Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ben alındıktan sonra tekrar çıkar mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ben alındıktan sonra tekrar çıkar mı?

Genellikle benler çıkarıldıktan 1 ay sonra tekrar ortaya çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dermaclinic.com.tr

Ben aldırmanın zararı var mı?

Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir. Fakat hangi benin, nasıl alınacağına mutlaka uzman doktor karar vermelidir. Öncelikle benin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğu tespit edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ben aldırdıktan sonra iz kalmaması için ne yapılmalı?

Benin derinliği çok fazla ise iz bırakmamak izin tedavi 6 ya da 8 hafta aralıklar ile 2 ya da 3 seans şeklinde uygulanabilir. Cerrahi operasyonla ise bir defada alınır. İz kalmaması için estetik dikiş uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guncelozturk.com

Ben alındıktan sonra ne olur?

Lazer tedavisiyle alınan benlerde işlem sonrası ben bölgesinde kahverengi bir pullanma görülmektedir. 3 – 5 gün sonra bu pullanma dökülmekte ve yerini pembeliğe bırakmaktadır. Pembelik de zamanla geçip, iz bırakmadan iyileşme gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: estenik.com.tr

Ben aldırdım iz kalır mı?

Ben alınımı sırasında cerrahi girişim kullanılırsa iz kalması kaçınılmazdır. Cerrahi tedavi ancak kanserleşme eğilimi olan benlerde veya melenom vakalarında başvurulacak bir yöntemdir. Bunun dışında iyi huylu benlerde cerrahi tedavi gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altankaran.com.tr

Lazerle ben alımında iz kalır mı?

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Tehlikeli ben nasıl olur?

Bende asimetrik bir yapı varsa ve ani bir şekilde büyüklüğü, rengi ve şeklinde değişimler yaşandıysa bu noktada dikkatli olmak gerekir. Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysegulguney.com.tr

Hangi tür benler alınır?

Dermal ya da epitermal olan cilt yüzeyinde ya da yüzeye yakın benlerde lazer tedavisi kullanılabilirken, lezyonların derin köklerinin olması durumunda, cilt kanserine cerrahi yöntemler uygulanmalıdır. İyi huylu benlerin alınmasında tek seans lazer tedavisi uygulanmakta ve ciltte herhangi bir iz kalmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hospitalturk.com

Hangi benleri aldırmak tehlikeli?

Ayrıca travmaya çok maruz kalan yerlerde olan benler (örneğin ayak tabanı, el ayası, erkeklerde sakal traşı olunan bölge) risk oluşturur. Baştan beri rengi mavi-siyah olan benlerde özellikle dikkatli olunmalıdır. Bunların dışında ailesinde cilt kanseri (melanom) öyküsü olan kişilerde dikkatlice izlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altankaran.com.tr

Yüzdeki benler kaç yaşında alınır?

Eğer sağlık durumunuz elverişliyse ve geçmişinizde ben aldırma işleminin uygulanmasına yönelik bir sıkıntı yoksa rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Ancak yine de ciddi bir durum teşkil etmeyen, estetik amacı ile yapılan ben aldırma işlemlerinde 18 yaşını olunmasını öneriyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drleylaarvas.com

Cildiye doktoru ben alır mı?

Lazerle ben aldırma işlemi birkaç dakika süren, tehlike arz ettirmeyen bir işlemdir. Ben sildirme veya ben aldırma olarak bilinen bu tedavi yöntemi için cildiye uzmanına başvurmanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avicennaint.com

Yüzdeki benler nasıl yok olur?

Benler lazerle ve cerrahi olmak üzere iki farklı yöntemle tedavi edilebilirler. Lazerle ben tedavisinde; İyi huylu benler, deriden kabarık ya da deri seviyesinde olan benler, Er Yag lazer ile tek seferde iz bırakmadan tedavi edilebilmektedir. Erbium lazerin özelliği benleri tek seansta tedavi etmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ardakatircioglu.com

Bene lazer gelirse ne olur?

Soru: Vücutta benler varsa lazer yaptırmak zararlı mıdır? Vücuttaki her benin kanserleşme riski yoktur, buna karşılık benler bol miktarda pigment içerdiğinden lazerle kolay yanarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drmuammerseyhan.com

Yazın ben alınır mı?

“BENLERDE RENK DEĞİŞİMİNE DİKKAT”

Yaz aylarında benin alınması gerekiyorsa zamana bakılmaz. Ama cerrahi uygulamalarda daha çok yaz aylarını tercih etmiyoruz. Kansere dönüşme potansiyeli olan bir benin alınmaması o kişinin hayatını tehdit eder, alınması değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Vücutta çok ben olması ne anlama gelir?

Kişinin derisinde sonradan ben çıkması büyük oranla normaldir. Nitekim bu benlerin sayısı, büyüklüğü, rengi ve şekli cilt kanseri teşhisinde önemli bulgulardandır. Kişiler yeni oluşan benleri sık sık kontrol etmeli; renk değişimi, büyüme, asimetri ve şekil değişikliği gördüğünde bir dermatoloji uzmanına görünmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadahastanesi.com

Ben çoğalması neden olur?

Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA ışınları ile cilde temas etmesi ile melenosit hücrelerinin artması ortaya çıkar. Bu durumda ben artışına ve koyulaşmasına etken olmaktadır. Koruma faktörü yüksek güneş koruma kremleri kullanmak gereklidir. Genetik nedenler; benler üzerinde etkili birer rol oynarlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Lazerle ben aldırma riskli mi?

Bazı kişiler lazerle ben aldırma zararlı mı diye sorabiliyor. Bu işlemin sağlığınıza herhangi bir zararı yoktur. Uzman doktor gözetiminde yapıldığı sürece herhangi bir sıkıntıya sebep olmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: handeulusal.com

Ben izleri kaç ayda geçer?

İşlem sonrasında benin olduğu bölgede 7-10 gün süren bir kabuklanma meydana gelir. Kabuklar düştükten sonra ise aynı yerde hafif pembe bir görünüm iyileşme süresi boyunca güneşten korunmalıdır. Bu pembelik 1-3 ay içinde geçer ve iz kalmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orhanmuratozdemir.com.tr

Yüzde yeni benler neden çıkar?

En yaygın olan sebep ise güneş lekesi olarak çıkmasıdır. Örneğin, açık tenli ve renkli gözlü kişilerde ben çıkma olasılığı daha fazladır. Güneşten çabuk etkilenirler ve bu sebeple de vücutlarında özellikle de yüzlerinde benler oluşabilir. Ama tabi bütün benler de zararsız olacak değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Ben alındıktan sonra güneşe çıkılır mı?

Benin çevresine iğneyle lokal anestezi yapılıyor. İşlem yarım saat kadar sürüyor. Ben aldırdıktan sonra güneşe rahatlıkla çıkılabilir mi? Ben aldırsan da aldırmasan da güneşe çıkmamak en iyisi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kanser olan ben nasıl anlaşılır?

Kanserli benin görünümü nasıldır? :

Hafifçe kabararak çevreye dağılır. Sınırları düzensiz ve girintili çıkıntılıdır. Zamanla renk kahverengi ve siyaha döner. Zamanla üzerinde kabartılar oluşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altankaran.com.tr

Ben aldırma kanser yapar mı?

Ben aldırma kansere yol açmaz

Tam tersine doktorunuzun riskli bulduğu benlerin aldırılması gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Hangi benler Tehlikesizdir?

Et beni denilen sonradan ortaya çıkan, deri ile aynı renkte olan, kabarık benler ise tehlikesizdir. Fakat bir kabarık oluşumun et beni mi gerçek ben (nevüs) mi olduğu, dermatolog muayenesi ile açığa kavuşur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drhaticegamzedemirdag.com

Yüzdeki benler alınmalı mı?

Benler; yüzde ve vücudun farklı bölgelerinde görülen, cilt renginden daha koyulu ve bazen renkleri değişebilen iyi huylu tümör yapılarıdır. Sağlığa olumsuz zararı olmadıkları için tedavi edilmelerine gerek yoktur; ama bazen bulundukları yerden alınmaları gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okanhastanesi.com.tr

Hangi benler kanser riski taşır?

Dikkat çeken benlerin dermatoskop ile incelenmesi gerekiyor

Doğuştan olan benler konjenital nevüs olarak adlandırılmaktadır. Konjenital benlerin 20 cm'den büyüklerine dev konjenital nevus adı verilmektedir ve doğumsal benler arasında sadece dev konjenital nevuslar tehlikelidir. Zamanla kanserleşme riski yüksektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Yüzdeki beni kim alır?

Cerrahi işlemler tüm cerrahlar tarafından gerçekleştirilebilir ancak özellikle yüz bölgesi gibi izin çok belirgin olması istenmeyen benlerin alınması için plastik cerrahlara gidilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elifsedakeskin.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT