Bulgaristan'ın kapıda vize uygulaması bulunmamaktadır, en çok sorulardan biri özellikle transit geçişlerde kapıdan vize alınıp alınmayacağı ancak Bulgaristan transit vize dahil olmak üzere hiçbir vize başvuru Bulgaristan sınır kapısında gerçekleştirilememektedir.
Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları geriye dönük son 180 gün içinde toplam 90 güne kadar ikamet edebilecek şekilde, vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilirler. Hizmet pasaportu sahibi vatandaşlarımız ile diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız 30 güne kadar yapacakları seyahatler için vizeden muaftırlar.
Bulgaristan kapıda transit vize olmadığı gibi dikkat edilmesi gereken hususları göz ardı etmemeniz gerekmektedir. Bulgaristan Vizesi için gerekli belgeler ise; Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli) Biyometrik fotoğraf iki (2) adet,(Güncel, beyaz fon üzeri )
Bulgaristan Konsolosluğu Vize Ücretleri ve Bulgaristan Vizesi Ne Kadar? Turistik, Ticari, Express, Transit, Özel Ziyaret Vizesi Konsolosluk Harç ücreti: 80 Euro 'dur. İşlem merkezi randevu ücreti 50 Euro dur. Seyahat sağlık sigortası ücretleri kalış sürenize bağlı olarak 30 Euro 'dan 100 Euro 'ya kadar değişmektedir.
VİZE DURUMU
- Schengen bölgesi üyesi veya Schengen müktesebatını uygulayan ülkeler için alınmış geçerli uzun süreli iki veya çok girişli ikamet amaçlı Schengen vizesi bulunan vatandaşlarımız, Bulgaristan'dan 5 (beş) gün içinde sorunsuz olarak transit geçiş yapabilirler.
İlgili 33 soru bulundu
Bulgaristan için "günübirlik" diye bir vize türü yoktur. Bulgaristan'a günübirlik gezi için seyahat edecekseniz turistik vize almalısınız. Konsolosluk harcı, başvuru merkezi servis bedeli, hotel konfirme belgesi ve seyahat sigrotası da dahil Bulgaristan günübirlik vize ücreti 130 Euro'dur.
Umuma mahsus pasaport (bordo pasaport) sahiplerinin Bulgaristan vizesi alması gerekir. Hususi pasaport (yeşil pasaport) sahipleri kalış süresi 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz olarak Bulgaristan'ı ziyaret edebilir.
8. Kapı vize ücreti 55 € dur. Doğu Ege adaları olarak bilinen, Rodos , Kos (İstanköy),Midilli (Lesvos), Meis, Sisam Yunan adalarına seyahatlerde, kapı vize uygulamaktadır.
Bulgaristan'a Vizesiz Gidilir mi? Bordo pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilgili ülkeye giderken Bulgaristan vizesi alması gerekir. Diplomatik (Siyah) ve Hizmet (Gri) pasaport sahiplerinin ülkeye yapacakları 30 güne kadar olan kısa seyahatlerinde vize almalarına gerek yoktur.
Cevap 12: Bulgaristan vize başvurusu detaylı evraklar ve uzun bekleme süresi gerekmediğinden kolaydır.
Bulgaristan vatandaşları Türkiye'ye vizesiz girebilmektedir. Bulgaristan ve tüm Avrupa birliği vatandaşları Türkiye'ye kara veya hava yoluyla girerken Bulgar ve Türk sınır kapısında kişilerden herhangi bir belge, vize, sigorta borcu, vergi borcu, seyahat sigortası sorulmamakta / istenmemektedir.
Kapı vizesi veren Asya ülkeleri: Bahreyn, Doğu Timor, Kamboçya, Kuveyt, Maldivler, Nepal, Sri Lanka, Tacikistan, Tayvan, Umman, Azerbaycan ve Ermenistan. Kapı vizesi veren Okyanusya ülkeleri: Palau, Samoa, Tonga ve Tuvalu.
Bulgaristan Vize İstiyor mu? Bulgaristan Türkiye'ye vize uygulayan ülkelerden biridir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri Bulgaristan vizesine tabidir. Kısa süreli olmak şartıyla Diplomatik (Siyah), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportu olanların ülkeye giriş yapabilmeleri için vize almalarına gerek yoktur.
Halkalı'dan hareket eden tren Bulgaristan'ın Sofya kentine kadar yarım günlük bir yolculuk deneyimi sunmaktadır. Toplam 10 durakta duran trenle seyahat edebilmek için Bulgaristan ya da Schengen vizenizin olması gerekmektedir.
Toplam 27 üyesi olan Schengen bölgesinde 23 AB üyesi bulunuyor. Bulgaristan ve Romanya'nın yanı sıra, İrlanda ve Kıbrıs da Schengen'in dışında bulunan tam üyeler. İrlanda, İngiltere ile olan sınır anlaşması, Kıbrıs ise sınır ihtilafı nedeniyle bölgeye üye değil.
Umuma mahsus pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bulgaristan'a giriş yapabilmek için vize almaları gerekmektedir. Hususi pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilirler.
Euractiv'e göre, Avrupa kurumları 2023 yılında Bulgaristan ve Romanya'yı Schengen'e kabul etmeye hazırlanıyor; Ekim 2023'te sınır kontrolsüz hava yolculuğu ve ardından 1 Ocak 2024 itibarıyla kara sınır kontrollerinin kaldırılması planlanıyor.
Umuma mahsus pasaport sahiplerinin ise vize almadan gidebilecekleri ülke sayısı daha kısıtlıdır. Arnavutluk, Belarus, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova, Tayland ve Kore Cumhuriyeti, bordo pasaport vizesiz ülkeler arasında sayılabilir.
Yunan adaları kapı vize uygulaması Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna, Beyaz Rusya (Belarus) ve Rusya vatandaşlarının kısa süreli Yunan Adaları seyahatlerinde gerekli olan Yunan vizesi işlemlerini kolaylaştıran bir uygulamadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Yunanistan için kapı vize uygulaması devam etmektedir.
Kapı Vizesi Kaç Günde Çıkar? Yunan kapı vizesinin çıkış süresi 4 ila 6 iş günü arasında değişmektedir. Vize işlemlerinizin seyahat tarihiniz itibariyle sonuçlanabilmesi için başvurunuzu seyahat tarihinize en ez 4-6 iş günü kala yapmanız tavsiye olunur.
Kapı vizesi güncel ücretleri başvuru yapılacak seyahat acentası aracılığı ile öğrenilmektedir. Yunanistan kapı vizesi başvuruları 4 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Cevap : Vize başvuruları, İstanbul, Ankara, Bursa, Edirne, İzmir, Gaziantep'de bulunan Bulgaristan Vize Başvuru Merkezine yapılacaktır.
Kısa süreli Bulgaristan vize başvuruları gerekli başvuru evraklarının tesliminden itibaren yaklaşık 10 iş günü içerisinde sonuçlanır. Bu süre resmi tatiller ve ek belge talebi gibi istisnai durumlar neticesinde uzayabilir. Bu nedenle vize başvurularının seyahat tarihinden 1 ay önce yapılması faydalı olacaktır.
Karayolu ile Ulaşım
Otobüs,özel araba ve ya motosiklet ile Bulgaristan'a rahatlıkla ulaşılabilmektedir. İstanbul'dan her gün Bulgaristan'a otobüs seferleri bulunmaktadır. İstanbul'dan Sofya'ya hareket eden otobüsler yaklaşık 8-9 saat sürmektedir. Sınır kapısında yoğunluk varsa bu süre 1-2 saat daha uzayabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri