Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bina şikayetleri Hangi Bakanlığa yapılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bina şikayetleri Hangi Bakanlığa yapılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilden gelen şikâyet, ihbar ve bilgi taleplerini inceleyerek müdahalede bulunuyor ve denetimleri gerçekleştiriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

Bina nereye şikayet edilir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Tapu Kadastro Çağrı Merkezi ALO 181'e konu hakkında her türlü görüşü iletebilirsiniz. Eviniz riskli çıkarsa ne olacak? Belediyenin yaptığı çalışmalar sonrasında oturduğunuz bina 'riskli bina' olarak belirlendiyse 15 gün içerisinde bu duruma itiraz etme hakkınız bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasemin.com

Gürültü ile ilgili şikayet nereye yapılır?

2023 – 2024 yılında gürültü yapan komşuyu şikayet edilecek yerler ve telefonlar: 155 ihbar hattı aranarak polis merkezine şikayet kaydı açabilirsiniz. Bağlı bulunduğunuz belediyenin zabıta bölümünden şikayetçi olabilirsiniz. Alo 181 hattını arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına şikayet bırakabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurhukukburosu.com

Nereye şikayet edebilirim?

CİMER'e e-devlet üzerinden ya da Cumhurbaşkanlığı web sitesi üzerinden şikâyette bulunulabilmektedir. Ayrıca ALO 150 numaralı telefon hattını kullanarak, İletişim Başkanlığına mektup veya faks göndererek de şikâyet ve talepler iletilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Inşaat yasağı kime şikayet edilir?

İnşaat Yasağı uygulamalarına aykırı faaliyetler görüldüğünde, Bakanlığımıza ya da bağlı olunan İl Müdürlüklerine dilekçe veya e-mail ile başvuru yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yigm.ktb.gov.tr

Site yönetimini nasıl ve nereye şikayet edebilirsiniz?

İlgili 30 soru bulundu

Soru cevap kısmı

İnşaat ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2013 yılında Alo 181 Çağrı merkezini hizmete alarak vatandaşlarla birebir iletişim kurulmasını hedefledi. Bakanlığımız 2023 çevre ve şehirleşme vizyonu, yaşam kalitesini artıran, insan ve çevre prensibi çerçevesinde Alo 181 ile vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

İnşaat yasağı ne zaman bitiyor 2023?

İnşaat yasağı uygulaması 15 Mayıs 2023 ve 15 Ekim 2023 tarihleri arasını kapsayacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: didim.bel.tr

CİMER hangi şikayetlere bakar?

CİMER; vatandaşların her türlü şikâyet, talep ve ihbarlarını doğrudan iletebilmesini sağlamak amacıyla 2015 yılında kurulmuş bir uygulamadır. Vatandaşlarının dilekçelerini ilgili uzmanların değerlendirip cevaplandırdığı uygulama oldukça talep görmektedir. CİMER'de her türlü dilekçe işleme alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

CİMER e şikayet işe yarıyor mu?

CİMER bir makam yerine geçerek bir işi yapmaz, hatta aslında doğrudan o makama ulaşarak o işin yapılmasını da sağlamaz. Başvuruyu ciddi görürse o makama ulaşsa dahi bir inceleme yapılmasını sağlar ya da uyarıda bulunabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

CİMER e şikayet ettikten sonra ne olur?

CİMER'e yapılan başvurular hızla başvuruya yanıt verecek ilgili kurum ve kuruluşa ulaştırılacak. Başvuru konusu, bir kamu kurum ve kuruluşu, personeli veya yöneticisi hakkında şikayet niteliğindeyse başvuru, bir üst amire gönderilecek. Şikayet bu amir tarafından işleme alınarak başvuru sahibine yanıt verilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Komşu saat kaça kadar gürültü yapabilir?

Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır. Aynı yasaklar hafta sonlarının ise tamamını kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Üst komşu ses yapıyor ne yapmalıyım?

1- Alo Gürültü Şikayetleriniz için 155 Polis Merkezi

Bu nedenle gürültü şikayetine maruz kalan şahısların doğrudan polis merkezini arayarak şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Çevrenizde oluşan her türlü gürültü, eğlence mekanlarından çıkan seslerin fazlalığı gibi durumlarda polis merkezi aranılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bugrayildiz.av.tr

Apartmanda gürültü saat kaça kadar?

Bu kurallar arasında gürültü miktarı da yer alır. Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Apartman sakinlerinin her türlü gürültüden uzak durması gerekir. Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Depreme Dayanıksız binayı nereye şikayet edebilirim?

Bakanlığın, depreme dayanıksız ve risk içeren yapıları il müdürlüklerine bildirmek ve kentsel dönüşüm hakkındaki süreçleri en güncel haliyle vatandaşlara aktarmak için kurulan çağrı merkezi "ALO 181" ile talep, beklenti ve şikayetler çözüme kavuşturuluyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Apartman yönetimi nereye şikayet edebilirim?

- Apartman yöneticisi görev ve sorumlulukları dışında hareket ediyor veya görevini kötüye kullanıyor ise öncelikli olarak denetçiye durumu bildirebilirsiniz. Denetçiler ise bu duruma göz yumuyor ise o zaman adresiniz Sulh Hukuk Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Binamızı nasıl kontrol edebiliriz?

Yaşadığınız binanın depreme dayanıklılığını test ettirmek için önünüzde iki yol var: Belediye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kaymakamlık gibi resmi kurumlara başvurmak veya özel bir şirketle anlaşmak. Birçok belediyenin deprem laboratuvarı yok ve zaten nihai denetim yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazeteduvar.com.tr

Cimerden ceza gelir mi?

BİMER veya CİMER'e Başvuran Memura Disiplin Cezası Verilemeyeceğine Dair Danıştay Kararı Bilgi edinme başvurularında devlet memuru olup olmama ayrımı yapılmadan herkesi kapsayan bir başvuru usulü düzenlendiğinden üst makamlara başvuran memura makam atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burhanaksoy.av.tr

Alo 150 ne demek?

BİMER Uygulamalarının Çalışma Şekli Nedir? BİMER uygulaması kapsamında Kaymakamlık, Valilik ve Bakanlıkların tümünde “Halkla İlişkiler Müracaat Büroları” kurulmuştur. Ancak “Alo 150” hattını cevaplamak üzere sadece valiliklerimizde çağrı merkezleri bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kilis.gov.tr

CİMER kaç gün içinde cevap vermek zorunda?

Başvurunun konusu 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca bir bilgi ya da belge talebi ise cevap verme süresi 15 iş günüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: basinmus.meb.gov.tr

CİMER e şikayet edince kaç günde sonuçlanır?

Dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER'e yapılan başvurular belirli yasal değerlendirme süreçlerine bağlı olarak işleme alınmakta ve başvurunun türüne bağlı olarak 30 gün veya 15 iş gü- nü içerisinde cevaplandırılmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cimer.gov.tr

CİMER 30 günde cevap vermezse ne olur?

1) Başvurunuzun konusu istek veya şikâyet niteliğindeyse ve başvurunuza 30 gün içerisinde herhangi bir cevap verilmediyse CİMER üzerinden cevap alamadığınıza dair bir başvuru oluşturabilirsiniz. 2) Yasal sürenin sona ermesi itibarıyla 60 gün içerisinde idari dava açabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iletisim.gov.tr

Şikayetçi olduktan sonra ne olur?

Olayı anlatmanızın ardından şikayetçi olduğunuzu ve uzlaşmak istemediğinizi beyan etmenizin ardından emniyetteki süreç tamamlanacak ve ifadeniz cumhuriyet savcılığına gönderilecektir. Karakola gitmek yerine doğrudan cumhuriyet savcılığına giderek de şikayetçi olmanız mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: galahukuk.com

İnşaat gürültüsü saat kaçta başlar?

İnşaatın gündüz yapılması durumunda geçerli saatler 07.00-19.00 arası, akşam 19.00-23.00, gece ise 23.00-07.00 arası sayılıyor. Bu saatler dışında inşaat yapılması durumunda yönetmelik şikâyetlerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile ilgili belediyelere yapılabileceğini söylüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elvankilic.av.tr

İnşaat yasağı nereleri kapsıyor?

Genelge sadece ağır işleri kapsıyor

Kırıcı, beton dökme, mikser, hafriyat yapma, iş makinaları gibi faaliyetler yasaklanıyor bu kararla. Genelge sadece ağır işleri kapsıyor. Sıva, boya, badana, seramik, elektrik tesisatı, su tesisatı gibi ince işçilik yapılmaya devam edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bodrumhabermerkezi.com

İnşaat yasağı neleri kapsıyor?

Bu yasaklar kapsamında başta ağır nakliyat, hafriyat ve harç gibi inşaat çalışmaları yapılamayacak. Çevreye rahatsızlık vermeyecek küçük tadilatlar ve inşaatların içine yönelik inşaat faaliyetleri yapılabilecek. Eğer altyapı çalışması yapılacak ise ilgili kurumlardan izin alınması durumunda yapılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bodrumgundem.com
Önceki makale
Dekton ne demek?
Sonraki makale
ITÜ iç mimarlık ne kadar?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT