Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Belediyeye verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Belediyeye verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

meb.gov.tr/” adresi üzerinden yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evraksorgu.meb.gov.tr

Belediyeye verilen dilekçe nereden takip edilir?

e-Devlet Kapısı

Bu hizmeti kullanarak, ilgili kuruma iletilen evrakların son durumunu ve işlem geçmişini takip edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiye.gov.tr

Verdiğim dilekçeyi nasıl takip edebilirim?

MEB'e bağlı kurumlara verdiğiniz dilekçelerinizi “Dilekçe Sorgulama” sayfasından takip edebilirsiniz. MEB'e bağlı kurumlardan gelen e-imzalı resmi yazıları “Evrak Doğrulama” sayfasından doğrulayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evraksorgu.meb.gov.tr

Dilekçe ne zaman sonuçlanır?

Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.gov.tr

Dilekçe e devlette görünür mü?

Kişiler kendilerine uygun yönetimi seçerek e-Devlet Kapısı'na giriş yapar. (Giriş işlemlerine ilişkin direktifler bu sayfada yer almaktadır.) Açılan pencerede MEB'e bağlı kurumlara verdiğiniz dilekçeler listelenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erzincan.meb.gov.tr

Uyap Vatandas Portalından Dava Nasıl Takip Edilir? Uyap Vatandaş Dilekçe Ekleme! #uyapvatandaş

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Belediyeye yazılan dilekçe kaç günde sonuçlanır?

Belediyeye dilekçe verdim, ne zaman yanıt gelir? Başvurunuzun sonucu ya da başvurunuzla ilgili gerçekleştirilen işlemin aşamaları, en geç Otuz (30) gün içinde gerekçeli olarak size bildirilmelidir. İşleminizin bulunduğu aşamanın size bildirilmesi halinde, sonucunda da ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekolojikhaklar.org

Dilekçe nereden takip edilir?

meb.gov.tr/” adresi üzerinden yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evraksorgu.meb.gov.tr

Dilekçeye cevap gelmedi ne yapmalıyım?

Dilekçenin kabulü veya reddi hakkındaki kararın 60 gün içinde verilmesi gerekir. Eğer 60 günde cevap verilmezse dilekçede istenen idarece reddedilmiş sayılır ve bu iptal kararı hakkında dava açma hakkınız doğar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Dilekçe en geç kaç gün içinde cevap yazılmalıdır?

Yetkili idarî makam tarafından, bu şekilde yapılan başvurularla ilgili olarak, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içerisinde gerekçeli olarak cevap verilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anadolu.edu.tr

Dilekçeye cevap süresi ne zaman başlar?

(Hukuk Muhakemeleri Kanunu 127/1 ve 317/2) Yani davalı olarak yer aldığınız bir davada cevap dilekçenizi, dava dilekçesinin tarafınıza tebliğinden itibaren iki haftalık süre içinde mahkemeye sunmanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezginhukuk.org

Dilekçeye 30 gün içinde cevap verilmezse ne olur?

2. Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. (1) 2/7/2018 tarihli ve 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 185 inci maddesiyle bu maddenin birinci fıkrasında yer alan “ve askeri” ibaresi ve ikinci fıkrasında yer alan “veya askeri” ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Evrak takibi nereden yapılır?

Gelişmelerin ardından 'EYT evrak takibi nasıl yapılır?' sorusu vatandaşların merak ettiği konular arasında yerini aldı. E-Devlet Kapısı üzerinden yada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) DYS Evrak Takip sayfasından yılı seçip SGK'ya giden belgelerinizi kontrol edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Evrak takip işlemleri nedir?

Evrak Takip Sistemi, kurum, birim ve kişi bazında evrak kaydı, teslim, havale, iade, iptal, dosyalama işlemlerini gerçekleştirir. Bu modül aynı zamanda belge yönetimi için gerekli numeratör (sayaç) altyapısını sağladığından e-imza ile imzalanan tüm dokümanların kurumsal kayıt sisteminde gösterilmesi için zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trustee.com.tr

Belediyeye dilekçe nasıl gönderilir?

e-Dilekçe Başvurusu

Dilekçenizi doğrudan ilgili Belediye Başkanlığı'nı seçerek ve dilekçe konusunu açık bir şekilde ifade ederek kaydediniz. Dilekçe sahibinin yerleşim yeri veya ulaşılabilir adres beyanında bulunulması gerekmektedir. Dilekçeleriniz ilgili belediyede resmi evrak olarak işleme alınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uygulama.belediye.gov.tr

Imzasız dilekçe kabul edilir mi?

1- Üzerinde isim, imza, adres bulunmayan dilekçeler işleme alınmayacaktır. 3071 sayılı Kanunun 4 ve 6. maddelerinin açık hükümleri ile Başbakanlığın 2004/12 Genelgesinin amir hükümleri dairesinde bu dilekçelerin işleme alınması cezai ve disiplin açıdan sorumluluk doğuracaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekad.org

Kaymakamlığa dilekçe nasıl gönderilir?

1-Başvuru Dilekçesi ( Alo 150 hattı aranarak veya aşağıdaki internet adresi kullanılarak müracaatta bulunulur. Başvuru için ; http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplicationEx.aspx adresinden ulaşılabilir.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: catak.gov.tr

Dilekçe kabul edilmek zorunda mı?

Dilekçenin her daim kabul edilmemesi, dilekçe hakkının kullanmasının engellenmesi suçu oluşturmayacaktır. Dilekçenin kabul edilmemesi, hukuki bir neden olmadan reddedilmelidir. Dilekçe hakkı, sözlü olarak yapılan başvuru ile gerçekleşecek ise ispatı açısından önemli bir durumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Dilekçede adres olmak zorunda mı?

Dilekçede bulunması zorunlu şartlar MADDE 4 — Türk vatandaşlarının Türkiye Büyük Millet Meclisine veya yet kili makamlara verdikleri veya gönderdikleri dilekçelerde, dilekçe sahibinin adı- soyadı ve imzası ile iş veya ikametgâh adresinin bulunması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Vatandaş toplu dilekçe verebilir mi?

Ülkemizde dilekçe hakkının pozitif hukukumuza girişi 1876 Anayasası ile gerçekleşmiş ve bu Anayasa'da vatandaşların tek başlarına veya topluca dilekçe verme haklarının bulunduğu Anayasa'nın 14. maddesinde belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Dilekçe reddedilir mi?

İdare ve vergi mahkemelerine sunulan dilekçelerin mutlak surette 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'na uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Aksi takdirde İdari Yargı Usul Kanununda düzenlenmiş, dilekçe ret sebepleri varlığı halinde dilekçe reddedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hasimkartal.av.tr

Dilekçe hakkı hangi haklardandır?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının dördüncü bölümünde, siyasi haklar ve ödevler başlığı altında, dilekçe, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkı olarak ele alınmış ve Anayasanın 74. maddesinde bu konu ile ilgili gerekli düzenleme yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mamak.gov.tr

Dilekçede imza nerede olur?

Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır. Ad ilk harfi büyük diğer harfler küçük; soyadtamamı büyük harfle yazılır. Eğer Unvan yazılacaksa sadece ilk harf büyük diğer harfler küçük yazılır. İmza ismin üstündeki boşluğa atılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edb.adalet.gov.tr

Online dilekçe olur mu?

e-Dilekçe Başvurusu

3071 sayılı Dilekçe Kanunu gereğince Türk vatandaşları ve Türkiye' de ikamet eden yabancılar, kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri hakkında, İçişleri Bakanlığının ilgili birimlerine elektronik dilekçe gönderebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-icisleri.gov.tr

Online dilekçe gönderilir mi?

Elektronik Posta ile Gelen Dilekçe İşleme Konulur mu? Elektronik Posta ile Gelen Dilekçe İşleme Konulur mu? Elektronik posta ile yapılan taleplerde gerçek manada kimlik tespiti yapılamadığından tarafların hak kayıplarına uğramalarını önlemek amacıyla e-posta ile gönderilen dilekçeler işleme alınmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yargitay.gov.tr

Dilekçe vermek ücretli mi?

Avukat tarafından takip edilen dava veya işle ilgili olarak düzenlenen dilekçe ve yapılan diğer işlemler ayrı ücreti gerektirmez. Hükümlerin tavzihine ilişkin istemlerin ret veya kabulü halinde de avukatlık ücretine hükmedilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT