Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bir işçi 1 yılda kaç gün rapor alabilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bir işçi 1 yılda kaç gün rapor alabilir?

Raporda kontrol muayenesi belirtilirse bu 10 gün sonunda hastalığın geçmemesi durumunda hekim, kontrol muayenesi yaparak çalışanın istirahatine devam etmesi için 10 gün daha rapor yazabilir. Böylece hastalık izni 20 güne kadar uzatılabilir. Ancak bir hekim, yılda en fazla 40 gün rapor yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

İşçi 1 yılda en fazla kaç gün rapor alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

90 gün rapor nasıl alınır?

Raporunuzu devlet ve üniversite hastanelerinden veya SGK anlaşmalı özel hastanelerden alabilirsiniz. Raporun geçerli olması ve rapor parasının hesabınıza yatması için son bir yıl içinde 90 gün prim yatırmış olma zorunluluğu vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Tek hekim raporu en fazla kaç gün olur?

(4) Memurlara tek hekim raporu ile bir defada en çok on gün rapor verilebilir. Raporda kontrol muayenesi öngörülmüş ise kontrol muayenesi sonrasında tek hekim tarafından en çok on gün daha rapor verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

İşçi hastalık izni kaç gün?

Hastalık İzni Nasıl Kullanılır? Hastalık izni kullanmak isteyen çalışan, öncelikle sağlık kuruluşundan rapor almalıdır. Ardından en fazla 10 güne kadar istirahat hakkı tanıyan bu raporu, işverenine teslim etmelidir. Bedensel ya da ruhsal rahatsızlıklar nedeniyle verilen dinlenme hakkı, yıllık izin süresini etkilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Memurun rapor hakkı kaç gün?

İlgili 16 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Özel sektörde kaç gün rapor alabilir?

Süresi. İşçi ayakta tedavi ile tedavi ihtiyacını karşılayabiliyorsa sigortalıya tek hekim raporu ile bir seferde 10 güne kadar istirahat verilebilir. Verilen istirahatin ardından kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam istirahat süresi 20 günü geçmeyecek şekilde raporun süresi uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izinturleri.com

1 yılda kaç gün mazeret izni alabilir?

Evlilik izni, süt izni, babalık izni, ölüm izni, hastalık izni, refakat izni ve evlat edinme izni gibi mazeret izinleri özel sektör çalışanlarına ve memurlara göre farklılık gösterir. Ancak bu izinler dışında zorunlu nedenlerle devlet memurlarına 10 gün süreyle mazeret izni verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: izinturleri.com

40 gün rapor geçerse işten çıkarılır mı?

40 Günden Fazla Rapor Alan İşçi

4857 sayılı İş Kanunu'na göre işçinin alacağı rapor süresi ihbar süresini geçmesi halinde işveren iş sözleşmesini haklı nedenle fesh edebilmektedir. Sürekli ve uzun süreli rapor alan işçinin işin işleyişini ve düzenini bozması haklı nedenle feshe sebep olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Sürekli rapor alan işçi nasıl çıkarılır?

Normal şartlarda aralıksız uzun süreli (Sağlık Kurulu aracılığıyla) istirahat raporu almış işçi, raporlu iken işten atılamaz ama rapor süresi 4857/17. maddeye göre verilecek ihbar süresini altı hafta aşmışsa bu durumda sadece kıdem tazminatı ödenerek 4857/25. madde gereğince işverence derhal işten çıkarılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebeanaliz.com

Arka arkaya rapor alınabilir mi?

Birbirinden Bağımsız veya Aynı Hekimden Arka Arkaya Rapor Alınması Halinde Rapor Parası Nasıl Ödenir? İşçinin almış olduğu raporda hekim tarafından Kontrol veya Çalışır olarak rapor durumu belirtilir. Tek hekim bir seferde 10 günden fazla rapor veremez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

3 aylık heyet raporu nasıl alınır?

Heyet raporu tam teşekküllü devlet hastanelerinden ya da özel hastanelerden alınabilir. Heyet raporu almak isteyen kişi öncelikle randevu almalıdır. Ardından hastane tarafından verilen rapor talep dilekçesi, heyet raporu ücreti ve istenilen diğer belgeler teslim edilir ve işlemler başlatılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mervekolman.av.tr

Özel hastaneden alınan rapor geçerli mi?

EK MADDE 12 - Özel hastaneler tedavi ettiği hastaların; istirahat/iş göremezlik raporlarını, tedavilerinde kullanılan ilaç, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına yönelik sağlık raporlarını ve ilgili mevzuat kapsamında sürücü/sürücü adayı sağlık raporlarını düzenleyebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

30 gün raporlu ne kadar maaş alır?

28 gün raporlu ayakta hasta ise 1.831,20 TL ödemesidir. Yatan hasta ise 1.373,40 TL ödemesi yapılır. Ancak işçi bir iş kazası sonucu 30 günlük yatan hasta ise 1 ayın tamamı ödenir. Ayakta hasta ise 1.962 TL olarak ödemesi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bordrox.com

Sık sık rapor alan işçi tazminat alabilir mi?

İşçinin iş sözleşmesinin 'sık sık rapor alması' nedeniyle feshi, işveren açısından geçerli nedenle fesih sebebi oluşturduğu için bu sebebe dayanılarak yapılan fesih işleminde işçi kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulticaretgazetesi.com

Rapor alan bir işçi işten çıkarılabilir mi?

İş kazası raporu alan ve işe gidemeyen işçi işveren tarafından işten çıkarılamamaktadır. İş Kanunu'nu gereğince bu işlemi gerçekleştiremez. Ancak böyle bir durum gerçekleşir ve işveren işçiyi çıkarması durumunda işçi ihbar tazminatı ve kıdem tazminatı ödemeye zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Sürekli rapor alan personel işten çıkarılabilir mi?

İşçinin kesintisiz ve uzun süre devam eden rapor hali, işverene haklı fesih imkanı sunmaktadır. Ancak bunun için işçinin raporlu olduğu süre, ihbar süresini 6 hafta aşmak zorundadır. Eğer böyle bir durum söz konusu ise işveren, işçiyi tazminat ödemeksizin işten çıkarma hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anilakalin.av.tr

Raporlu işçi işten çıkarılırsa ne olur?

Rapor Aldığı İçin İşten Çıkartılan İşçinin Hakları

İşçiler, raporlu iken işten çıkarılmaları durumunda, tazminat hakları bulunmaktadır. İşverenler, işçilerin tazminat haklarını korumakla yükümlüdürler. Raporlu iken işten çıkarılan işçiler, işe iade davası açma hakkına sahiptirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avfatihozdemir.com

İşçi arka arkaya kaç gün rapor alabilir?

Buna göre; - İşyeri hekimi sigortalıya bir kerede en fazla 2 gün istirahat verebilir. - Tek hekim raporu ile tek seferde en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise, bu süre 20 günü geçmemek kaydı ile uzatılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

Raporlu işçiden savunma alınır mı?

Sonuç olarak, işçinin raporlu olduğu süre içinde iş sözleşmesi askıda olduğu için bu süre içinde savunma istenmesi hukuka uygun olmaz. Çünkü, askı süresi içinde temel edimlerden olan iş görme borcu askıya alındığından, bu borcun yerine getirilmesi ile ilgili savunma istenmesi uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

İşçi kaç ay rapor alırsa işten çıkarılır?

Raporlu iken işten çıkarılır mı? Eğer rapor 6 haftadan fazla ise iş veren iş sözleşmesinin feshedebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Çalışan bir ayda kaç gün rapor alabilir?

Çalışan hastalık durumunda iş yeri hekimine başvurabilir. İşe gelmesine engel bir durumun tespitinde iş yeri hekimi çalışana 2 gün istirahat verebilir. Aile hekimleri ise bir seferde en fazla 10 günlük rapor verebilirler. 10 günün sonunda ise tekrar doktora gidilerek değerlendirme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Iş göremezlik raporu ile tazminat alınır mı?

İşçi geçici iş göremezlik durumunda, tazminat talep etme hakkına sahip olur. Bu hakka sahip olan işçinin yerine getirmesi gereken yükümlülükler: Tazminat almak isteyen işçinin, bu tazminatı hak ettiğine dair tıbbi rapor sunması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altinkayasancakli.com

Özel sektörde yıllık izin kaç gün?

Özel sektör yıllık izin bir iş yerinde çalıştığınız süreye göre değişkenlik göstermektedir. Eğer bir iş yerinde 1 yıldan 5 yıla kadar (5 yıl dahil) çalıştıysanız 14 gün; 5 yıldan fazla 15 yıldan az çalıştıysanız 20 gün, 15 yıl (dahil) ve daha fazla çalıştıysanız, yıllık izin hak edişiniz 26 günden az olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avansas.com

Hastaneye giden işçi izinli sayılır mı?

İşçinin hastalanması sonucu viziteye çıkarak iş yerinden izin alıp tedavisi için belirli zaman aralıklarında işte bulunmaması sonucu işçi ücretli izinli sayılır. Toplu iş sözleşmesi hükümlerinden yararlanan işçiler için ücretinden kesinti yapılmaması esastır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahpas.com

Özel sektörde mazeret izni var mı?

Yani personeller; evlenme, doğum, evlat edinme ve ölüm nedenlerine bağlı olarak izin kullanabilir. Özel sektör mazeret izni, engelli ya da kronik hastalığı olan çocuğu bulunan çalışanlar için de geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT