Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bursa'da tarihi mağara var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bursa'da tarihi mağara var mı?

Bursa ilinin batısındaki Ulubat Gölü'nü (Apolyont Gölü) güneyden çevreleyen Söğütalan Platosu'nun kuzey kenarında, Mustafakemalpaşa ile Nilüfer ilçesi sınırları arasında bulunan Ayvaini Mağarası'nın iki girişi vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursa.ktb.gov.tr

Bursa'da bir mağara var mı?

🔴 Bursa'da Muhteşem bir doğa harikası : AYVAİNİ MAĞARASI 💚💙 Türkiye'nin en uzun altıncı mağarası olan Ayvaini Mağarası, Uluabat Gölü yakınlarındaki pek çok şirin köyden biri olan Ayva Köyü'nde yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tripadvisor.com.tr

Bursa Ayvaini Mağarası nerede?

Türkiye'nin en uzun 6. mağarası olan Ayvaini Mağarası, İlçemiz Ayva köyünde yer alır. Hidrolojik olarak etkin durumda olan mağaranın Ayva ağzından yer altı suları çıkmaktadır. Mağaranın ikinci ağzı ise, Mustafakemalpaşa İlçesi'ne bağlı Kazanpınar ve Doğanalan köyleri arasındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nilufer.gov.tr

Oylat Mağarası'na giriş ücreti ne kadar?

Ücretsiz otoparkı mevcut. Giriş ücreti 5 tl alıyorlar ama kesinlikle değer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tripadvisor.com.tr

Türkiye'nin en uzun mağarası nerede?

Yeri: Isparta Yenişarbademli İlçesi Yenişarbademli'nin 11 km. batısında yer almaktadır. Pınargözü Mağarası 16.000 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun mağarası konumundaki Pınargözü Mağarası bu özelliği ile de Kızıldağ Milli Parkı'nın en önemli kaynak değeri, tescil sebebini oluşturmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Uludağ'da hiç kimsenin bilmediği bir kilise ve Kilisetepe'den Bursa

İlgili 31 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dünyanın en büyük 2 mağarası nerede?

Trabzon'un Düzköy ilçesinde, dünyanın en uzun 2'nci mağarası olan, sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile ilgi çeken Çal Mağarası'na yılın 11 ayı 182 bin 511 turist geliyor. 'Yer altındaki saklı cennet' olarak nitelendirilen mağara, corona virüs salgını tedbirleri kapsamında ziyaret ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Türkiye'nin en büyük 1 mağarası nerede?

Türkiye'nin en uzun mağarası, 15 km'den fazla olan Isparta'daki Pınargözü Mağarası; en derin mağarası ise –1429 ile Mersin'deki Peynirlikönü Mağarasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Oylat Mağarası neye iyi gelir?

Sıcaklığı 40,5 dececeyi bulan suyun; romatizma, kireçlenme, siyatik, hipertansiyon, ağrılı sinir hastalıkları, sürmenaj, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları, mafsal ağrıları, stres, idrar yolları iltihabı, taş ve kum düşürme, mide ülseri gibi pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: inegol.gov.tr

Bursa Oylat kaplıcaları neye iyi gelir?

Klimatolojik ve doğal güzelliği, şifalı suyla birleşince termal suyun pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Romatizmal hastalıklar, nevralji ve nevritler, ağrılı sinir hastalıkları ile çocuk felci kaplıcanın iyi geldiği başlıca hastalıklardandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bursa.com.tr

Oylat Mağarası neye yarar?

Oylat Mağarası

Astım, nefes darlığı, bronşit gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. İçeride göreceğiniz sarkıt ve dikitlerin 1 cm i 16 yılda oluşmaktadır. İçerisinin sıcaklığı yaz – kış +18 derecedir nem %90 dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oylat.com

Bursa'da mağara var mı adı ne?

Oylat Mağarası, Bursa ili İnegöl ilçesindeki turistik mağara. Mağara 665 m uzunluk, 95 m yüksekliğe sahiptir. Oylat Deresi'nin batı kenarında, Kanyon yamacında asılı durumda, yatay duruşlu, oluşumunu tamamlamış fosil bir mağaradır. Oylat Mağarasını çevreleyen Oylat Dağı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Bursa'da mağara var mıdır ismi nedir?

Ayvaini Mağarası Uluabat Gölü'nün güney bölümünde yer alan Mağaranın iki girişi vardır. Birinci giriş Bursa, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Doğanalan'dan, diğer girişi yeraltı sularının yer üstüne çıktığı Nilüfer İlçesi'ne bağlı Ayvaköy'ü yakınında yer alır. İki girişi arasında 4 km mesafe vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Bursa mağara nerede?

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yer alan birbirine bağlı iki katlı Oylat Mağarası, fay hatlarında yaklaşık 3 milyon yıllık süreçte oluştu. Kanyon yamacında asılı durumda, yatay duruşlu, oluşumunu tamamlamış fosil bir mağara olan 720 metre uzunluğundaki yapı, 7-8 metre boylarında sarkıt ve dikitleriyle hayranlık uyandırıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Sonu olmayan mağara nerede?

Hatta uzmanlarının incelemelerine göre bu mağaranın büyük bir bölümü keşfedilemedi ve bambaşka canlı organizmalarının olduğunu belirtiyorlar. Hang Son Doong, diğer anlamıyla "dağ nehir mağarası", orta Vietnam'da bir bölgede bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Ayvaini Mağarası geziliyor mu?

Binlerce yıldır aynı güzelliği ve devam eden oluşumu ile görsel bir şölen tadında olan Ayvaini Mağarası turizme kapalı bir yer. Eğer burası ziyaret etmek isterseniz özellikle muhtarlıktan bilgi almanızda fayda olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gezimanya.com

Oylat efsanesi nedir?

Aciz kalan bilgiçler tahammülsüz ızdıraplar içindeki kıza son bir şans verip biraz daha göz önünden uzaklaştırmak için Oylat'a getirerek "öl-yat" deyip bırakırlar. Bu suda her gün yıkanan kız, eski sıhhatine kavuşup babasının sarayına dönünce, Oylat o günden sonra şifa kaynağı olarak kullanılır. Efsane böyle.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: itso.org.tr

Oylat Neyi Meşhur?

Bu bölgedeki keşfedilmeyi bekleyen doğa harikalarından biri de Oylat Şelalesi. Oylat merkezinden sadece 400-450 metre uzaklıkta bulunan bu şelale, kendine özgü güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Oylat Şelalesi'ne ulaşmak için eşsiz bir yolculuk sizi bekliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: villacim.com.tr

Bursa'da şifalı su nerede var?

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin Kestelek köyünde bulunan şifalı su prostat hastalarına umut oluyor ! Türkiye'nin her yerinden gelip litrelerce su doldurup gidiyorlar. Çeşmenin bulunduğu alanın tam karşısı Bor madeni ve bu suyun şifalı olmasınının nedeni bor madeniyle ilişiklendiriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tiktok.com

Oylat Kaplıcaları kimin?

Bursa Özel İdaresi'nin mülkiyetinde bulunan Oylat Kaplıcası'na da göz kulak oluyorlardı. Dünyaya geldiğim Aşağıballık Köy'ü gençleri, başta olmak üzere, yakın köylerden gelen gençler, Oylat kaplıca sahasında "Hıderlez "kutlamak için toplanırlardı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gencgazete.net

Oylat göz suyu nerede?

Oylat Kaplıcaları Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunmaktadır. Kaplıca, hastalıklara şifa sağlayan termal suyunun yanı sıra etrafında bulunan ormanlar ve doğal güzelliği ile 1945 yılından beri popüler kaplıcalar arasında bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kaplica.net.tr

Oylat Mağarası kaç yıllık?

Türkiye'nin 2. büyük mağarası, 3 milyon yıllık Bursa Oylat Mağarası

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: instagram.com

Türkiye'nin en derin mağarası hangisi?

Türkiye'nin en uzun mağarası, 15 km'den fazla olan Isparta'daki Pınargözü Mağarası; en derin mağarası ise –1429 ile Mersin'deki Peynirlikönü Mağarasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yigm.ktb.gov.tr

En çok mağara hangi ilde?

İldeki mağaraların büyük bir çoğunluğu da bu kireçtaşı formasyonları içinde gelişmiştir. Antalya'da yaklaşık 500 kadar mağara tespit edilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalya.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT