Kafe veya Fransızca orijinal yazımıyla café, müşterilere yiyecek ve içecek servisi yapılan küçük işletme. Genellikle kısıtlı bir menüye sahiptir.
Fransızca café "1. kahve, 2. kahve içilen yer, kahvehane" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Türkçe kahve sözcüğünden alıntıdır.
Kafe kelimesi Türkçe'de "1. kahve, 2. kahve içilen yer, kahvehane" anlamına gelir. Fransızca café "1. kahve, 2. kahve içilen yer, kahvehane" sözcüğünden alıntıdır.
Etiyopya yöresinde Kaldi adında bir keçi çobanı, keçilerinin bir meyveyi yiyip çocuklar gibi çok enerjik davrandığını fark etti. Uyarıcı bir özelliği olan kahve çekirdekleri böylelikle keşfedildi.
cafe fransızca kökenli bir isim olup "kahve içilen yer" anlamına gelmektedir ve doğru yazılış şekli de "cafe" değil "café"dir. türk dil kurumu açıklamasına göre ise kafe "içecek ve hafif yiyeceklerin satıldığı, bazılarında kapı önlerinde oturacak yerlerin bulunduğu ayaküstü yiyecek yerleri" anlamına gelmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Doğdukları anda 1 kromozom fazlalığı ortaya çıkan Down Sendromlu ve Otizimli bireylere dikkat çekmek için 2018 yılında Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı'nda '+1 Cafe' hizmete başladı. İç ve dış dekorasyonu özel olarak dizayn edilen +1 Cafe, hizmet sektöründe faaliyet gösteriyor.
"kafe" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 8 sonuç cafe i. café i. coffee bar i.
Caffè Nero, kaliteli İtalyan kahvesini, sıcak ve rahat bir atmosfer, leziz yiyecekler ve mükemmel hizmet ile birleştirerek kahveseverlere sunan lider kahve markalarından biridir.
Bistro, orijinal Paris enkarnasyonunda küçük bir restoran olup, mütevazı bir ortamda orta fiyatlı basit yemekler sunmaktadır. Bistrolar çoğunlukla servis ettikleri gıdalarla tanımlanır. Fransız ev tarzı yemek pişirme ve cassoulet, fasulye gibi yavaş pişirilmiş yiyecekler tipiktir.
Tarihi 1720 yılına uzanan Caffé Florian hem İtalya'daki hem de dünyadaki en eski kafe olarak biliniyor.
Barista, kahve dükkanlarında, profesyonel kahve ekipmanlarıyla kahve hazırlamak ve sunmakla görevli kişiye verilen isimdir. Barista kelimesi İtalyanca kökenlidir. İtalyancada barista, alkollü ve alkolsüz içkileri servis eden kişi, barmen anlamına gelmektedir.
an itibariyle yaşlı teyzelerin 3-4 saat ortalama ile çoluk çocuk ve bütün dertlerini kafede oturanlara bir dinleti şeklinde sunduğu rahatsız ortamlardır.
Kelime işgallerden, mutfaklara kadar uzanmıştır. Standart bir menüde olan yemeklerin, çok kısa sürede servis edildiği mekanlardır bistrolar.
Kahve kelimesi Türkçe'de "1. koyu şey, özsuyu [esk.], 2. coffea arabica bitkisinin tohumlarından elde edilen içecek" anlamına gelir. Arapça ḳhw kökünden gelen ḳahwat قهوة z "1. koyu şey, özsuyu [esk.], 2. coffea arabica bitkisinin tohumlarından elde edilen içecek" sözcüğünden alıntıdır.
Lokanta kelimesi, Türkçeye İtalyanca locanda sözünden girmiştir. Restoran sözcüğü ise Türkçeye Fransızcadan geçmiş bir sözcük (Fransızca: Restaurant) olup; "yenilemek", "onarmak" anlamlarına gelen restaurer kökünden gelmektedir.
Cafemiz, Gamze Hanım'ın elinin değdiği ilk konsept olma özelliğine sahip. Cafemiz'in, hemen 80'lerin bitiminde, insanların yeni deneyimlere en açık olduğu zamanlarda açıldığını anlatıyor Gamze Hanım. Ankaralıları, kreplerle, capuccinolarla tanıştırmış oluyor böylece.
Lounge kelimesi hava alanı bekleme salonu anlamına da gelmektedir.
ingilizcede bir kişinin bir mekana girmesinin yasaklanması anlamına gelir. mesela bir bar dan 86 lanmak o bara bir daha alınmamak demektir.
bar (içki içilen yer)
1997'de İngiliz Gerry Ford tarafından kurulan kahve zinciri Caffe Nero'yu Türkiye'ye Lübnan asıllı Mustafa Aşur ve eşi Işık Keçeci Aşur getirmişti.
Espresso, koyu kavrulmuş, Türk Kahvesi kadar olmasa da, yeteri kadar ince çekilmiş İtalya'ya özgü bir kahve türüdür.
Caffe Nero Gerry Ford tarafından İngiltere'de kurulan bir İtalyan kahve markasıdır.
kek, pasta i.
Kek kelimesi İngilizcede “Cake” olarak yazılır “Keyk” diye okunur.
TDK sözlüğüne göre Türkçede "Kafe" kelimesi vardır. İngilizce Cafe adı verilen işletmelerin Türkçesi "Kafe" şeklinde yazılır. Dil Derneği'ne göre de Cafe kelimesi Türkçeye artık "Kafe" şeklinde geçmiştir. Cafeteria yerine de Kafeterya demek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri