Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bina müteahhite nasıl verilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bina müteahhite nasıl verilir?

Vekâletnameler genellikle noterlikte yapılan işlemler aracılığıyla müteahhitlere verilecek olup arsa sahiplerinin noterliğe kimlikleriyle birlikte şahsen başvuru yapması gerekmektedir. Eğer arsa sahipleri yurtdışında ise konsolosluklar aracılığıyla vekâletname vermeleri de mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulhukuk.com

Müteahhit kat karşılığı yüzde kaç?

Kat karşılığı sözleşmelerde iki taraf için de genel olarak kabul görülen oran %50-%50 şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: reyting.com.tr

Kat karşılığı daire paylaşımı nasıl hesaplanır?

Belirttiğiniz üzere imar durumuna göre, sizin arsanıza isabet eden inşaat 801 m2 dir. Bu hesaba göre ve yapılacak dairelerde 50 m2 olduğundan, bu hesaba göre 16 daire çıkıyor. Anlaşmanıza göre 16 dairenin %33 sizin olacağına göre, hesap gayet basittir. 16 x 0.33= 5.2866 daire ediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kacmazemlak.com

Evin müteahhiti nasıl bulunur?

Müteahhitlik yetki belgesi sorgulama ekranı için http://yambis.csb.gov.tr/ adresine giriş yapılması gerekmektedir. Yapı Müteahhitliği Bilişim Sistemi sayfasına giriş yaptığınızda “Vatandaş Girişi” yazan kısma tıklamalısınız. Bu sisteme giriş yaparken E-Devlet şifrenizi kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tektaskentseldonusum.com

Bir müteahhit yaptığı binadan kaç yıl sorumludur?

İş tesliminden itibaren gizli ayıplarda müdeahhit 5 yıl sorumludur. Ancak yapıda ağır kusurların oluşması durumunda, müteahhidin sorunluluğu teslim tarihinden başlayarak 20 yıl olarak belirtilmiştir. Belirtilen süreler aynı zamanda dava zaman aşımı süresini de belirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Müteahhit ile NASIL ANLAŞILIR ? / Kat Karşılığı Sözleşmede Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İlgili 42 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Müteahhit garantisi neleri kapsar?

Müteahhidin “eseri meydana getirmesi” borcundan doğan yan borçları bulunmakta olup bunlardan başlıcaları; işi sadakat ve özenle yapma, işi bizzat yapma, araç ve gereçlerle malzemeye ilişkin borçlar, işe zamanında başlama ve devam etme ile genel ihbar yükümlülüğüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulachukuk.gen.tr

Müteahhidin ağır kusurları nelerdir?

Müteahhidin Ayıptan Sorumlu Olduğu Durumlar

Taşınmaz satışında alınan ev hukuken ayıplı olabileceği gibi fiziki olarak da ayıplı olabilir. Hukuki ayıp taşınmazın vaat edilen hukuki niteliklerde olmaması, iskânının alınmamış olması, gerekli ruhsat ve izinlere sahip olmaması olarak örneklendirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Müteahhit ne kadar para alıyor?

Müteahhit olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Müteahhit maaşı 2023 verilerine göre ortalama 48.900 TL civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Müteahhit tapuyu vermezse ne yapmalı?

Taşınmazın devrini doğuran borçlar bakımından ise inşaat firmasının taşınmazı devretmemesi halinde hukuki yol her halükarda mahkemelerden geçmektedir. Yargıtay'ın yine yerleşmiş uygulamasına göre bu durumda mahkemeden tapu iptal ve tescil talebinde bulunulması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Müteahhit karı yüzde kaç?

· Müteahhit karı, Yukarıda görüleceği üzere, %25 Müteahhit karından, teklif bedelinin %7 si civarında bir rakam Devlete ödenen, %6 Şantiye gideri olmak üzere toplam= %13'ü Müteahhitlerin yaptığı genel giderlerdir. Geriye kalan %12 de Müteahhit karıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: urfahizmet.com

Müteahhit daire paylaşımı nasıl olur?

Örneğin sözleşmeye göre 8 daire arsa sahibine, 12 daire yükleniciye kalıyor ise (%40 arsa sahibi, %60 yüklenici), fazladan yapılan iki daireden birinin tamamı, diğerinin ise %20 si yükleniciye, %80 hissesi de arsa sahibine kalacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artemishukuk.com

Kat karşılığı inşaat nasıl olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, diğer bir deyişle arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibinin yükleniciye (müteahhide) arsa paylarını devrettiği, bunun karşılığında yüklenicinin de o arsa üzerinde bağımsız bölümler inşa etmeyi üstlendiği bir sözleşme türüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seherkirbascanikoglu.av.tr

Arsadan kaç daire çıkacağı nasıl hesaplanır?

Bu ne demektir; 1.000 m2 arsanıza 1.250 m2 inşaat alanı verilirken, 4.000 m2 bir arsa oluşturduğunuzda 4.000 m2 x 2 = 8.000 m2 inşaat verilebilir demektir. Yani tek başınıza hareketle 1.000 m2 arsanıza 125 m2 den 10 daire yapabilirken, 4 arsayı birleşerek inşaat yaptığınızda sizin payınıza 2.000 m2 inşaat alanı düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazaklar.com.tr

Müteahhit fark isteyebilir mi?

22 Ocak'ta yapılan düzenlemede, kamuyla iş yapan müteahhitlere fiyat farkı ödenmesi ve işleri devretme hakkı getirilmişti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Müteahhit kaçarsa arsa sahibi ne yapmalı?

B-Taraflar aldıklarını iade mecburiyeti altına girerler. Arsa sahibi müteahhitin yaptığı imalat bedelini ödemek zorunda kalır. Müteahhit yahut müteahhitten bağımsız bölüm satın alanların tapuları iptal olunarak arsa sahibi adına tescil olur. C-Koşulları var ise arsa sahibi menfi zararın tazminini talep edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kocakhukuk.com

Müteahhit tapuyu ne zaman verir?

Eğer devir zamanını kararlaştırmamışlarsa, müteahhidin inşaatın tamamını sözleşmeye uygun olarak tesliminden sonra bu devir yapılacaktır. Sözleşmede zaman belirtilmemesiyle birlikte bir de anahtar teslimi şeklinde yapılmış bir sözleşmeyse, bu durumda, müteahhit ancak iskân ruhsatı alarak tapu devirlerini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulhukuk.com

Önce tapu mu para mı?

Tapu teslimi yapıldıktan sonra para ödenir. Bu yöntem, hem alıcının hem de satıcının güvenliğini sağlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ruuf.com.tr

Müteahhit teslim ettiği daireden kaç yıl sorumludur?

Bu sebeple müteahhit, meydana gelecek zararlardan üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirdiği oranda sorumlu olmayacaktır. Ayrıca müteahhitlerin sorumluluğu, inşaatın arsa sahibine teslimden itibaren 5 yıl, eğer ağır bir kusur varsa 20 yıllık süre için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulhukuk.com

Müteahhit fazladan para isteyebilir mi?

Böylece, götürü ücrette, kural olarak işin kararlaştırılan ücretten pahalıya mal olmasının rizikosunu müteahhit taşır ve ancak olağanüstü haller nedeniyle masraflarının aşırı derecede artması halinde ücretinin arttırılmasını veya akdin feshini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdem-erdem.av.tr

Yeni başlayan müteahhit kaç metrekare inşaat yapılabilir?

Bundan sonra firmalar sınıfına göre yeni projeye başlayacak, altından kalkamayacağı iş için ruhsat alamayacak. A sınıfı müteahhit tüm büyüklüklerdeki işi yaparken, H sınıfı yani ilk defa inşaat yapacak firma tek ruhsatta en fazla 1000 metrekare yapabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: netgd.com.tr

Müteahhit ev satar mı?

İdare yazısı olmadan müteahhite ait bağımsız birimlerin satışı yapılamaz. Yeni yapıya ilişkin kat irtifakı kurulmuş ise müteahhit payına düşen bağımsız birimlere isabet eden arsa payı üzerinden, kat irtifakı kurulmamış ve paylı mülkiyet söz konusu ise müteahhit payı üzerinden oranlama yapılarak satış yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iltanekmekcioglu.com

Müteahhit garantisi kaç yıl?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında ki kanun gereği, müteahhittin yaptığı binanın teslim tarihinden itibaren 5 yıl boyunca ayıplı maldan dolayı sorumlulukları vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koto.org.tr

Müteahhit binayı yarım bırakırsa ne olur?

Dairelerin müteahhit ve arsa sahibi arasında yarı yarıya paylaşılmasının öngörüldüğü sözleşmelerde, inşaatın müteahhit yüzünden yarım kalması durumunda arsa sahibi sözleşmeden dönerek inşa edilmemiş daireleri kendisi inşa ederek kalan dairelerin tümünü alabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulhukuk.com

Müteahhit evi ne zaman teslim edilir?

İnşaat sözleşmelerinde yüklenicinin asli borcu inşaatı tamamlamak ve süresinde teslim etmektir. Şayet yüklenici inşaatı süresinde teslim edemezse bu gecikmeden sorumlu olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: solmazlaw.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT