Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Boş kalan kontenjan ne demek?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Boş kalan kontenjan ne demek?

Okulun kontenjan olarak belirlediği bir sayı bulunmaktadır. Tercih yapan ve yerleştirilen öğrencilerin belirlenen kontenjanın altında kalması durumunda ise boş kontenjan meydana gelmektedir. Boş kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak olan tercihler de buna göre seçilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kontenjan boş kalırsa ne olur?

Yükseköğretim programlarının 2023-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinlik.com.tr

Kontenjan boşsa ne olur?

HER BOŞ KONTENJANI LİSTENİZE ALAMAZSINIZ

Yani bu bölümlerin artık bir puanı oluştu. Buna en küçük puan diyoruz. Bu bölüme en son yerleşen öğrencinin puanı o bölümün en küçük puanını oluşturuyor. Eğer sizin puanınız buna eşit ya da yüksek değilse bu bölümleri tercih edemezsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pervinkaplan.com

YKS kaç kontenjan boş kaldı?

2023 yılı için tüm kontenjan türlerinin toplamında üniversitelerin lisans ve önlisans programları için 1 milyon 89 bin 194 kontenjan ayrılmıştı. Ayrılan bu kontenjanlara 1 milyon 63 bin 807 aday yerleşti. Özetle toplamda 25 bin 387 kontenjan ilk yerleştirme sonrası boş kalmış oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Boş kontenjanlara herkes girebilir mi?

4- Boş kontenjanı bulunan programları herkes yazabilecek mi? Hayır. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan programları, ilgili programın puan türünde en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olan adaylar tercih edebilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Nakillerde Boş Kontenjan Yoksa Tercih Edebiliyor Muyuz ?

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kontenjan dolmaz ise ne olur?

Genelde açılır ama belirli yıllarda %20 altında kalırsa ertesi senelerde ki tercihlerde bölüm kapatılır. Öğrencilerin akıbeti okula bağlı bu arada ama o bölümü her türlü okurlar. Gerekirse sizi başka yere transfer ederler hakkınızı elinizden alamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

Boş kontenjanlara nereden bakıyoruz?

LGS boş kontenjanlarına göre yerleşim yapabilecek olan öğrenciler, taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

YKS açıkta kalan öğrenciler ne yapacak 2023?

YKS ek tercih kılavuzu ve boş kontenjanlar, YKS yerleştirme sonuçlarının ardından açıkta kalan adaylarca sorgulanıyor. Duyurulan 2023 YKS tercihleriyle kayıt hakkı kazanamayan adaylar için şimdi ek tercih fırsatı olacak. YKS ek tercih kontenjanlarının ilanının yanı sıra ek tercih başvuru takvimi bekleniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

2023 üniversite kontenjanları doldu mu?

2021 yılında boş kontenjanlar 169 bin iken 2022 yılında 17 bin, 2023 yılında ise (8 bin 828'i depremzede, 34 yaş üstü kadın ve şehit-gazi yakını için ayrılan kontenjanlar olmak üzere) toplam 25 bin olarak gerçekleşti. Yani geçen sene de olduğu gibi kontenjanların bu yıl da neredeyse tamamı doldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

2023 üniversite kontenjanı ne kadar?

Örgün eğitim veren yükseköğretim programlarında (açıköğretim hariç) toplam kontenjan 2022 yılında 867.224 iken 2023 yılında 923.411 olmuştur. 2022 yılında açıköğretim hariç toplam yerleşen sayısı 850.631 iken bu sayı 2023 yılında 898.024 olarak gerçekleşmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yok.gov.tr

Ilk tercihte gelmeyen ek tercihte gelir mi?

Tercih işlemlerini kaçıran adaylar veya herhangi bir nedenle yapmayanlar ek yerleştirmeler için tercih yapabilir. 2022 Ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2022-YKS'de ilk yerleştirmede hiçbir lisans/önlisans programına yerleşmemiş olan adaylar yararlanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fotomac.com.tr

Boş kontenjan olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Lise boş kontenjanlarına E-Okul platformu üzerinden ulaşılabiliyor. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardaki boş kontenjanları görebilmek için öğrencinin TC numarası ve okul numarası gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: star.com.tr

Kontenjanı dolmayan bölümler ne olur?

Kontenjanı dolmayan her bölüm ek yerleştirmede tercih etmek için uygun değildir. Eğer bir bölüm ilk yerleştirmede doldu ancak kayıt yaptırmayanlar yüzünden boş kaldıysa ek yerleştirmede bu bölümü tercih edebilmeniz için oluşmuş en küçük puana eşit veya bu puanın üstünde puanınız olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Üniversite Kaç boş kontenjan var?

Ön lisans bölümlerinde devlet üniversitelerinde bin 910, vakıf üniversitelerinde 2 bin 624 ve K.K.T.C. Üniversitelerinde boş kontenjan sayısı ise 279 oldu. 2023 yılında yapılan yerleştirme işlemleri sonrasında tüm üniversitelerde kalan toplam boş kontenjan sayısı ise 26 bin.387 oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Üniversite kontenjan doldu mu?

2021 yılında boş kontenjanlar 169 bin iken 2022 yılında 17 bin, 2023 yılında ise (8 bin 828'i depremzede, 34 yaş üstü kadın ve şehit-gazi yakını için ayrılan kontenjanlar olmak üzere) toplam 25 bin olarak gerçekleşti. Yani geçen sene de olduğu gibi kontenjanların bu yıl da neredeyse tamamı doldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

YKS Ek Kontenjan 2023 ne zaman?

Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankaramedipol.edu.tr

2023 YKS kac kisi yerlesti?

"2022 yılında açıköğretim hariç toplam yerleşen sayısı 850 bin 631 iken bu sayı 2023 yılında 898 bin 24 olarak gerçekleşmiştir. Bu verilere göre, toplam yerleşen sayısı geçen yıla göre 47 bin 393 kişi artmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Ek tercihle yerleşmek zor mu?

İlk yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, taban puanı belirlenen bölümler arasında seçim yapar. Taban puanı oluşmayan bölümlerin ek tercihle birlikte puanlarında düşme olabilir. Bu sebeple ek tercih yapan adayların yerleşme ihtimali yükselir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Ek yerleştirme kaç kişi yerleşti?

Ek tercih sonuçlarına göre lisans bölümleri için ayrılan 46 bin 578 kişilik ek kontenjana 19 bin 358 kişi yerleşirken, 27 bin 220 kişilik kontenjan boş kaldı. Boş kalan kontenjanın 15 bin 764 kişilik bölümünü vakıf üniversiteleri ve K.K.T.C üniversiteleri oluşturuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

2 ek tercihte Yerleşemeyenler ne yapacak?

Yerleşemeyen adaylar yerleşenlerin kayıt sürecini bekleyecek. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aksam.com.tr

Ek yerleştirme kimler için?

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR? Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Ancak merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına giren adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: takvim.com.tr

Ek Yerleştirme Ne zaman Başlıyor?

YKS EK TERCİH 12 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS ek tercih başvuru işlemleri 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında, yayınlanan ek tercih kılavuzuna göre yapılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Okulda boş kontenjan varsa nakil olur mu?

OKULDA BOŞ KONTENJAN VARSA NAKİL OLUR MU? Bu şartları sağlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvim çerçevesinde nakil başvurusu yapabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cumhuriyet.com.tr

Kontenjan olmadan nakil olur mu?

ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: meb.gov.tr

Boş kontenjan tercihleri nasıl yapılır?

İşte adım adım rehber:
  1. Öncelikle e-Okul sistemine giriş yapın. ...
  2. Sisteme giriş yaptıktan sonra, "LGS Ek Yerleştirme" başlığı altında yer alan "Ek Tercih İşlemleri" bölümüne tıklayın.
  3. Açılan sayfada, boş kalan kontenjanları görebilirsiniz. ...
  4. Seçtiğiniz okulları, tercih sıranıza göre listeye ekleyin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT