Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Çamlıyayla ne zaman ilçe oldu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çamlıyayla ne zaman ilçe oldu?

1854'den sonra başlayan Osmanlı, Memluk savaşları sırasında, Namrun'u Ali Paşa ele geçirmiş, 19. Yüzyılın ikinci yarısından sonra bir nahiye merkezi olarak idari taksimat içerisinde yerini almış, 1991 yılında da Tarsus İlçesinden ayrılarak müstakil ilçe olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mersin.gov.tr

Çamlıyayla ne zaman belediye oldu?

Çamlıyayla, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Namrun adı altında bir beldeyken 3644 sayılı kanunla Tarsus ilçesinden ayrılarak, 27 Ağustos 1991 tarihinde ilçe olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Çamlıyayla nın neyi meşhur?

Çamlıyayla'nın en özel ve en tanınmış gölüdür. Bolkar Dağları'nda yer alan buzul göllerinin en önemlisidir. Çamlıyayla sınırları içerisinde yer alan, 2500 metre yükseklikte bir krater gölü olup, 25.000 m2'lik yüz ölçüme sahiptir. Ölçülebilen derinliği 100 metrenin üzerindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camliyayla.bel.tr

Namrun Kalesi kaç metre?

Yürüyüş alanları ve seyir terasıyla restore edilen tarihi kaleye, 400 merdivenin çıkıldığı zorlu yolculuğun ardından ulaşılabiliyor. Üzerinde yığma taş duvar izleri bulunan, 40 metre yüksekliğindeki sarp uçuruma sahip kale, 3 ile 10 metreye ulaşan doğal kayalardan oluşuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Çamlıyayla kalesi kim düştü?

Çamlıyayla ilçesinde dün tarihi Namrun Kalesi'nin 50 metre yüksekliğindeki seyir terasından düşen kişiyi görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen ekipler, düşen kişinin Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Selahattin Suluhan olduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dailymotion.com

Burada Yaşamak Bir Ayrıcalık - Çamlıyayla'da Huzur Bulun - Mersin Çamlıyayla Gezisi #djimini3pro

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Türkiye'nin en büyük kalesi nerede?

Romalılardan Karamanoğullarına kadar çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan, 23 bin 500 metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük kaleleri arasında yer alan Mersin'deki Mamure Kalesi, görkemli yapısıyla ilgi odağı oluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Çamlıyaylada ne yetişir?

İlçe eknomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Üzüm, Kiraz, erik, donates başta olmak üzere meyve ve sebze yetiştiriciliği, et ve süt hayvancılığı olarak koyun, keçi ve inek yetiştiriciliği, sucuk ve diğer et ürünleri, süt ve süt ürünleri, pekmez, pestil ve cevizli sucuk, ilçe ekonomisine önemli katkı koymaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mersin.gov.tr

Çamlıyayla Devlet Hastanesi kaç yataklı?

Hastanemiz 28 yatak kapasiteli olup E-III grubu hastane statüsünde 10 ( on ) yataklı olarak 22/09/2010 tarihinde Bakanlık Oluru ile hizmete açılmıştır. Aynı bina içerisinde Çamlıyayla Toplum Sağlığı Birimi, Aile Sağlığı Merkezi, Acil Servis Polikliniğimiz ile birlikte hizmet vermekteyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: camliyayladh.saglik.gov.tr

Çamlıyayla nasıl bir yer?

Çamlıyayla, Mersin'in kuzeyde, Toros Dağlarının eteğinde bulunan bir ilçesidir. Dağları, kanyonları, şelaleleri ve kaleleriyle Çamlıyayla, gezilecek yerler açısından zengin bir ilçedir. Çamlıyayla'da özellikle doğa ve trekking severler açısından gezilecek çok nokta bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: essizmersin.com

Çamlıyayla sosyete pazarı hangi gün?

Çamlıyayla belediyesi Perşembe, Cuma günleri sebze pazarı, Cumartesi, Pazar günü ise “sosyete pazarı” olarak faaliyete başladı. Sosyete pazarına halkın büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.yenidogus.net

Mersin Çamlıyayla Kaymakamı kimdir?

Kaymakamımız Sayın Fatih ADIGÜZEL, İlçe Protokolü, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Fidan Dikimi Töreni. düzenlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.facebook.com

Tarsus Çamlıyayla otobüs kaç TL?

Seferler Tarsus- Ulaş arası sivil 1.75, öğrenci 1 TL, Tarsus-Sarıkovak ve Tarsus-Sarıkavak arası sivil 3,50, öğrenci 2 TL, Tarsus- Belçınar, Tarsus- At Dağı, Tarsus- Çamlıyayla ve Tarsus- Sebil arası sivil 5,75, öğrenci 3 TL olarak ücretlendirilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mersinbuyuksehiras.com.tr

Mersin ilmi ilçe mi?

1924 yılında Mersin Adıyla Vilayet olmuş, 1933 yılında da Merkezi Silifke olan İçel ile birleştirilerek İçel adını almıştır. 28 Haziran 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla İl'in ismi yeniden Mersin olmuştur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mersin.gov.tr

Başyayla Belediye Başkanı hangi partiden?

31 Mart 2019 tarihinde yapılan, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yine Adalet ve Kalkınma Partisinden aday oldu ve halkın büyük çoğunluğunun desteği ile Başyayla Belediye Başkanı seçilerek 01.04.2019 tarihinde göreve başlamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basyayla.bel.tr

Mersin Silifke ne yetişir?

Bundan dolayı kıyılarda yoğunlaşan çilek, muz, limon, portakal, mandalina, çeltik, yerfıstığı, zeytin, domates, buğday, nohut, keçiboynuzu, yeşillik gibi ürün türlerine yükselti arttıkça nar, erik, kayısı, elma, üzüm, antepfıstığı, incir, kiraz, ceviz, badem eşlik etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: silifke.gov.tr

Mersin ne üretilir?

Mersin'de yetişen tarım ürünleri çok çeşitlidir. Elde edilen başlıca tarım ürünleri, buğday, arpa, çavdar, pirinç, nohut, mercimektir. Sanayi ürünlerinden en çok pamuk yetişir. Ayrıca yerfıstığı ve susam yetiştirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: leventdolek.com

Tarsus'da ne yetişir?

Kışın örtü altında, ilkbaharda açıkta turfanda sebze ve meyvecilik yapılan ilçemiz narenciye, üzüm, zeytin gibi ürünlerin ülke çapında önemli üretim merkezlerinden biri olmasının yanında mısır, soya, ayçiçeği, pamuk gibi endüstri bitkilerinin yaygın olarak yetiştirildiği bir yerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarsus.gov.tr

Türkiye'nin en büyük 2 kalesi nerede?

Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan Anadolu'nun ikinci büyük kalesi olma özelliği taşıyan tarihi Niksar Kalesi ziyaretçilerini bekliyor. Roma ve Bizans dönemlerinin ardından 11'inci yüzyılda Anadolu'ya yapılan akınlarda Türklerin eline geçti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iletisim.gov.tr

Türkiye'nin en güzel kalesi nerede?

Kapadokya ve kale denince akla gelen ilk isim Uçhisar Kalesi oluyor. Uçhisar Kalesi bulunduğu bölgenin en yüksek tepesidir. Kapadokya'nın neredeyse her yerinden görülen en büyük ve en güzel peribacası olan bu yere mutlaka gelmelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ontrailstore.com

Dünyanın en büyük kalesi neresi?

Malbork Kalesi, yüzey alanı ile dünyanın en büyük kalesidir. Malbork, Prusya'da Haçlı Katolik Alman tarikatı olan Töton Şövalyeleri tarafından Ordensburg kalesi biçimde inşa edilmiştir. Etrafında gelişen kasaba da Marienburg ismini almıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT