Maydanozu, dereotunu ve kornişon salatalığı doğrayıp bir kaba alalım. Yoğurdu ve mayonezi karıştırıp soğuyan bulgura ilave edip karıştıralım, maydanoz karışımını da katıp karıştıralım ve servis tabağına alalım üzerine yağda yakılmış toz biberi döküp servis edelim. Afiyet olsun.
Bol suda yıkadığınız pilavlık iri bulguru, kaynar suda şişip yumuşayana kadar haşlayın. Pilav gibi pişirmeyin. Haşlanmış bulgurun suyunu dikkatli bir şekilde süzün. Soğuması için derin bir salata kasesinde bekletin.
Derin bir kaba haşlanmış bulgur, mısır, turşu, kırmızı biber, maydanoz/dereotu ve nar tanelerini alın, Üzerlerine sıvı yağ ve damak zevkinize göre nar ekşisi ya da limon suyu gezdirip tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
İlgili 35 soru bulundu
Çingene Salatası (Kahvaltılık) Tarifi Nasıl Yapılır? Sivri biberi, kırmızı biberi ve domatesi doğrayalım, maydanoz ve dereotunu da doğrayalım ve karıştırma kabına alalım ,üzerine lor peynirini, sıvı yağı, pul biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Soğanları güzelce kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı salça ekleyip güzelce karıştırın. Bol su ile yıkanan kepekli bulgurları tavaya ekleyip tuz, pul biber suyu ekleyip tencereyi kapatarak üstü kapalı şekilde yarım saat pişirin. Pilavı 5 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirin.
Kavrulan soğanların üzerine yıkanıp suyu süzülen pilavlık bulgurlar ile, 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. 1 dakika daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı süt, 2 buçuk su bardağı su ve tuz ilave edip karıştırın. Pilav kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Bulgur olarak tercihleri ise genelde iri pilavlık köy bulguru. En önemli püf noktalarından biri ise pilavı çok kısık ateşte karıştırmadan pişirmek. Tanecikler küçülünceye, çıtır çıtır sesler çıkarıncaya kadar bu şekilde kavuruyorlar. Bu sayede pilavlar tane tane oluyor, birbirine asla yapışmıyor.
Yarmalar soğuyuncaya kadar sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Soğumuş olan yarmanın üzerine ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp bir tava içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağ koyarak ısınınca üzerine pulbiberi de ekleyip ocaktan alın. Yoğurtlu yarmanın üzerine sostan ekleyin ve doğranmış dereotu ile süsleyin.
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin. Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın. Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
Bulgurlar genellikle üretim aşamalarında yıkanıp kurutularak paketleniyorlar. Bu yüzden aslında tariflerde kullanmadan önce yıkamanıza pek de ihtiyaç yok. Özellikle ince bulgurlar suyla bir süre temas ettikleri durumlarda çabuk bir şekilde şiştikleri için yıkamanıza hiç ihtiyaç duymayan bir malzeme.
en kısık ateşte 2 su bardağı bulgura 4 su bardağı soğuk su ekleyince tarif tam tutuyor.
Öncelikle suyu kaynatalım su kaynayana kadar ince bulguru sumağı ve pulbiberi uygun bir kaseye alalım iyice karıştıralım . Üzerine kaynar suyu ilave edip karıştıralım . Üzerini kapatıp suyunu çekmesini bekleyelim. Biz bu arada susam ve cevizi hazır edelim.
Yarım su bardağı süt ile 2 su bardağı suyu, tuz koyun, tencerenin kapağını kapatın. Kaynayınca kısık ateşte pişirn. Suyunu çekince altını kapatın. Afiyet olsun.
Lif içeriği beyaz pirinç ve makarnaya oranla daha yüksektir. Bulgur magnezyum ihtiyacımızı da önemli ölçüde karşılar. Magnezyum kas kasılmasını ve karbonhidratların enerjiye dönüşümünü kontrol eder. Bu nedenle sporcular için de ayrı bir öneme sahiptir.
Basit karbonhidratlar kan şekerinde hızlı yükseliş ve devamında düşüşe sebep olacağı için egzersiz sırasında performans düşüklüğüne sebep olabilirler. Ayrıca yapılan bazı çalışmalarda egzersiz öncesi alınan basit karbonhidratların insülin salgılanmasını artırarak yağ yakımını önleyebileceğini söylüyor.
Peki bulgur kilo aldırırmı yoksa zayıflatır mı? evet kolay hazırlanması, lezzetli olmasının yanı sıra bulgur kilo almaya değil, kilo vermeye de yardımcı olan gıdalardandır. Bulgur, lif ve proteini yüksek olması, yağ ve kalorisinin ise düşük olmasıyla doyurucu, besleyici aynı zamanda kilo aldırmayan ender gıdalardandır.
Bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır. İçerdiği folik asitten dolayı, çocuk ve hamile kadınlar için çok önemli bir gıda maddesidir. Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin maddesidir. Kolesterol içermez.
Araştırmalar bulgurun rengi ne kadar sarıysa, ne kadar parlaksa, işlenme oranının o kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Bunun sonucunda bulgurun en önemli bileşenlerinden biri olan lif oranı, besin değeri ve lezzeti düşüyor. Prof. Dr.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri