içindeki fıstık ve işçilik. diğer pahalı olan şeyler işçiliği, başımızdakiler de fıstığı ve diğer şeyleri pahalı yapıyor. pahalı olması en mantıklı yiyeceklerden biridir.
Bu tür ürünlerin imalatında mutlaka sahte ürünler kullanılıyor. Kilosu 5-6 lira olan baklavalarda tereyağı yerine margarin, fıstık yerine öğütülmüş bezelye, ceviz yerine de leblebi tozu kullanılıyor. Fıstıklı denilen baklavanın içine fıstık gibi yeşil olan bezelye öğütülüp konuluyor.
Bayram öncesi alışverişin ilk sırasında yer alan baklava ve çikolata yüksek fiyatıyla el yakarken, bu ürünlerin ucuzları ise içerdiği margarin yağı ve glikoz nedeniyle ileride sağlık sorunlarına neden olabiliyor.
Bir tepsi baklavanın içinde en az 450 gram Antep fıstığı, 1,5 kilo şeker, 900 gram yufka, 500 gram baklavalık yağ olmalı.
bir kuruyemiş cennetinde; fındığın, antepfıstığının, incirin dünya üzerinde en çok üretildiğinin iddia edildiği ülkede, halkın bu ürünleri yiyememesine sebep olan pahalılık. antep fıstığının kilosu 65-70 lira. fındığın kilosu 70-75 lira.
İlgili 23 soru bulundu
Orta Doğu ve Orta Asya kökenli Antep fıstığının Dünya'daki modern üretimi İran, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de yoğunlaşmıştır.
Yanardağın eteklerindeki verimli topraklarda yetişen fıstık Sicilya'nın "yeşil altını" olarak nitelendiriliyor. İki yılda bir hasadı var. Dünyanın en pahalı fıstığı Bronte fıstığı. Kilosu 30-50 euro civarında satılıyor.
Fıstıklı Baklava (1 kg.)
23 - 25 dilim.
Baklavanın kilosu 180 liradan başlayıp 350 liraya kadar çıkabiliyor. 4 tane bulunan bir porsiyonun fiyatı ise 40 TL'den başlıyor ve tanesi 10 liraya denk geliyor.
Hediyelik tatlı paketleri istenilen şekilde hazırlanabiliyor. Tatlı fiyatları firmadan firmaya değişiyor. Şöbiyetin kilogramı 150-190, midye baklava 180-200, cevizli baklava 100-130, fıstıklı 150-175 lira, soğuk baklava da 100-135 lira arasında değişen fiyatlardan tüketiciye sunuluyor.
Tavsiyem, günde iki veya üç dilim tüketmeniz.
Baklava, bol kalorili, bol yağlı ve karbonhidratlı olması nedeniyle kilo almanıza sebep olabilir.
1 dilim (35 gr) cevizli baklava 100 kcal. 100 gram cevizli baklava 285 kcal.
AB Komisyonu tarafından 8 Ağustos 2013 Tarihinde baklavanın Türk tatlısı olduğu tescil edilmiştir.
Baklavanın raf ömrünün ortalama bir hafta olduğunu belirten Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş Aktaş, "Bir baklavacı nişasta bazlı şekerle baklava yaptığı zaman bir ay boyunca baklavasını 'çıtır çıtır, taze baklava' diye satar ve o baklava bozulmaz.
Dünyanın en pahalı tatlısı Kahramanmaraş'ta: Bir tepsisi 2.5 milyon lira. Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor.
1 kilo baklava kaç kişilik sorusunun birden çok cevabı bulunur. Fakat herkesin en az 1 dilim yiyeceğini düşündüğünüzde 28-30 kişiye 1 kilo baklavanın kafi geleceğini de rahatlıkla görebilirsiniz.
Özel Tepsi Fıstıklı Şöbiyet çeşidi ortalama ağırlığı 1200 gram olarak gelmektedir. Tepsinin içerisinden 25-30 adet enfes şöbiyet bulunur.
Kuru baklava, Türk kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Baklava, çoklu ince hamur katmanlarından oluşan ve içerisine ceviz veya Antep fıstığı eklenerek pişirilen şerbetli tatlılar arasında yer almaktadır. Kuru baklava ise şerbetsiz yapılmaktadır. Özelliği kuru ve kıtır olmasıdır.
"Diyet yapsanız da baklava yemekten vazgeçmek zorunda değilsiniz. Ama besin değerini ve baklavanın kalorisi bilerek, sadece planlı bir şekilde doğru zamanda ve doğru bir şekilde yiyerek hareket etmeniz gerekir. Diyet yaparken baklava yemek kilo almayı önemli ölçüde hızlandırır.
Dondurulmuş Fıstıklı Soğuk Baklava 11 Mayıs'tan itibaren mağazalarımızda 26,90 TL!
Gaziantepliler tarafından yapılan başvuru sonrası 2000 yılında "Antep fıstığı" olarak coğrafi işaretle tescillenen ürün, Şanlıurfalıların farklı bir tür için yaptığı başvuru sonrası kısa süre önce "Urfa keten köyneği fıstığı" adıyla coğrafi işaretle tescil edildi.
Fıstığın daha yağsız olması insan vücudu için oldukça önem arz etmektedir. Ayrıca Siirt fıstığının içerisinde bulunan kalsiyum, demir, fosfat ve potasyum oranları Antep fıstığına oranla daha fazladır. Bu nedenle Siirt fıstığı insan sağlığı için daha çok tercih edilmektedir.
Antep fıstığı ile Siirt fıstığı arasındaki en büyük fark Siirt fıstığı tanelerinin daha iri ve olgun olmasıdır. Antep fıstığı, Siirt fıstığına göre daha ufak ve silindir şeklindedir. Aynı zamanda Antep fıstığının rengi Siirt fıstığına göre daha koyudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri