Bal kabağının besin değerlerinde karbonhidrat oranı büyük yer tutar. Ayrıca lif ve protein açısından da zengin özelliktedir. Potasyum ve vitaminlerin fazla olması da bal kabağının yararlı bir besin olmasını sağlar.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
Balkabağı Besin Değeri 1 kase doğranmış balkabağı ortalama 50 kaloridir ve 2 gram protein, 12 gram karbonhidrat, 0.2 gram yağ ve 2.7 gram lif içermektedir. Ayrıca günlük lif ihtiyacının %11'ini ve günlük kalori ihtiyacının %2'sini karşılamaktadır. Balkabağı, vitamin ve mineraller yönünden de çok zengin bir besindir.
Kabağın 100 gramında 19 kalori bulunmaktadır. 1 orta boy (150 gr) kabak 29 kaloridir. Kabağın 100 gramı 2.05 gram karbonhidrat, 1.6 gram protein, 0.4 gram yağ, 1.1 gram lif içermektedir. Lif bakımından oldukça zengin besinler arasında yer alan kabağın insan sağlığına birçok faydası bulunuyor.
Besin Değerleri. Balkabağının 100 gramında 25 kalori bulunmaktadır. Balkabağının 1 porsiyonu ( 120 gr) 30 kaloridir.
İlgili 36 soru bulundu
Kabak tatlısı, düzenli olarak tüketildiğinde kilo aldırmayan bir tatlıdır. Bu bağlamda bal kabağı tatlısını diyet listenizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Potasyum açısından zengin olan kabak, sıvılarda mineral dengesini korur, kaslara enerji sağlar. Manganez açısından zengin olduğundan dolayı yağ ve glikoz seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
Lezzetinin yanı sıra son derece sağlıklı ve düşük kalorili olan kabak, hem günlük beslenmenin hem de diyet menülerinin vazgeçilmez besinlerinden biridir.
Bağırsak tıkanıklığını önler ve mide şişliğini ortadan kaldırır. Kabağın suyunu sıkıp günde 1 fincan içerek bağırsaklarınıza detoks yapabilirsiniz.
Balkabağı kilo aldırır mi? Kilo vermenize destek oluyor: 100 gramında sadece 26 kalori bulunan bal kabağının posadan oldukça zengin olması uzun süre tokluk sağlarken gereksiz enerji alımının önüne geçiyor ve kilo verme sürecine yardımcı oluyor.
Balkabağı
Vücut direncini yükseltirken çok büyük oranda şekeri de yükselttiğinden şeker hastalarının tüketmemesi gerekiyor.
1 Porsiyon (Orta) Kabak Tatlısı 139,32 kaloridir. Kabak Tatlısı içeriğinde 5,62 Karbonhidrat(g), 3,71 Protein(g), 11,39 yağ(g), 1,40 lif(g), 5,97 Sodyum(mg), 379,20 potasyum(mg), 37,35 Kalsiyum(mg), 188,25 A Vitamini(ui), 11,46 C Vitamini(mg), 1,07 ve Demir barındırır.
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
Bal kabağı, ödemin birikmesini önleyen ve toksinlerden arındırmak için etkili olan potasyum değeri yüksek olması nedeniyle diyette tercih edilebilecek ideal besinlerdendir.
1 ince dilim ( 60 gr) kabak tatlısı 98 kaloridir. Kabak tatlısının 100 gramı 6.61 gram karbonhidrat, 4.37 gram protein, 13.4 gram yağ, 1.64 gram lif içermektedir.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
Kabak, normal şartlarda metabolizmayı hızlandıran ve yenilen besinlerin hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayan bir sebze türüdür. Bu nedenle tüketilmesi hızlı kilo vermeyi sağlar.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
Bal kabağı, kalori değeri az ve tok tutan bir besin türüdür. Bu yönüyle diyet yapanlar için idealdir. Bir porsiyonda diğer bir deyişle 150 gram bal kabağında 37.5 oranında kalori bulunur. Tam bir antioksidan özelliği göstermesi bal kabağının besin değerini arttırır.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Kışın tezgahlarda bütün ya da dilimlenmiş halde sıklıkla karşınıza çıkan bal kabağı, bağışıklık sistemini güçlendirir, bağırsak hareketlerini hızlandırır, tok tutar ve cilde iyi gelir. İşte A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan zengin bal kabağının faydaları...
Balkabağının lif oranı çok yüksektir; tokluk sağlar ve kandaki kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve bağırsak hareketlerini artırarak kabızlığı önler. Balkabağı, mineral yönünden de oldukça zengindir; kalsiyum, magnezyum fosfor içeriğiyle kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Pişirildiğinde, tüm balkabağı yenilebilir! Cilt, küspe ve balkabağı çekirdeğinin faydalarından, bu yiyeceği pişirerek yararlanabilirsiniz. Tohumları yerinde tutan telli kısımları çıkarmanız yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri