Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız kızartmalık biberleri buzlukta üst üste düzgün bir şekilde koyup, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Kızarttığımız biberleri başka bir tencereye alıyoruz. Üzerine kaynayan domates sosumuzu döküp bir iki tur daha ocağın üzerindeyken hemen temiz kavanozlarımıza iki parmak kalacak şekilde doldurup ağzını hiç kullanılmamış kapaklarla sıkıca kapatıyoruz. Kavanozları ters çevirip üzerini kapatıyoruz.
Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan biberleri istediğimiz miktarda buzdolabı poşetlerine koyup, ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya kaldıralım.
Kızartmanızın yağını iyice süzdükten ve bir kağıt havlu ile fazla yağını aldıktan sonra uygun porsiyonlara bölüp derin dondurucuya yerleştirin. Buzdolabı poşetlerini kapatmadan önce içindeki fazla havayı almayı da unutmamalısınız.
Kızaran biberleri saklama poşetine veya bir plastik kaba yerleştiriyoruz. (Cam ürünler kesinlikle olmaz çünkü cam dondurucuda patlar. ) Kızartma işlemi bittikten sonra soğuması için biraz bekletip dondurucuya atıyoruz.
İlgili 31 soru bulundu
Kızgın yağda kızartılır. Soğuyunca buzdolabı poşetine bölünür. Buzlukta saklanır. Çıkarıp erimesini bekleyince servis edilir.
En sevdiğiniz kızarmış yiyeceklerin dondurulması çözüldükten sonra sevdiğiniz yiyeceklerin kötü bir hale gelmesine neden olur. Bu hiç sağlıklı bir yol değildir.
Pişmiş olarak saklamak için: Biberleri kızartıp soğutun, poşetleyin ve dondurucuya kaldırın. Kızartılmış biberin saklama süresi 12 aydır.Çözüldükten sonra tekrar dondurulmaz ve kısa süre içinde tüketilmesi gerekir.
3 günden fazla bekletildiğinde patateslerin kurumaya yüz tutmasından ve içinde domates sosu mevcutsa sosun oksitlenmeye başlamasından dolayı tadı buruklaşan kızartmadır. her şeyi az az yapın, 3 gün yemeyin efendim.
kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.
Kırmızı biberleri temizledikten sonra uzunlamasına 3-4 parçaya bölüp, küçük küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Ardından poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içine koyun.
Dilimlenmiş biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetin üzerine eliniz ile bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin.
Buzlukta dondurarak saklayın. Közlenmiş biberleri sadece közleyip, kabuklarını soymadan, oda sıcaklığına geldikten sonra bütün halde buzdolabı poşetlerine aktararak da saklayabilirsiniz. Sadece kabuklarını soyarak da buzdolabı poşetlerine aktarabilirsiniz.
Soyulmuş biberleri iri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir kapta biberleri sarımsakları ve doğranmış maydanozu harmanlayın. Bir litre yağı kontrollü bir şekilde ekleyin ben tamamını dökmedim tuzu ağız tadınıza göre ayarlayıp karıştırın. Daha sonra tüm malzemeleri kavanozlara doldurup ağızlarını kapatın.
Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
İlk olarak biberlerinizi yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Daha sonra kızartmalık biberlerinizi iyice yıkayın. Toz almayan ve güneş gören bir ortama biberlerinizi serin ve kurumasını sağlayın. Biberlerinizin güneşten kurumaya ve kızarmaya başladığında biber kurutma işleminiz tamamlanmış demektir.
Çok sulu olmayacak. Kavanozun içine biraz biber, bir iki kaşık domates sosu olarak sırasıyla kat kat dolduruyoruz. Ağzına kadar doldurup, kapağını sıkı bir şekilde kapatıp ters çeviriyoruz. İyice soğuyunca, serin bir yerde muhafaza ediyoruz.
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Bu durum ilerleyen zamanlarda kanser ve kalp damar hastalıklarının gelişmesine neden olabilir. Cam kavanoza süzmüş olduğunuz kullanılmış yağı, dışarıda değil dolapta saklamanız gerekir. Çünkü ışık, yağda oksitlenmeye sebep olacağından besin zehirlenmelerini beraberinde getirebilir.
Biberleri önlü arkalı olarak güzelce kızartın. Kızaran biberleri peçete serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürün. Yoğurt sos için süzme yoğurt, tuz ve sarımsağı güzelce karıştırıp bir servis tabağının ortasına yayın.
2- Yağın içine bir çimdik tuz atarsanız, sıçramasını önlemiş olursunuz. 3- Biber, domates vb. gibi sebzeleri bütün olarak kızartmak istiyorsanız, üzerlerine önceden kürdan ile minik delikler açın.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Kızarmış patlıcanları kilitli poşete veya buzdolabı poşetine 1 pişirimlik olacak şekilde yerleştirin. Poşeti hava almayacak şekilde düğümledikten sonra üzerine tarihin yazılı olduğu etiket yapıştırın. Hazırladığınız poşetleri buzluğa veya derin dondurucuya atın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri