak yasal mı?

Özetle; Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir. Sadece son katta oturanların çatının akması durumunda bu çatıyı tadilat ettirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzehurses.com

Çatı Tamiri kaç gün sürer?

Kiremit Çatı : Genellikle 8 ila 9 gün sürer. Çelik Çatı : Genellikle 3 ila 4 gün sürer. Membran Çatı : Bu en popüler çatı kaplama malzemesidir ve değiştirilmesi sadece 1 ila 2 gün sürer. Doğal kayrak : Tam bir değiştirme yaklaşık 6 ila 7 gün sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: catiyapionarim.com

Apartman teras kime aittir?

Kat mülkiyeti kanunu esaslarına göre terasın kullanım hakkı tüm kat maliklerine aittir. Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirlenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teraskapatma.com.tr

Çatı tadilatı ne zaman yapılır?

Çatı onarımı için en ideal zaman bahar aylarıdır. Havanın ne sıcak ne de serin olduğu bu aylarda çatı tamiri ve bakım işlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: homify.com.tr

Çatı katına oda yapmak yasal mı?

Çatı yapımı mimari projenin değişikliğini gerektirdiğinden kat maliklerinin alacağı kararla yapılabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. maddesinde ortak alan kavramı şu şekilde ifade edilmiştir; “Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Çatı katı yapmanın cezası nedir?

Kaçak katların cezası en az 500 Türk Lirasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Çatı yapmak icin izin gerekir mi?

Yapınızda herhangi bir değişiklik ve ekleme için tadilat ruhsatı almak gerekmektedir. Bunun içinde belediyelere başvuru yapılması ve izin alınması gerekmektedir. Kat çıkma, çatı katı, Kolon, kiriş ve taşıyıcı duvarlar için belediyeden ruhsat zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulterastente.com

Kapıcının yasal hakları nelerdir?

Bu haklar arasında, emeklilik maaşı ve sağlık yardımı gibi sosyal güvenlik haklarını, hafta sonu tatili hakkını, yıllık ücretli izin hakkını, fazla çalışma ücreti hakkını, işten ayrılma durumunda kıdem ve ihbar tazminatı alma, işsiz kalındığında işsizlik sigortasından işsizlik maaşı talep etme hakkını sayabiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kanitymm.com.tr

Kapıcı sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Hizmet süresi: 1 yıldan 5 yıla kadar olanlara yılda 12 gün. 5 yıldan fazla ve 15 yıldan az olanlara yılda 18 gün. 15 yıl ve daha fazla olanlara yılda 24 gün,yıllık ücretli izin verilir. Kapıcı aynı zamanda yönetici olabilir mi?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aidatim.com

Kapıcının bir yıllık tazminatı ne kadar?

Apartman ve sitelerde çalışan kapıcının ya da diğer başka bir personelin kıdem tazminatı; geçmişe dönük çalıştığı her yıl için 30 günlük ücret tutarında tazminat hakkını ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apsiyon.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT