Hamuru yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız. Böreğinizi akşamdan yapıp dolapta bekleterek sabah pişirebilirsiniz.
Bir tepsiye dizeceğiniz çiğ haldeki böreklerinizi, üzerini hava almayacak şekilde kapatarak 1 gece bu şekilde buzdolabında (buzlukta değil) bekletmelisiniz. Ardından buzdolabından çıkardığınız börekleri yine hava almayacak ve birbirine değmeyecek şekilde saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirmelisiniz.
Bu hamurları bekletirken üzerlerinin sıkıca kapanmış olduklarından emin olun. Kullanmadan en az 2 saat önce çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin. Eğer mayasız bir hamuru buzdolabında saklamak istiyorsanız yine ağzı ve üzeri sıkıca kapalı şekilde 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Hamurunu ve iç harcını akşamdan hazırlayıp sabah pişirebilirsiniz. Öncelikle yumurta, yoğurt, su, eritilmiş margarin, kabartma tozu, sirke ve tuz yoğurma kabına alınır. Karıştırılır. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak ve özlü bir hamur yoğurulur.
not: 1. Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır.
İlgili 38 soru bulundu
Hamuru yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız. Böreğinizi akşamdan yapıp dolapta bekleterek sabah pişirebilirsiniz.
Hamur toplarının üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sabah pişirecek olanlar sabaha kadar oda ısısında tepside mayalanmaya birakabilirler. Ama aynı gün içerisinde pişirecek olanlar 1 saat sıcak ortamda tepside mayalandırıp 180 derecede 35-40 dk kadar üzeri altı kızarana dek pişiriyoruz.
Üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt sürdüğünüz böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında üst ve alt kısmı kızarana kadar pişirin.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek, oda sıcaklığında 20-30 dakika kadar dinlendirin.
Ancak böreği fırına koymadan önce acele etmemelisiniz. Böreği buzdolabında yaklaşık 1 saat bekleterek malzemelerin dinlenmesini sağladığınızda ve sosunu çekmesini, iç harcın iyice oturmasını beklediğinizde böreğiniz tam kıvamında pişecek ve çok daha lezzetli olacaktır.
-- Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın. Mümkünse tepsinin üzerini tamamen örten biz bezi ıslatın ve hafif sıkın. Böreğin üzerine örtün. İlk harı gecene kadar yani bez kuruyana kadar bekleyin.
Bu tarz malzemelerin harcın içinde bulunduğu kek harçlarını buzdolabında saklamamanızı öneririz. Ancak kekinizin içerisine süt, yumurta gibi çabuk bozulabilecek malzemeler ilave etmediyseniz, kabartma tozunu da eklemediyseniz buzdolabında üzeri sıkıca kapalı bir şekilde bir gece bekletebilirsiniz.
Börek soğuduktan sonra saklama kabına ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya koyulmalıdır. - Pişirmediğiniz böreği buzdolabında tutarsanız bozulma süresini en aza indirmiş olursunuz. Yalnız bunu yapmadan önce büyük bir tepsinin içinde dilimler birbiriyle temas etmeyecek biçimde 1 gün bekletilmelidir.
Boşnak böreğinin tadını diğer böreklerden ayıran özelliği, içindeki malzemesinin çiğ olmasıdır. Malzemesini pişirmeden koyuyoruz. Ayrıca, yufkası da çok ince olmalı. Patatesli, kıymalı, kabaklı, lahanalı, ıspanaklı, yoğurtlu börekler yapıyoruz.
* Böreği buzlukta saklamak istemiyorsanız ve kısa sürede tüketecekseniz, böreği pişirip soğuduktan sonra oda sıcaklığında rutubetsiz bir yerde saklama kabında 4-5 gün kadar muhafaza edebilirsiniz.
Tarihi. Boşnak böreğinin 1450'li yıllardan beri Bosna Hersek'te yapıldığı düşünülmektedir. 93 Harbi sonrası Türkiye'nin kuzeybatısına göç eden Boşnaklar, Boşnak böreğini Bursa, Çanakkale ve Sakarya gibi yerlerde yapmaya başlamıştır. Boşnak böreği aynı zamanda Hırvatistan'daki Boşnaklar tarafından da yapılmaktadır.
Söke Böreklik ve Pastalık Un, geniş kullanım alanı için idealdir. Her çeşit börek, poğaça ve açma gibi mayalı ürünler, kuru pasta, kek, pandispanya gibi unlu mamuller yapımına uygundur. Yüksek su kaldırması ile veriminizi artırır. Uzama kabiliyeti iyidir.
Soğuyan börek bir saklama kabı ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya yerleştirilir. Börekler pişirilmeden de buzdolabında saklanabilir. Böylece daha uzun süre muhafaza edilir.
Un, su, tuz, daha yumuşak olmasını sağlamak için yoğurt ya da süt. Bu hamurlarda maya ya da kabartma tozu kullanmanıza gerek yok. Tarifinizde belirtilmemişse ilave etmeden tam kıvamında bir hamur elde edebilirsiniz. Özellikle incecik açmak için börekler için özel üretilmiş unları kullanmanızı öneririz.
Böreğiniz doğru ısılarda pişmezse, yufkalarınız yeterince taze değilse, üzeri açık bir şekilde beklediyse ya da yufkalar çok yumuşaksa ve yeterince malzeme kullanılmadıysa bu sorunları yaşamanız olası. Böreklerinizin kurumaması için kullanacağınız ilk malzeme süt olmalı.
Kg ve ortalama 2,70.- KG Tepsi seçenekleriyle; siparişlerinizi, siz yorulmadan adresinize getiriyoruz. Pişmiş, Servise Hazır...
Hazır, donmuş ve çiğ olarak gönderilen Boşnak mantısı böreği uygun fiyatı ile kolaylık sağlar. Misafirlerinize, ev halkınıza ya da özel günlerde derin dondurucudan çıkarıp kolay bir şekilde yenilebilir hale getirebilirsiniz.
Hazırladığınız böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri