Börek soğuduktan sonra saklama kabına ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya koyulmalıdır. - Pişirmediğiniz böreği buzdolabında tutarsanız bozulma süresini en aza indirmiş olursunuz. Yalnız bunu yapmadan önce büyük bir tepsinin içinde dilimler birbiriyle temas etmeyecek biçimde 1 gün bekletilmelidir.
-- Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın. Mümkünse tepsinin üzerini tamamen örten biz bezi ıslatın ve hafif sıkın. Böreğin üzerine örtün. İlk harı gecene kadar yani bez kuruyana kadar bekleyin.
Not : Bu börek pişmeden önce ne kadar dolapta bekler ,sosunu ne kadar iyi çekerse ve piştikten sonra da ne kadar dinlendirilirse o kadar iyi oluyor….bu börek ertesi güne kalsa bile üstü kapatılarak saklanırsa bekleyince kurumuyor sertleşmiyor yağı donmuyor…
* Böreği buzlukta saklamak istemiyorsanız ve kısa sürede tüketecekseniz, böreği pişirip soğuduktan sonra oda sıcaklığında rutubetsiz bir yerde saklama kabında 4-5 gün kadar muhafaza edebilirsiniz. * Böreği alüminyum folyoya sarıp buzdolabı poşedine koyun. Ağzını bağlayın ve buzdolabına yerleştirin.
Bir tepsiye dizeceğiniz çiğ haldeki böreklerinizi, üzerini hava almayacak şekilde kapatarak 1 gece bu şekilde buzdolabında (buzlukta değil) bekletmelisiniz. Ardından buzdolabından çıkardığınız börekleri yine hava almayacak ve birbirine değmeyecek şekilde saklama kaplarına ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirmelisiniz.
İlgili 21 soru bulundu
Önceden ısıtılmış fırında ısıtarak tüketebilirsiniz. Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp servisten 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır. Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün.
Soğuyan börek bir saklama kabı ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya yerleştirilir. Börekler pişirilmeden de buzdolabında saklanabilir. Böylece daha uzun süre muhafaza edilir.
- Böreğinizi pişmeye hazır hale getirdikten sonra 10 ya da 15 dakika boyunca dinlenmeye almanız. Bu işlem böreğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. - Börek için çıtır çıtır bir lezzet istiyorsanız, fırına vermeden önce böreğin üzerine çırpılmış yumurta sarısı ya da yoğurt sürebilirsiniz.
Üzerine kalan börek harçını hafif sürün. En son yumurta sarısını da sürüp susam çörek otu serpip 180 °C de kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine yerleştirip buzluğa atın. İhtiyaca göre çıkartıp çözdürün.
Böreğiniz doğru ısılarda pişmezse, yufkalarınız yeterince taze değilse, üzeri açık bir şekilde beklediyse ya da yufkalar çok yumuşaksa ve yeterince malzeme kullanılmadıysa bu sorunları yaşamanız olası. Böreklerinizin kurumaması için kullanacağınız ilk malzeme süt olmalı.
Sabah pişirecek olanlar sabaha kadar oda ısısında tepside mayalanmaya birakabilirler. Ama aynı gün içerisinde pişirecek olanlar 1 saat sıcak ortamda tepside mayalandırıp 180 derecede 35-40 dk kadar üzeri altı kızarana dek pişiriyoruz.
3 - Yumuşacık Börekler İçin : Süt
Sadece süt ile yufkaları ıslatmak bile, böreklerinizin lezzetine lezzet katacaktır. Süt aynı zamanda böreklerinizi de yumuşacık yapacaktır.
Yumuşak bir börek yapmak istiyorsanız bir yumurta ve bir şişe sodayı çırpıp böreğinizi fırına vermeden önce üzerine sürün. Hem yumuşak olacak hem de çok fazla kabarmayacaktır.
Börek soğuduktan sonra saklama kabına ya da buzdolabı poşetine sarılarak dondurucuya koyulmalıdır. - Pişirmediğiniz böreği buzdolabında tutarsanız bozulma süresini en aza indirmiş olursunuz. Yalnız bunu yapmadan önce büyük bir tepsinin içinde dilimler birbiriyle temas etmeyecek biçimde 1 gün bekletilmelidir.
Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.
Bu aşamada hamurun üzerinde hava kabarcıklarının oluşması hamurun kıvamını bulduğunun göstergesidir. Tepsi böreğini fırına koymadan önce kesmek daha sağlıklıdır. Aksi durumda böreğin piştikten sonra kesilmesi özellikle üst bölümündeki yufkaların parçalanmasına ve iç malzemesinin dağılmasına yol açabilir.
Ortalarına 1 dolu yemek kaşığı kadar iç koyulup sigara böreği şeklinde sarılır. Saklama kabına veya buzdolabı poşetine dizilip derin dondurucuya alınır.
Donduktan sonra ayırması zor olduğu için dondurucuya sığacak büyüklükte bir fırın kabıyla dondurabilirsiniz. Fırını önceden ısıtıp böreklerin çözülmesini beklemeden hemen fırına verebilirsiniz. 1 saat önce hazırlayıp dondurabileceğiniz gibi akşamdan hazırlayıp sabah kahvaltısına pişirebilirsiniz.
Hazırladığınız patatesli rulo buzluk böreğini bıçak yardımı ile 3 parçaya kesin. Her parçayı streç filme sarıp, derin dondurucuya koyun. 2 ay kadar derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Eğer böreği pişirmek istiyorsanız, böreği en az bir gece derin dondurucuda bekletin.
Üzerine yumuşamış tereyağı sürüp böbreğimizi 1 gece dolapta bekletelim. 180 derece önceden ısınan fırında pişirelim ve dinlendikten sonra dilimleyip servis yapalım.
* Öncelikle şunu bildirelim ki börek sıcakken saklanmaz. Böreği saklamak için soğumasını beklemelisiniz. Börekleri dilimleyip yenilecek porsiyonlarda buzluk poşedine koyun. Poşedin havasını alıp ağzını bağlayın yahut derin dondurucu saklama kabına yerleştirin.
Kıymayı oda sıcaklığında olabildiğince bekletmemeli, 2 saati asla aşmamalısınız. Kıymayı yakın bir zamanda kullanmayı düşünüyorsanız aldığınız andan itibaren buzdolabına kaldırabilirsiniz ancak buzdolabında en fazla 2 gün bekletebileceğinizi unutmamalısınız.
Çoğumuz için haftanın son iş gününde hafta sonu kahvaltıları yada ağırlayacağınız misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. 1-2 gün önceden hazırlayarak buzdolabında saklayabilir ve servis etmeden hemen önce kızartabilirsiniz.
Üçgen parçaların geniş kenarına ıspanaklı iç harcından koyup sigara böreği gibi geniş rulo halinde sarın. Kalan 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Eğer hemen pişirmeyecekseniz, köpük tabaklara buzdolabı poşeti döşeyip börekleri birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde derin dondurucu da saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri