Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bir markanın ismini almaya ne denir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bir markanın ismini almaya ne denir?

Uygulamada isim hakkı, isim patenti, isim tescili, logo tescili gibi çeşitli kavramlarla halk arasında anılan bu kavramın hukuktaki teknik karşılığı marka tescilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozdogruhukuk.com

İsim hakkı almaya ne denir?

En geniş anlamı ile Franchising, başarılı bir markanın (lisansın) isim hakkının kullanılmasıdır. Kısacası, Franchising ürünlerin veya verilen hizmetlerin dağıtılmasında kullanılan bir yöntemdir. Diğer bir anlatımla, Franchising başarılı bir markanın isim hakkının kullanılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

İsim hakkı almak ne demek?

Ülke ya da dünya genelinde üretim yapmak için markanızı özelleştirmeniz gerekir. Bu nedenle, markanızın adını duyurma amacıyla öncelikle güçlü ve özgün bir markaya sahip olmanız elzemdir. İsim hakkı almak, markanızın bilinirliğini artıran ve üretimlerin tek merkezden gerçekleşmesini de sağlayan bir uygulamadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: destekpatent.com

İsim hakkına ne denir?

Bu iş ilişkisine “franchising franchise)” denir. Franchise kelimesinin Türkçe karşılığı "imtiyazdır." Franchise, ürüne, hizmete, kalitesini ve ismini kanıtlamış ve başarılı olmuş firmalardan belirli bir bedel karşılığı, isim hakkını veren firmalardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bilisimegitim.com

Marka adı alınmış mı?

İlgilendiğiniz markayı sorgulamak için https://online.turkpatent.gov.tr/trademark-search/pub/trademark_search adresinde yer alan formu kullanabilirsiniz. Bu formu kullanarak; marka adı, başvuru sahibi, başvuru tarihi gibi bir çok kriter ile arama yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sidus.com.tr

Marka Tescili Nasıl Yapılır, Marka Tescil Başvurusu Yapma

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Marka isim hakkı ne kadar?

-Tek sınıflı marka başvurusu yapılacaksa başvuru esnasında Kurum'a 760,00 TL başvuru ücreti ödenecek ve tescil kararından sonra yaklaşık altı ay kadar sonra Kurum'a 1.960,00 TL tescil harcı ödenecektir. Toplam maliyet 2.620,00 TL olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka isim hakkı nereden alınır?

İsim Hakkı Tescili İçin Nereye Başvurulur? İsim hakkı, isim patenti gibi bu hakların elde edilebilmesi için Türk Patent ve Marka Kurumu'na marka tescili başvurusu yapılması ve bu kapsamdaki teknik birtakım yasal prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozdogruhukuk.com

Marka hakkı nasıl alınır?

Marka tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu üzerinden yapılır. Belirlenen evraklarla ya da online başvuru sistemi üzerinden yapılabilir. Marka tescil başvurusu için ilk şart, ticari bir işletmenin olmasıdır. Aynı şirkete ait farklı markalar mevcutsa, her marka için ayrı marka tescili alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: defanspatent.com.tr

Marka ve logo patenti nasıl alınır?

Logo tescil başvurusu, Türk Marka ve Patent Kurumu'na istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesiyle yapılır. İstenilen belgelerde bir eksik yoksa başvuru işleme alınır ve logo tescili yapılacak logonun değerlendirilmesi adımına geçilir. Bu adımın olumlu olmasından sonra logo tescili yapılmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: liderpatent.com.tr

Isim hakkı alınca ne olur?

Başvuru: İsim hakkı alma işlemi için gerekli başvurular yapılır. Bu başvurular, işletmenin isminin tescil edilmesini sağlar. İzleme ve Koruma: İsim hakkı alma işlemi tamamlandıktan sonra, işletmenin adı ve markası izlenir ve koruma altına alınır. Bu, izinsiz kullanımların engellenmesine yardımcı olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sistempatent.com.tr

Marka ismi nasıl alınır?

İsim hakkı alma ancak marka tescil işlemi ile olur. İsim hakkı alma için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurunun ardından Kurum tarafından markanın tescil edilip edilemeyeceği incelenecektir. Bu inceleme neticesinde markanın kabulü ve ilanı ya da başvurunun reddi söz konusu olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: topo.av.tr

Patent hakkı ne demektir?

Patent, bir buluşu koruyan bir fikri mülkiyet biçimidir. Buluş sahibine, buluşunu belirli bir süre için üretme, kullanma ve satma konusunda münhasır haklar verir. Patent başvurusu yapmadan önce buluşunuzu gizli tutmanız önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avansas.com

Marka telif hakkı nasıl alınır?

SORU : Yazdığım romanımın telif hakkını almak istiyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: telifhaklari.gov.tr

Marka tescili kim yapar?

1- Marka Tescilini Kimler Yapabilir? Türkiye'de marka tescil işlemlerini sadece Türk Patent ve Marka Kurumu siciline kayıtlı, her yıl kaydını yenileyen, mesleki sorumluluk sigortası primini ödeyen YETKİLİ marka vekilleri yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kutelmarkatescil.com

Marka patent ne işe yarar?

Marka tescili ile markanın kimliği yasal olarak koruma altına alınır. Marka adının, hak sahibi olmayan kişi ve kurumlar tarafında kullanılması durumunda, marka tescilini yaptırmış firma sahibi dava açarak itiraz etme hakkını saklı tutar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hosting.com.tr

İsim soyisim marka olur mu?

bir kişinin isim ve soyadlarının marka olarak tescili yasaktır. Kişinin soyadının marka olarak tescil edilebilmesi için, tescil edilmek istenen mal ve hizmet sınıflarında bu isim ile bilinir olunmalı ve ismin halkta soyadı olduğu izlenimi uyandırmaması (look and feel) gerekmektedir." Bkz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Logo patenti ne kadar?

Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 14,75 lira, marka tescil ücreti 436,78 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 6,27 lira oldu. Tasarım tescil başvuru ücreti ise 71,95 lira olarak tespit edildi. Tebliğ 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Kimler marka sahibi olabilir?

Marka başvurusu yapabilecek kişiler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yerleşim yeri olan veya sınai ya da ticari faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler. Paris Sözleşmesi veya Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması hükümleri dahilinde başvuru hakkına sahip kişiler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

Marka patenti almak zorunlu mu?

Markaların tescili zorunlu olmamakla birlikte, tescil marka üzerindeki hakları ispatlayan ve marka ihlalini engelleyen en önemli araçtır. Tescilli marka sahibine daha geniş bir koruma sağladığından faaliyette bulunan bütün ülkelerde marka tescili önemle tavsiye edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: atapatent.com.tr

Marka tescili kac tl?

TÜRKPATENT'in, "2023 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 26,78 lira, marka tescil ücreti 707,71 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 9,83 lira oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Marka hakkı kaç yıl geçerli?

Marka tescilinde koruma süresi başvuru tarihinden itibaren on yıldır. Bu sürenin bitimine altı ay kala yenileme süresi başlar. Süresinde yapılacak yenileme talebi ile sonraki on yıl içinde tescil hakkı devam edecektir. Yenileme işlemi yapıldıkça marka hakkı sonsuz devam edecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isimtescil.net

Marka ismi alırken nelere dikkat etmeli?

Marka İsmi Bulurken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
  • İşletmenizi farklı kılan şey ne? ...
  • Marka isminiz kısa, öz ve akılda kalıcı olmalı. ...
  • Orijinal olmaya çalışın, basmakalıplıktan kaçının! ...
  • Rakiplerinizden ayrışın! ...
  • İsminiz sizi sınırlamasın! ...
  • Düşündüğünüz İsim Yabancı Pazara Açık Olmalı ...
  • Geri bildirim alın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: patentsorgu.com

Patent almazsak ne olur?

Buluşunuzun patentini almazsanız, teknolojiyi lisanslama, satma veya transfer etme olanakları ciddi şekilde engellenecektir; gerçekten, fikri mülkiyet (patent) hakları olmadan, teknoloji transferleri imkânsız değilse de zor olurdu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eforpatent.com.tr

Marka ismi koyarken nelere dikkat edilmeli?

  • Alternatifleri Belirlemek. Markanın ismini seçmeden önce birden çok alternatif yaratmak önemlidir. ...
  • Kısa İsimler Belirlemek. ...
  • Akılda Kalıcı Olmasına Özen Göstermek. ...
  • Kolay Yazılabilir Olmasına Dikkat Etmek. ...
  • Görsel Açıdan Güzel Görünebilmesi. ...
  • Özgün Bir İsim Seçmek. ...
  • Sosyal Medya Hesaplarını ve Alan Adını Kontrol Etmek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: jetstok.com
Önceki makale
Banyoda abdest alırken dua edilir mi?
Sonraki makale
KHO kaç yıl?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT